Toyota Auris se poslavlja prihaja Corolla

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
6.242
2.518
113
Odpiranje šip mora bit intuitivno, daš roko dol in odpreš/zapreš, medtem gledaš na cesto - za to ne rabiš osvetlitve.
Ogledala in odpiranje pa uporabljaš med mirovanjem.

PS: seveda je vedno šansa iztaknjenega kontakta ali pretrgane žičke. ;)

Steve

Guru
13. avg 2007
9.964
1.846
113
Odpiranje šip mora bit intuitivno, daš roko dol in odpreš/zapreš, medtem gledaš na cesto - za to ne rabiš osvetlitve.
Ogledala in odpiranje pa uporabljaš med mirovanjem.

PS: seveda je vedno šansa iztaknjenega kontakta ali pretrgane žičke. ;)
Ja saj to je jasno. Gledam bolj iz estetskega vidika in predvsem da v 25 letih nisem imel avta, ki tega nebi imel.
Pri toyoti pa ne vem v čem je fora da eni to imajo, spet drugi pa ne.
Ne ni žica, poglej sliko. Zgoraj so na knofih beli simboli, ki so v temi osvetljeni. Knofi za šipe pa so komplet črni

• Všeč mi je
Reactions: Samo Svoj

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.445
2.393
113
Pomurje
Ja saj to je jasno. Gledam bolj iz estetskega vidika in predvsem da v 25 letih nisem imel avta, ki tega nebi imel.
Pri toyoti pa ne vem v čem je fora da eni to imajo, spet drugi pa ne.
Ne ni žica, poglej sliko. Zgoraj so na knofih beli simboli, ki so v temi osvetljeni. Knofi za šipe pa so komplet črni
Da nimaš kje stisnjeno tipko, ki ne dovoljuje potnikom dviga/spusta stekla?
Takrat tudi lučkam vzame štrom.

• Wow
Reactions: Samo Svoj

Steve

Guru
13. avg 2007
9.964
1.846
113
Ne. Saj pravim, niti ni simbolov, ki bi lahko bili osvetljeni. Edino knof za voznikovo šipo ima 3mm dolgo osvetljeno črtico

Steve

Guru
13. avg 2007
9.964
1.846
113
moja Corolla Cross ima osvetljeno stikalo amo on šoferja

Ja izgleda da so z novimi se šli šparanje. Tako izgleda pri meni, na ostalih 3 vratih so gumbi brez osvetlitve. Niti za odklep vrat in blokado zadnjih šip ni osvetljeno, samo ogledala.

PXL_20240131_172623931~2.jpg

Ko sem sedel v avtu sem se spomnil absolutnega top faila, ki sem ga prej pozabil omenit.
PXL_20240131_172829852~2.jpg
Vse površine z rumeno piko so soft touch. Torej vsepovsod, tudi vrata. Ampak ne, tisti del z rdečo piko, sredi morja mehke plastike je trd ko kamen!!

Ne znam si razložit, kak lahko pride do tega? Kaj je namen? Šparanje na enem random kosu na armaturki wtf. Je to tudi na verziji pred FL?

Mi pa je uspelo najt potovalne podatke od zagona. Po neki čudni logiki ni Trip info 1, niti 2, ampak driving info

• Všeč mi je
Reactions: jonny77

Generik

Guru
14. maj 2011
3.889
1.272
113
Ja izgleda da so z novimi se šli šparanje. Tako izgleda pri meni, na ostalih 3 vratih so gumbi brez osvetlitve. Niti za odklep vrat in blokado zadnjih šip ni osvetljeno, samo ogledala.

Poglej priponko 79883

Ko sem sedel v avtu sem se spomnil absolutnega top faila, ki sem ga prej pozabil omenit.
Poglej priponko 79884
Vse površine z rumeno piko so soft touch. Torej vsepovsod, tudi vrata. Ampak ne, tisti del z rdečo piko, sredi morja mehke plastike je trd ko kamen!!

Ne znam si razložit, kak lahko pride do tega? Kaj je namen? Šparanje na enem random kosu na armaturki wtf. Je to tudi na verziji pred FL?

Mi pa je uspelo najt potovalne podatke od zagona. Po neki čudni logiki ni Trip info 1, niti 2, ampak driving info
Tisti vogal označen z rdečo je trd tudi pri letniku 2019.
Evo, sem šel tudi sam poslikat stikala za okna, takole je pri meni, ambientalna + vsaka tipka posebej osvetljena:

Priponke

• corolla_lucke.jpg
    corolla_lucke.jpg
    191,1 KB · Ogledi: 65
  • Všeč mi je
Reactions: zakon

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.156
747
113
EU
Še mal pa me boste prepričal, da bom šel zdaj ponoč ven na mraz slikat te frdamane lučke:p

Steve

Guru
13. avg 2007
9.964
1.846
113
Vsak ima svoj okus. Meni je drugače ok. Veš kaj je za mene skropucalo od armaturke? Vse kar ima sodobne faile kot so klima komande v tač skrinu, tač slajderji za klimo, ali pa vrhunec vw volanske komande na tač.

Prvo so nam to prodajali kot napredek, čeprav je bilo šparanje, zdaj pa se knofi čudežno vračajo, ker raja tega noče. Novi superb recimo ima zdaj not retro knofe

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.269
1.904
113
Še nisi prebolel turka med toyotami?

Nisem :fredi: .

A žal ima tudi tvoj ne turek identično armaturo in vse felerje, ki jih tovrstno prevozno sredstvo ima. A k sreči jaz več ne rabim travmirat zaradi tega :nazdravje: (res sem travmiral, priznam :valjamse:).

Bi pa bil vesel, če me eden dokončno razsvetli v čem se turek razlikuje od ne turka...v felerjih, ki so posledica cenenosti in šparanja Toyote.

Fantje...pa ne bit vregani no, zadeva je šrot, veste sami to,,edina svetla točka je hibridni pogon, vse okoli njega (do zunanjih dimenzij tega izdelka) je pa....
Jaz vsaj priznam, da sem zajebal z nakupom in se posipam s pepelom...a sem se ga vsaj znebil. Sem siguren, da nekomu odlično služi in se ne kvari, ker je to Toyota.
(Podobno kot bi imel totalno sfaljeno babo..grdo, zoprno, karakterno katastrofa, debelo,... al z dobrimi joški. Seveda jo lahko imaš vseeno rad - če ne gre, se še vedno lahko prisiliš).

• Všeč mi je
Reactions: VAG in Clancy

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.156
747
113
EU
Voziti navadno bencinsko Corollo in hibridno je kot noč in dan. Sem dobil bencinsko kot nadomestno vozilo in sem molil za dan, ko spet dobim nazaj mojo hibridno različico. Gre predvsem za samo vožnjo in udobje pri vožnji. Armatura je res lahko ista, ampak kar se vožnje tiče pa sta to dva povsem različna avtomobila (in klasičnega bencinskega ne bi nikoli kupil!).

• Všeč mi je
Reactions: ynos in zakon