Jaz imam pozimi na 20.5⁰C.Litr, na prst če imaš gretje na 22-23°c. Če šparaš in daš na 15°c imaš lahko poletno porabo. (hint: gretje zicev in volana, na kratke fure)
Jaz imam pozimi na 20.5⁰C.Litr, na prst če imaš gretje na 22-23°c. Če šparaš in daš na 15°c imaš lahko poletno porabo. (hint: gretje zicev in volana, na kratke fure)
btw - kako težka je panoramska streha? Čisto tako me zanima, ima kakšen dcl morda vpliv na porabo ali ne?
Sploh če imaš odprto.Za lažjo strokovno debato lahko kar zaokrožimo na lepih 100kg, da ne bo prepira. Poraba ziher pol litra več.
prvi zadetek na googlu, da cca 50 kg dodatne teže, kar bo nekak držalo in sem imel isto v spominu. Glavni problem se mi zdi, da izgubiš s panoramo ali šibedahom še višino za glavo (če si večji) in sicer za par cm, zarad rolojev in podobno.
1. Na prejšnjem avtu (toyota) sem imel panoramsko streho brez šibedaha in po več kot 10 letih ni nič puščalo. Pri sedanjem avtu (toyota) je panorama + šibedah in prav tako nič ne pušča. Kolega in sodelavka imata s šibedahom probleme (2x VW) že od novega menjavi celotnega mehanizma in tesnil navkljub, še vedno zamaka. Ne teče pa več v "potoku" not kot je to prej, temveč po kapljicah če je naliv ali gre v avtopralnico.A pa ta šibedah dobro tesni skozi leta uporabe, al začne po nekaj leti teči malo voda skoz? In pa ali je kljub roloju bolj toplo zardi direktnega sonca na streho, al se to ne pozna pri temperaturi kabine na splošno?
Sam nisem imel problemov, poznam pa dva, ki sta imela kar orenk jebo (vse VW grupa), eden je imel avto celo 14 dni pri mehaniku, da so mu zrihtali.A pa ta šibedah dobro tesni skozi leta uporabe, al začne po nekaj leti teči malo voda skoz? In pa ali je kljub roloju bolj toplo zardi direktnega sonca na streho, al se to ne pozna pri temperaturi kabine na splošno?