Toyota Auris se poslavlja prihaja Corolla

Vojnik

Guru
16. apr 2017
1.435
974
113
1. Na prejšnjem avtu (toyota) sem imel panoramsko streho brez šibedaha in po več kot 10 letih ni nič puščalo. Pri sedanjem avtu (toyota) je panorama + šibedah in prav tako nič ne pušča. Kolega in sodelavka imata s šibedahom probleme (2x VW) že od novega menjavi celotnega mehanizma in tesnil navkljub, še vedno zamaka. Ne teče pa več v "potoku" not kot je to prej, temveč po kapljicah če je naliv ali gre v avtopralnico.

2. Rolo definitivno pomaga ublažiti sonce in če je zaprt je enako kot če nimaš panorame. Se pa precej pozna, če imaš panoramo odgrnjeno in sonce nažiga. Če si plešast priporočam kapo, sicer je prevroče. Tako da ja, avto je zagotovo bolj ogret. Je pa to fajn pozimi, če zasije sonce.

Pa avto s panoramsko streho je v notranjosti bolj hrupen. Še posebno se to pozna v predorih.

• Všeč mi je
Reactions: jonny77

Generik

Guru
14. maj 2011
3.901
1.279
113
Zakaj je potem sploh dobro imeti panoramsko streho?
Svetloba. Pa otroci, da lahko ven gledajo. Pa fajn je malo odpreti šibedah jeseni pa spomladi, ko je taka fajn temperatura zunaj.
Realno pod črto nič od tega ne bi lih pogrešal, je to dejansko kos opreme ki bi ga črtal najprej iz seznama, če bi mi škripalo pri financah ko sem kupoval avto.

• Všeč mi je
Reactions: corsol

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Svetloba. Pa otroci, da lahko ven gledajo. Pa fajn je malo odpreti šibedah jeseni pa spomladi, ko je taka fajn temperatura zunaj.
Realno pod črto nič od tega ne bi lih pogrešal, je to dejansko kos opreme ki bi ga črtal najprej iz seznama, če bi mi škripalo pri financah ko sem kupoval avto.

Kot si napisal. Meni je fajn, ko je svetlo v avtu pa se odpreš, ko so fine temperature. Se posebej poleti zjutraj ali zvečer. Meni je bila recimo panorama s pomicnim stresnim oknomm med prvimi na seznamu. Več hrupa ne opazim oz me ne moti.

• Všeč mi je
Reactions: R0KY in sad

Marxon

Majstr
24. feb 2009
758
383
63
Panorama mi je bila vedno želja, dokler je nisem probal.
Kot voznik je itak ne vidiš, malo lufta je fajn ni pa wooow.
Mi je bolje gretje zicev ali pa boljša muska.

• Všeč mi je
Reactions: ynos

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Seveda vidiš oz občutiš. Že, ko zapreš rolo je občutna razlika v svetlobi. Se posebej, ker je večina vozil v notranjosti siva ali črna se to še dodatno pozna. Drugega si itak niti ne morem privoščiti zaradi otrok. Piha pa itak ne toliko, ker je tako narejeno, vseeno pa lepo mesa zrak, četudi imaš samo na oberlift. Bolj me moti, ker so za odpiranje panorame dali tac skrin komande. To je največja jeba.

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.640
4.373
113
Glede na to kako je talisman sestavljen, da imaš pri novem že skoraj 1cm špranje na armaturki.. bi rekel da ti piha pri zaprtem malo manj, pri odprtem pa malo bolj :valjamse:

Piha pri zaprtem , ga je dvigovalo že pri 130 Kmh ko sem ga pripeljal iz Francije, še dobro da je bil v tovarniški garanciji , so pol rihtali nekaj na servisu tak da je pol šlo nekje do 200 kmh brez pihanja oziroma povečanem hrupu.

no da bi šlo do končne hitrosti pa niso uspeli zrihtat.

Odgovor je bil da mehaniki lahko največ 130 Kmh gredo po AC

krko

Guru
5. sep 2010
2.759
1.444
113
Pri 750i zna tud žvižgat.

Zadevo reši duck tape (glej od 5.25 naprej)

Verjetno so tudi mislili, da mehaniki gredo samo do tovarniške blokade 250km/h (tu ne žvižga).
Niso računali, da bo kdo odstranil blokado in presegel to hitrost :p

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.022
11.145
113
imel panoramo že 2001, pa je bilo vau takrat...ampak dejansko tega ne pogrešam, in je daleč od spiska dodatne opreme, ki jo želim pri avtu. Danes je zame muss - najbolj ta hude luči/pametne, adaptivni radar, avtomat, pa recimo 360 kamera.

• Všeč mi je
Reactions: Marxon in ynos

sole

Fizikalc
20. jul 2007
1.452
24
38
Sam sem imel na Tiguanu panoramo. Fajn je bila spomladi in jeseni, drugače pa prevroče/premrzlo, da bi jo odpiral.
Poleti pa je bil avto bolj vroč, če je stal na soncu. Sem ga raje prodal, ko je garancija potekla :cool:.

corsol

Guru
11. mar 2010
3.082
1.038
113
Šibedahi si bili fajn alternativa v časih ko ni bilo klim(oz. So bile predrage) danes oa gadget s katerim znajo bit problemi (pri vseh , tudi japanezih).

damirj

Guru
9. maj 2012
5.331
2.426
113
Tisto majhno strešno okence zagotovo ja, panoramska streha, po možnosti še odpirajoča, pa je znak luksuza. Če je prav narejeno, potem težav ni, ne pušča, ne piha, mogoče malo več hrupa. Meni je fajn zadeva, če je je fajn, če ni, pogrešam kak mesec ali dva, potem se navadim da ni.