Vedno "pozabi" omeniti, da je kupil Made in Turkey.
Še vedno trdim, da to ni isti avto.
(pa pustimo lokacijo usbja, ki je res glupa, če ga uporabljaš)
Možno, po slikah drugih uporabnikov očitno tudi Made in 'nekje drugje' nima zvočne izolacije, ventilacija je na vseh zanič, infotainment tudi, zvok tudi, cenena plastika tudi in še nekaj deset zadev tudi - kaj ima tu država porekla, priznam da ne vem, a recimo temu tako, da to ni enak avto.
Zakaj sem ga kupil? Dobil sem preblisk, da pač ne rabim avta za 40 jurjev (zdaj bi bil takratni še precej več) ker sem socialec in sem si rekel, da bom nabavil nekaj cenejšega. In ker je Toyota tako opevana kako je oh in sploh sem pač predvideval, da bojo zadeve funkcionirale tako...recimo: letu proizvodnje primerno (npr. z rošenjem prednje šipe zjutraj sem se ukvarjal leta 1993 v Uno.tu, kjer se je šipa zarosila, si vklopil ventilacijo in je naredila spodaj v sredini krogec skozi katerega si gledal do šihta...malo nagnjen in si peljal, ni za verjet, a tu je bilo enako (vem, avto je imaš še klimo..a ni point v tem da jo ima, point je, da je prezračevanje avta povsem zgrešena). Zato se ob nakupu niti nisem ukvarjal s temi stvarmi (sem bil vajen da so funkcionirale).
Jaz ne rabim opreme, nobenega šmensi fensija, pričakujem pa, da so neke čiste osnove na določenem nivoju (zdaj vidim da pričakujem, prej niti nisem vedel da se lahko s čim takim ukvarjaš pri novem avtu).
Da smo v letu 1993 bi bil takle avto soliden nakup (nekje v zlati sredini s konkurenco..ne na nivoju VW G2, a boljši od Fiat Tipo.ta), samo halo...2020+ smo ?!
Tule med Turkom in neturkom ni razlik (če odmislimo analogni/digitalni del števcev ter ročni/avt menjalnik kar je stvar izbire opreme):
A je na tem delu nebroj nekih malih felerjev ob katerih dobiš (tak močan) občutek, da se nekomu ni dalo niti malo razmisliti, potruditi in narediti neko smiselno, uporabno, funkcionalno celoto.
Imam nekaj izkušenj z Mazdo, nekaj s Hondo..a teh kiksov ni, torej Japonci znajo narediti avto, kjer osnova funkcionira.
Da ne bo pomote: Peljal si se drugače solidno, nimam kaj očitat voznim lastnostim avta. V ekstreme ga nisem sprobaval, ker jih ne rabim še manj prakticiram a za normalno vožnjo super zadeva! A vseeno...ta občutek, ko se vsedeš v avto 'Fak, resno!?' je bil meni pri tem avtu čisti tu mač. Če ste ostali zadovoljni s hibridnim sklopom (ki ga jaz ne poznam z vidika uporabniških izkušenj) in ta pretehta..super, sem vesel za vas. Žal je bilo zame malo preveč osnovnih stvari, ki bi enostavno bi mogle biti pa niso.
Z moje perspektive:
- oblika (neturka): +
- vozne lastnosti: +
- hibridni sklop (ne poznam): menda da +
- 'vse ostalo': -
(po svoje sploh ne slabo
).