Toyota Auris se poslavlja prihaja Corolla

Marxon

Majstr
24. feb 2009
758
383
63
Baje ima Toyota 100 letni plan naprej, enkrat so tako rekli v nekem dokumentarcu.

Karjola kross:

Gasper008

Guru
24. sep 2012
4.772
836
113
Ja, samo toyota razvija hibride že od sredine 90's naprej, ko še dizli niso bili osovraženi. So zgleda imeli kristalno kroglo ali pa srečo.
Enako bi zdaj morda lahko trdili za vodik in že drugo generacijo toyote mirai. Sedaj je še vse precej sterilno in je veliko polemik okrog vodika, čez 20let pa to zna biti ravno prava zadeva. Bomo videli.

Prihodnost ne bo v eni tehnologiji, odvisno od uporabe, potreb in dostopnosti.

hermann

Guru
19. mar 2014
9.729
6.624
113
Evropejci so šli praktično all in v tehnolgije, ki zahtevajo polnjenje iz vtičnice. Težava je cena in pa infrastruktura, ki še ni zrela. Da pred blokom vidiš električen avto je bol znak entuzijasta kot pa praktičnega razmišljanja... ker bloki s polnilnicami so bolj redki kot prsti pri nerodnem mizarju.

Medtem toyota z navadnimi hibridi znižuje izpuste na način, ki odgovarja večini.

Generik

Guru
14. maj 2011
3.901
1.279
113
Pa če gledamo nemce in avstrijce... oboji proti jedrski energiji. Meni še zdaj ni jasno v katerih sanjah živijo in kako mislijo, da se bo premostilo vedno večje potrebe po električni energiji za naslednjih 50 let, dokler nimamo alternativnih tehnologij (in ob enem zagotavljati čisto okolje).
Ne samo, da so nemci sli z avti v "full-retard" mode, enako so storili tudi z energetiko na dolgi rok glede na zgoraj omenjeno + odvisnost od ruskega plina.

tony

Guru
23. jul 2007
9.747
1.529
113
Pa če gledamo nemce in avstrijce... oboji proti jedrski energiji. Meni še zdaj ni jasno v katerih sanjah živijo in kako mislijo, da se bo premostilo vedno večje potrebe po električni energiji za naslednjih 50 let, dokler nimamo alternativnih tehnologij (in ob enem zagotavljati čisto okolje).
Ne samo, da so nemci sli z avti v "full-retard" mode, enako so storili tudi z energetiko na dolgi rok glede na zgoraj omenjeno + odvisnost od ruskega plina.
Švabi so, khm, zanimiv narod, in če jim "vodja" reče, da je biti brez JE zanje tisto ta pravo, bodo ubogali komando. Ni prva vesoljska pi*darija, ki so se je lotili...

Gasper008

Guru
24. sep 2012
4.772
836
113
Če smo pošteni je res to, da bencin hibrid naredi nekaj na znižanju porabe nafte, ampak po mojem bistveno premalo.

Aptera s sončnimi celicami je korak v pravo smer, ampak 99% folka dobi bruhec v usta samo ob ideji za kaj takega.

sass

Guru
1. sep 2007
5.233
869
113
Evropejci so šli praktično all in v tehnolgije, ki zahtevajo polnjenje iz vtičnice. Težava je cena in pa infrastruktura, ki še ni zrela. Da pred blokom vidiš električen avto je bol znak entuzijasta kot pa praktičnega razmišljanja... ker bloki s polnilnicami so bolj redki kot prsti pri nerodnem mizarju.
..
bloki s polnilnicami bodo lahko recimo vsi novejši bloki, ki imajo v kleti lastniške garaže. teoretično...
praktično pa imamo primer mojega sodelavca, kjer si je eden od stanovalcev bloka uredil polnilnico v svoji kletni garaži. probem je le, da gre elektrika od kleti v skupne stroške...

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
In zakaj tožba? Niste mogli doseči dogovora?
Saj se lahko po zgodovini porabe vidi porast, tudi če ni bil nameščen odštevalni števec.
Ponavadi se ob tem skrivajo kake druge fore in foušije. Cel kup novodobnih blokov ima celo elektro števce za stanovanja direkt v kleti / skupni garaži in si folk spelje kable iz svojega elektro števca. Poznam tudi take. Pa tudi niso šli žicat vse za soglasje, je reč bila samo v dogovoru z upravljalcem. Je pa dela opravil ustrezen elektro majster in tudi odjem je iz števca dotičnega stanovanja. Tudi lufta, da si drugi namestijo so pustili v kanalnikih.

Generik

Guru
14. maj 2011
3.901
1.279
113
Nove večstanovanjske stavbe bodo od 2023 (če sem si prav zapomnil) morale že po načrtih imeti vrisane priključke za polnjenje električnih vozil.

sass

Guru
1. sep 2007
5.233
869
113
očitno se ne morejo zmenit, če se stanovalec in upravnik izgovarjata drug na drugega, medtem ko polni avto na skupne stroške, zato tožba

Clancy

Majstr
20. avg 2007
835
400
63
Baje ima Toyota 100 letni plan naprej, enkrat so tako rekli v nekem dokumentarcu.

Karjola kross:

Sem se zadnjič vsedel v novo Corollo Cross. In kot je Marek povedal, so sedeži in tudi polažaj za volanom za nič. Sredinski naslon za roko je nameščen preveč zadaj in ni vzdolžno nastavljiv, tako da ne dosežeš prestavne ročice, če je roka na naslonu. Prtljažnik je za velikost avtomobila res premajhen.
Sem pa bil pozitivno presenečen nad kakovostjo materialov, saj je trde plastike zelo malo.
Cena za srednji paket opreme Style je dobrih 35.000€. Glede na trenutne cene je nekje tu-tu. Mi pa črna, ki je bila razstavljena v salonu niti malo ni bila všeč, pa še notranjost je bila vsa črna.
Ne dvomim pa v hibridni pogonski sklop.

• Všeč mi je
Reactions: NekdoK in Marxon

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Za vse se dobi popust. Tudi na Toyoto in Lexusa. Samo timing je treba imet pravi. Konec neslednjega leta bo zanimiv.