Toyota Auris se poslavlja prihaja Corolla

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.156
750
113
EU
Meni so to vse uredili v pripravi avtomobila pred prevzemom in to brezplačno. Ne vem zakaj bi za to opcijo plačevali 75€?
Ne rečem, da se da vse zmeniti ob nakupu ali pa da to odklepaš nekje v garaži pri kolegu, ko sem jaz leta 2019 vprašal na Toyoti v Ljubljani za to funkcijo, nekaj mesecev po nakupu avta, so mi rekli, da to naredijo le proti plačilu. Sem pač sucker brez vez in poznanstev kaj čmo:p

jezek

Guru
24. jul 2008
3.470
1.467
113
Zadeva je čisto enaka kot pri kateremkoli drugem avtu. A si pri drugih avtih tudi opozorjen? Vozim Toyotine hibride že 12 let, 12V baterija je crknila samo enkrat, ko je bila stara 7 lel, nekaj čisto normalnega.

Še ena zanimivost, ko je Toyotin hibrid enkrat v "Ready" torej med vožnjo ne boš doživel, da te bo 12V baterija pustila na cedilu, za razliko od kolegice, ki ji je na semaforju S&S lepo ugasnil motor, zagnal se pa ni več ker je bila 12V baterija prazna, pa to je bilo na 5 let starem avtu, dnevno se pa vozi nekje 2x15 km.
Ne verjamem. Nekaj je moralo biti narobe z avtom/akujem. Pri slabem aku namrec SS ne dela

• Všeč mi je
Reactions: Davidoff in sajkek

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.623
10.829
113
to je prvi indikator. SS neha. potem še običajno aku ene 2 leti dela bp. Tako je bilo pri nas.

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.156
750
113
EU
Nobenih vez ni bilo. Očitno vas v LJ lupijo. Ob rednem servisu ti verjetno naredijo BP. Povprašaj malo naokoli.
Vprašanje če ti res; če pa že, se da verjetno najbolje zmeniti kar v času nakupa, ko je prodajalec voljan narediti marsikaj, da res kupiš avto. Ampak ja tisti, ki to rabite preverite še drugje.

Meni so hoteli tudi nagradnjo na carplay zaračunati, po spominu so hoteli ene 50 evrov za to. Ampak sem potem to kar sam naredil kot ste tu svetovali; tako da še enkrat hvala za to :nazdravje:

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
Zadeva je čisto enaka kot pri kateremkoli drugem avtu. A si pri drugih avtih tudi opozorjen? Vozim Toyotine hibride že 12 let, 12V baterija je crknila samo enkrat, ko je bila stara 7 lel, nekaj čisto normalnega.

Še ena zanimivost, ko je Toyotin hibrid enkrat v "Ready" torej med vožnjo ne boš doživel, da te bo 12V baterija pustila na cedilu, za razliko od kolegice, ki ji je na semaforju S&S lepo ugasnil motor, zagnal se pa ni več ker je bila 12V baterija prazna, pa to je bilo na 5 let starem avtu, dnevno se pa vozi nekje 2x15 km.
tole pa ne bo štimalo ... ko je znak Ready, je v pogonu "traction battery", torej, glavna, pogonska. in tudi na križišču, ko se motor ugasne, je še vedno v uporabi glavna baterija. tam je moralo iti nekaj drugega narobe. prazna "traction battery", pa dala v N in je zagnalo motor, ampak ker je bil v N ni filalo? to mi je edina možnost, pa še to zelo neverjetna, ker da to crkne, more še bencina zmanjkat.

ltd

Pripravnik
5. sep 2007
100
2
18
Primer s kolegico s S&S sistemov se ne nanaša na Toyoto oz. HSD, ampak na "normalen" avto, ki ima start-stop. Tako jaz razumem?

• Všeč mi je
Reactions: jonny77

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
Mislim, da imajo vse corolle v zadnji generaciji od 2019 naprej LED. Vprašanje je samo če so navadne led ali matrične.
Jaz imam karavana letnik 2019, vse bp.
se pravi, tudi če je una "navadna" srebrna reflektorska, je to led ... vem, da tiste s projektorskimi, so matrične, tisto sem imel pred leti v testni Corolli in se super obnesejo, oz. tudi v Priusu 5gen sem jih imel na testu in super delajo.

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
Od 2023 naprej so 140km in so kar lepo poskočni. Predvsem odzivnost gas pedala je odlična.

Sem pa ugotovil da z daljincem res ni možno spustiti šip wtf....se da to kako uredit da dela?
se mi je zelo, da so od 2023 drugačne beštije, ja ... ne vem pa, zakaj pri 2019/2020 letnikih potem piše 122hp. čeprav, iskreno, sem s tem motorjem (sicer v Priusu) naredil kar nekaj kilometrov in je dovolj dober. predvsem me je takrat presenetilo, koliko EV vožnje je bilo, kljub vožnji na AC ...

AppleCar se začne pri Corolli kdaj? 2019? kasneje?

Generik

Guru
14. maj 2011
3.890
1.272
113
Apple Car play pa Android auto se v začetnih verzijah lahko naredi sw update. Vprašaj servis za 100% točne info.

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
se mi je zelo, da so od 2023 drugačne beštije, ja ... ne vem pa, zakaj pri 2019/2020 letnikih potem piše 122hp. čeprav, iskreno, sem s tem motorjem (sicer v Priusu) naredil kar nekaj kilometrov in je dovolj dober. predvsem me je takrat presenetilo, koliko EV vožnje je bilo, kljub vožnji na AC ...

AppleCar se začne pri Corolli kdaj? 2019? kasneje?
eh, bumbar - skratka, pri oglasih za 2019/2020 letnike piše 140hp ... to sem seveda mislil ...

corsol

Guru
11. mar 2010
3.040
996
113

Ne vem ali si drugje tud opozorjen.
V tem primeru je pač bilo tako,.....in da če avto dosti stoji da hybrid ni najbolj primeren.
Aja, starost avta <2L.

tony

Guru
23. jul 2007
9.678
1.488
113
" V tem primeru je pač bilo tako,.....in da če avto dosti stoji da hybrid ni najbolj primeren."

Que?