Toyota Auris se poslavlja prihaja Corolla

Generik

Guru
14. maj 2011
3.901
1.279
113
Ja no, povej koliko (če sploh) je razlike med steklom in plehom v teži. Za porabo mi je iskreno vseeno.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.022
11.145
113
prvi zadetek na googlu, da cca 50 kg dodatne teže, kar bo nekak držalo in sem imel isto v spominu. Glavni problem se mi zdi, da izgubiš s panoramo ali šibedahom še višino za glavo (če si večji) in sicer za par cm, zarad rolojev in podobno.

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.640
4.373
113
Mejduš šiberdah, samo teža na vrhu avta ki jebe dinamiko vozila, uporabnosti pa ni nobene.

Ko je vroče moraš tak klimo laufat, pozimi pa si gretje vklopiti.
Ko pa sonček sije pa itaq žaluzijo zapirati da ti ne bliska v glavo.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
prvi zadetek na googlu, da cca 50 kg dodatne teže, kar bo nekak držalo in sem imel isto v spominu. Glavni problem se mi zdi, da izgubiš s panoramo ali šibedahom še višino za glavo (če si večji) in sicer za par cm, zarad rolojev in podobno.

Odvisno, kako je notranjost oblikovana. Spredaj se izkaze, da je za glavo vec placa. Zadaj pa manj.

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.226
772
113
EU
A pa ta šibedah dobro tesni skozi leta uporabe, al začne po nekaj leti teči malo voda skoz? In pa ali je kljub roloju bolj toplo zardi direktnega sonca na streho, al se to ne pozna pri temperaturi kabine na splošno?

Generik

Guru
14. maj 2011
3.901
1.279
113
A pa ta šibedah dobro tesni skozi leta uporabe, al začne po nekaj leti teči malo voda skoz? In pa ali je kljub roloju bolj toplo zardi direktnega sonca na streho, al se to ne pozna pri temperaturi kabine na splošno?
1. Na prejšnjem avtu (toyota) sem imel panoramsko streho brez šibedaha in po več kot 10 letih ni nič puščalo. Pri sedanjem avtu (toyota) je panorama + šibedah in prav tako nič ne pušča. Kolega in sodelavka imata s šibedahom probleme (2x VW) že od novega menjavi celotnega mehanizma in tesnil navkljub, še vedno zamaka. Ne teče pa več v "potoku" not kot je to prej, temveč po kapljicah če je naliv ali gre v avtopralnico.

2. Rolo definitivno pomaga ublažiti sonce in če je zaprt je enako kot če nimaš panorame. Se pa precej pozna, če imaš panoramo odgrnjeno in sonce nažiga. Če si plešast priporočam kapo, sicer je prevroče. Tako da ja, avto je zagotovo bolj ogret. Je pa to fajn pozimi, če zasije sonce.

• Všeč mi je
Reactions: NekdoK

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
Sam nisem imel problemov, poznam pa dva, ki sta imela kar orenk jebo (vse VW grupa), eden je imel avto celo 14 dni pri mehaniku, da so mu zrihtali.

tony

Guru
23. jul 2007
9.747
1.530
113
Ce tezave niso bile ze od novega je bilo optimisticno samo treba spucati zamasene kanale za odvodnjavanje...

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.640
4.373
113
Renault Talisman prve generacije, ti pri hitrosti nad 180 kmh začne malo pihati noter.

Mercedes A class pa super kot da ga ni.