Toyota Auris se poslavlja prihaja Corolla

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
6.242
2.518
113
Zanimivo. Nam Yaris hibrid stoji v neogrevani garaži že od oktobra. Do danes sem ga dvakrat zapeljal na sprehod po pol ure in to je to - nazadnje prejšnji teden.
Edini "problem" je da se ključ več ne pozna z avtom in ga je treba odklenit s fizičnim ključem, zagnat pa po nekem čudnem postopku, ki ga napiše na števcih. Ampak potem po ene 15 minutah vožnje je tudi ključ sparjen in vse deluje, do naslednjič, ko spet ne bo. ;)
Ker ni noben na tole reagiral, me zanima kdaj lahko pričakujemo "mrk" akumulatorja?

tony

Guru
23. jul 2007
9.676
1.487
113
Ker ni noben na tole reagiral, me zanima kdaj lahko pričakujemo "mrk" akumulatorja?
Lexus in Toyota sta med korono izdala navodila, kako ravnati s takim avtom, ki se ga nič ne vozi (nimam ne enega ne drugega, in ne vem, če o tem kaj piše v navodilih, najbrž ja, samo, da bolj na splošno):

"To recap, Lexus hybrids generally contain two batteries: a 12-volt battery (which powers systems such as the headlamps and audio) and a high-voltage hybrid system battery (which supplies the power to start the combustion engine and drive the electric motors).

The simplest way to maintain charge in both of these batteries is to simply go through the normal start procedure: press the ‘Start’ button with your foot on the brake and ensure the ‘Ready’ light is illuminated on the dashboard (you don’t have to keep your foot on the brake thereafter, but ensure your vehicle’s transmission is in ‘Park’ and the parking brake is engaged).

We recommend you put the car in ‘Ready’ mode for about 60 minutes before switching it off again and repeat the process at least once a week, providing you can carry out this procedure while adhering to the government’s advice regarding social distancing and Coronavirus (Covid-19). Please do not leave your car unattended when it is in ‘Ready’ mode.

During the time that that car is in ‘Ready’ mode, you may hear and feel the internal combustion engine kick in; this is a normal part of the self-charging process. You might be tempted to switch on the radio to pass the time, or turn on other systems, but bear in mind these will consume small amounts of electrical power so it is preferable to leave them off.

Ensure the handbrake is on; there’s no need to go for a drive, although we must stress that this procedure should take place in a well-ventilated area – something to consider if you park your vehicle in a garage."

Skratka, hibrida ni treba voziti okrog, da bi mu nafilal baterijo, omenjenih 7 dni za premik iz garaže pa lahko mirno raztegneš na 2 ali 3 tedne...

disc

Guru
4. feb 2011
2.432
549
113
Mene je presenetilo, da so sodelavcu na Toyoti odsvetovali hibrida za njegov stil vožnje. On živi v lj in hodi peš v službo/trgovino... in včasih ne uporablja avta tudi več kot 14.dni. In so mu baje rekli na Toyoti, da mu odsvetujejo hibrida. Ni mi pa znal čist razložiti zakaj ?

tony

Guru
23. jul 2007
9.676
1.487
113
V Alanu Fordu bi takim rekli kumarasti brezvezniki. Kaj čmo, bog ni vsem pameti potalal po istih vatlih, tem pa očitno še denar smrdi.

Dva posta više sem skopiral navodila tovarne, kdor bo hotel razumeti, zakaj je bolj simple imeti T. hibrida za avto s katerim se zelo malo vozi od vseh drugih ICE avtov, bo že razumel.

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.156
747
113
EU
Misliš, če lahko sistem nadgradiš, ali ne? O tem smo se nekaj že pogovarjali, mislim da so kolegi rekli, da to lahko pogledaš nekje na Toyotinih spletnih straneh (glej povezavo spodaj). Sistem v moji Corolli letnik 2019 sem lahko nadgradil na build 1075 (FW 17TDT1EU-DA30), ki je omogočal CarPlay. Tako da bi tudi v vsaki novejši načeloma to moralo biti mogoče.

Sporočilo v temi 'Toyota Auris se poslavlja prihaja Corolla'
https://www.alter.si/tema/toyota-auris-se-poslavlja-prihaja-corolla.2667594/post-3480460

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
Misliš, če lahko sistem nadgradiš, ali ne? O tem smo se nekaj že pogovarjali, mislim da so kolegi rekli, da to lahko pogledaš nekje na Toyotinih spletnih straneh. Sistem v moji Corolli letnik 2019 sem lahko nadgradil na build 1075 (FW 17TDT1EU-DA30), ki je omogočal CarPlay. Tako da bi tudi v vsaki novejši načeloma to moralo biti mogoče.
ja, gledam Corolle 2019, edino CH-R-ji so tudi 2018 v igri ... pa sem se potem spomnil na car play ... je pa verjetno kabelski, ne wifi?

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
  • Všeč mi je
Reactions: NekdoK in Najbolji

Gasper008

Guru
24. sep 2012
4.749
829
113
Če si navajen na ogledala vozit vzvratno (npr. kakšen dostavni kombi), je to non-issue. Je pa problem CH-R glede zadnjih sedežev, klavstrofobično.