Toyota Auris se poslavlja prihaja Corolla

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.226
772
113
EU
Nekje je bilo objavljeno, da je dejansko bolje na hitro pospešiti do željene hitrosti kot pa počasi priti do nje, ker naj bi s tem prihranil več goriva; pa me zanima, kako pa Toyotini hibridi to počnejo? Po glasu sodeč bi rekel, da ne pospešujejo počasi, sploh če dam na sport vedno lepo hitro pospeši do naštimane hitrosti, ampak vem pa zares ne:zardelalter:

Našel članek tule:
https://www.zurnal24.si/avto/iz-dru...-hitro-ali-pocasi-do-omejitve-hitrosti-395290

• Všeč mi je
Reactions: jonny77

Gasper008

Guru
24. sep 2012
4.772
836
113
Odvisno kakšen časovni okvir si postaviš da prideš do cilja, če se vlečeš kot polž in na koncu pred ustavljanjem še jadraš, bo jasno poraba nižja, ampak boš tudi pokuril veliko časa, pa oviral boš promet.

Če si zadaš da do neke točke moraš priti v istem času je pa bolj učinkovito, da pospešiš hitro in nato jadraš do ustavljanja, kot pa če se vlečeš kot polž in na koncu zaviraš, ker si jadrat ne moreš privoščit, ker bi sicer zamudil čas prihoda na cilj.

V praksi to pomeni, da če ne želiš, da si ovira na cesti, je bolje iz naselja pospešit odločno in potem pred naslednjim naseljem jadrat, oz. bolj blago bremzat.

• Všeč mi je
Reactions: NekdoK in CLIO15

BigPoppa

Majstr
19. jul 2007
1.297
364
83
Me zanima kako si to predstavljajo, če je že iz lani na letos šla cena na zavarovalni polici iz 25k na 29k. Ali je te cene letos dvigoval uvoznik mimo proizvajalca?
Očitno bo kmalu normalno, da bo tak sekret golf klase koštal 35-40 jurjev.

• Žalosti me
Reactions: sajkek

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.778
176
63
Nekje je bilo objavljeno, da je dejansko bolje na hitro pospešiti do željene hitrosti kot pa počasi priti do nje, ker naj bi s tem prihranil več goriva; pa me zanima, kako pa Toyotini hibridi to počnejo? Po glasu sodeč bi rekel, da ne pospešujejo počasi, sploh če dam na sport vedno lepo hitro pospeši do naštimane hitrosti, ampak vem pa zares ne:zardelalter:

Našel članek tule:
https://www.zurnal24.si/avto/iz-dru...-hitro-ali-pocasi-do-omejitve-hitrosti-395290
To morda velja za stare atmosferske bencinarje z dušilno loputo za gas. Ta loputa, ko je delno odprta, predstavlja upor, ki ga mora motor premagovat.
Ko daš gas do konca, se loputa povsem odpre in ne predsatvlja več upora.
motor, ki deluje na Atkinsonov cikel, te lopute nima.

lp

Gasper008

Guru
24. sep 2012
4.772
836
113
To loputo seveda ima, ampak hibridni sistem skrbi, da motor večino časa dela pri odprti loputi (WOT). Če je potreba po nizki moči (<8 kW) hibrid zato uporablja elektromotor in baterijo.

sass

Guru
1. sep 2007
5.233
869
113

Našel članek tule:
zanimivo, potem ECO načini vožnje, ki zmanjšajo odzivnost stopalke za plin, niso tako eko?

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.604
2.417
113
Pomurje
Saj ni samo stopalka za plin. Je še klima in še kaj

Eco je za on/off voznike. Npr. moja ima hudiceve tezave jadrat oz. izkorišcat EV.
Nima filinga in ji eco "pomaga".
Čeprav zadnje čase ima vedno v normal. Očitno se je naveličala prazne stopalke za plin, jaz pa tankam.

BrunoMars

Fizikalc
9. jan 2020
224
50
28
Pozdravljeni, spomladi bova z boljšo polovico kupovala še en avto poleg Corolle. Ker sem nad hibridom izjemno navdušen je smer torej začrtana :)

Ker pa v Sloveniji praktično ni neke ponudbe me zanima ali ima kdo informacijo, kje se najbolj ugodno kupi Lexus IS 300h? Alternativa je še RAV4 ali Camry.

Cene so pa trenutno res nore ...

tony

Guru
23. jul 2007
9.747
1.529
113
Če pride v poštev rabljen: ko sem sam nekaj malega gledal IS-ja, sem bil presenečen, koliko nekaj let starih se tudi pri nas prodaja, običajno na Toyota servisih, kjer ljudje (predvidevam) avto dajo v račun za novega...

Generik

Guru
14. maj 2011
3.901
1.279
113
Meni je IS300h top shit avto, je pa zdaj že precej zastarel / gre proti koncu življ. cikla. Kdaj se umika iz prodaje oz. ga nadomesti kakšen novejši model?