Toyota Auris se poslavlja prihaja Corolla

Generik

Guru
14. maj 2011
3.889
1.272
113
Če želiš spodobno kruzat po avtocesti, gledaš pač nekaj solidno zvočno zatesnjenega pa s tako konjenico, da je pri 150kmh komajda budna. :) Kar pa corolla definitivno ni. Ne zatesnjena in ne s "konkretno" konjenico pod havbo. :D No, ima pa vsaj solidne sedeže... če je to kakšna tolažba :)

• Všeč mi je
Reactions: sad in corsol

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.156
747
113
EU
Kot že rečeno hibride imaš v glavnem za mestno in primestno vožnjo, za daljše razdalje pretežno po AC pa pač kupiš dizelaša.

• Všeč mi je
Reactions: krava

disc

Guru
4. feb 2011
2.432
549
113
Sam klinac, ker pri dizlih tudi relacije niso več garancija za brezskrbno delovanje. Sodelovec ima berlingota in se vozi iz Žužemberka v lj, pa ma skoz probleme z dpf-jem. Za TDI-je pa ne vem, eni hvaljo, drugi majo spet kup problemov...tako,da ni nekega recepta :sprasujemse:

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
Kot že rečeno hibride imaš v glavnem za mestno in primestno vožnjo, za daljše razdalje pretežno po AC pa pač kupiš dizelaša.
kar se tiče dizla vs. hibrid (Toyotin) sem sam ene vrste "mythbuster" ...

naredil nekih 140.000km s hibridom, 80% AC - poraba - 5.7
naredil nekih 140.000km z dizlom (2.0, 150hp), 80% AC - poraba - 6.0

večinoma relacijske vožnje, večinoma tempomat 135km/h.

hibrid ima prednost, ko pride do zastojev, dizel, ko ga pohodiš. hibrid hitreje pride do 100, dizel pa malce hitreje nad 100 pridobiva na hitrosti, pa še to ne nekaj pretresljivega.

Toyota Prius (3gen) vs. Ford Focus karavan.

pa so novejše hibride še malo bolj zoptimizirali, tako, da pričakujem, da se kazalec samo še nagiba na stran hibrida ...

EDIT: skrušeno ugotovil, da sem tudi s Focusom naredil že cca. 140.000 km ...

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.156
747
113
EU
Danes se prejel email, da je na voljo nova aplikacija za Toyoto in da se stara ukinja.

Itak za mene to ne pomeni nič, ker pri mojem modelu lahko gledaš le podatke o vozilu. Ampak za novejše modele ima pa zgleda več funkcij, hlajenje na daljavo ipd.

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.445
2.393
113
Pomurje
Čisto možno. Tu pa tam imajo grozne mimosune. Npr app mytoyota in ta senzor za vodo za pranje šip, manjko 12V/220 vtičnice v kuferamu, radijo ne gre na default glasnost pri ponovnem zagonu. Šajb ne moreš spustit na daljincu, zadnje naslonjalo se ne podira 40/20/40, pa še kaj se najde.

Me pa od leta 1998 ni nikoli nobena pustila na cesti.

Steve

Guru
13. avg 2007
9.964
1.846
113
Saj avto je drugače ql, samo ima pa par konkretnih brc v temo. To za šipe dol z daljincem še nisem odkril. Omfg. App me ne zanima. Zadaj ni niti enega usb priklopa. Je pa en v sredinskem predalu pod naslonom wtf? Neosvetljeni knofi za šipe. Pri vseh teh vesoljskih digitalnih števcih in televiziji na armaturki, ne zna pokazat porabo od zagona. Predali v vratih so bolj okrasni. Za živo glavo ne najdem menija, kjer nastavljaš zvočnike.

Pa še kaj bi se našlo. Ampak pod črto pa je dober voz

ltd

Pripravnik
5. sep 2007
100
2
18
Imam letnik 2023 in ima opozorilo za nizek nivo tekočine za pranje stekel. Porabo od zagona se da nastavit - kaže jo potem v sklopu levega števca.

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.156
747
113
EU
To za šipe dol z daljincem še nisem odkril.
Kot vem je treba za to funkcijo doplačati nekih 50 ali 80 evrov, ali pa najti nekoga, da ti to programsko vključi.

Jaz imam letnik 2019 in nimam opozorila za nivo tekočine za pranje stekel. In najprej sploh nisem mogel verjeti, da lahko kaj tako osnovnega manjka. In moram sploh zdaj pozimi ko skoz čistim stekla zaradi umazanije vedno imeti pri roki tekočino za vsak primer, ko je nenadoma zmanjka :bonk: