Toyota Auris se poslavlja prihaja Corolla

luka51

Guru
16. avg 2007
14.494
5.790
113
glej bremze skuriš na vsakem avtu, če si skos na bremzi al je ročni al je automatik. Kaj pa avtomatiki, ki nimajo možnosti vrečt v prvo al pa drugo pa vseeno ne skurijo bremz? Veš med ovinki je treba kdaj bremzo tudi spustit. Al misliš, da na ročnem pa vsi prestavlajo v nižjo in poslušajo dretje motorja po bregu dol? ja seveda.
Motor se ne vključi. Se pa prenese preko pogona v vrtenje motorja (ki je še vedno izključen). Ali pa kdaj celo elektromotor zavrti bencinerja, da lahko porablja energijo regeneracije.

in ja še vedno bom trdil, da je B brezveze. Ker, da bi to nardilo razliko med skurjeno al pa neskurjeno bremzo ni teorije. Premalo doda.
Drugač pa Gašper jaz verjamem, da te boli, ker ima Toyota neko stvar ki je totaln fail v praksi in drugi to pograjamo. Ampak jebat ga, tak pač je. B je za en krščen duš.

Gasper008

Guru
24. sep 2012
4.772
836
113
Boli kvečjemu kaj tebe, nikoli nisem skrival kje Toyota za moje pojme fali.

Strinjava se v eni točki, da je ta atkinsonov motor ena zelo slaba bremza in res bolj malo pripomore k ohranjanju zavor. Recimo Hilux 3.0 lepo zavira z motorjem tudi ko je naložen preko 3t, bremze so mi pa zdržale 200k km. Na Priusu jih menajm na 100k km (10 let 230k km, dva Priusa), če nimaš hribov pa verjamem, da zdržijo dlje.

sad

Guru
24. avg 2007
21.177
9.813
113
A zdaj si pa ti naenkrat ratal pameten, točno na tak način kot drugim tule na forumu očitaš, ko gre za kakšne avotmehanične zadeve.

Da te malo podučim kako deluje.
- Ko je baterija polna se v zaviranje vključi motor, ampak v D samo do neke mere (ne nabija ga v obrate). Če ne verjameš si priklopi OBD in spremljaj obrate motorja (v Priusu+ nimaš obratomera), tisti s Corollo to že dobro vedo.
- Ne dajaj folku lažnih navodil, da je B brezveze. Če greš po konkretno dolgem in strmem klancu, obstaja realna možnost, da skuriš bremze.
Hvala, sam raje nisem niti odgovoarjal, ker je očitno nesmiselno se pogovarjat z lastnikom vozila, ki ne ve, kako dela njegov avto, hkrati druge, ki mu napišejo, obklada z google znalci. No, važno da ima on v glavi prav.

• Všeč mi je
Reactions: NekdoK in Kamele0N

luka51

Guru
16. avg 2007
14.494
5.790
113
Bol že mam kot ti. Glede na to, da so 4 komadi pri hiši. Ampak kaj bom jaz amater proti sadu.

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.221
769
113
EU
Ne razumem luka51, zakaj sploh pišeš te neumestnosti? Saj ne govorimo o atomski fiziki, ampak nekem osnovnem delovanju avtov. In logično, da si po klancu navzdol pri zaviranju pomagaš tudi z mašino, ko je to pač treba, da ne skuriš bremz (a veš, ko pač spuščaš 2 toni železja po hribu navzdol), in da morajo to nekako imeti rešeno tudi hibridna vozila, ki so avtomatiki. In pač Corolla 1.8. ima ta B, moj stari avtomatik je imel 3 in 2 prestavo, en ta drug pa je imel celo 2 in 1 (ta je bil iz 80-ih let in res nikoli nisem dal v prvo).

Ampak recimo ta rešitev pri avtomatiku z 2 in 3 je bila za mene super, ker res ni prišlo do tega dretja kot pri B (ker si pač lahko prestavil v višjo a ne).

Kakšno prestavno razmerje pa sploh prestavlja ta B, a je to kakor kopiranje druge pri običajnih vozilih? :sprasujemse:

Nazadnje urejeno:

luka51

Guru
16. avg 2007
14.494
5.790
113
Valda je logično da mašina bremza. Samo ta jeben toyotin B tega pač ne dela v taki meri, da bi blo vredno poslušat mašino v max obratih za tisti mali učinek bremzanja. Če ti pri klasiki rukneš v drugo po bregu in spustiš kuplongo občutno zabremza in spet če jo stisneš čutiš kak začne letet. Ta B pa samo nabije obrate tak, da čakaš da bo kaki ventil ven pogledat. Nekega resnega učinka na hitrosti pa ni občutit. Razen če si upokojenec in voziš 40kmh. Kaj je pa nad tem pa ni omembe vredno. Če bo bregu dol pri 60 recimo daš v B se bo zadrlo na polno na polno nekega pojemka ne bo. Zaj pa če je to komu všeč naj uporablja.

Gasper008

Guru
24. sep 2012
4.772
836
113
Sem zbrskal ene stare loge, bencinski motor zavira a 17 Nm, pri 2.000 obratih to pomeni zavorno moč slabih 5 konj, pri 5.000 obratih pa 12 konj.

Atkinson je res bolj švoh zavora, bi bilo bolje naštimat en airbrake, ki bi se aktiviral, ko se spuščaš recimo v Vipavsko dolino :D

• Všeč mi je
Reactions: tony

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.221
769
113
EU
Se peljem danes zjutraj in sem v 20 minutah naštel vsaj 10 Coroll na cesti. Očitno se odlično prodaja pri nas.

• Všeč mi je
Reactions: sajkek

Generik

Guru
14. maj 2011
3.901
1.279
113
Se peljem danes zjutraj in sem v 20 minutah naštel vsaj 10 Coroll na cesti. Očitno se odlično prodaja pri nas.
Tudi v svetu se dobro prodaja:

1661500969053.png

Marxon

Majstr
24. feb 2009
756
383
63
Kak da ne.
Za pare si ga vedno lahko kupil nekaj malega pod ceno v ceniku.
mhm, cena po konfiguratorju 36k€. Gospod, ta avto je pri nas 32k€. Ok, lahko nakazilo? Nene gospod, to je cena financiranja, 1/3 pologa, ostalo pa 360€ na mesec,... Daš v kalkulator in prideš na 36k€. Kako to? Ja gospod, veste, so še obresti. In kje je cena 32k€? JA gospoddd, to je brez obresti, pa še naše kasko morate vzeti, to bo še 44€ na mesec, 4 leta.
Koliko je pa cena za gotovino? Jaaa gospod, veste, ene 35,5k€.

Če to ni nateg, nevem kaj je. Za finančno pismene seveda.

29. jul 2019
11
14
3
mhm, cena po konfiguratorju 36k€. Gospod, ta avto je pri nas 32k€. Ok, lahko nakazilo? Nene gospod, to je cena financiranja, 1/3 pologa, ostalo pa 360€ na mesec,... Daš v kalkulator in prideš na 36k€. Kako to? Ja gospod, veste, so še obresti. In kje je cena 32k€? JA gospoddd, to je brez obresti, pa še naše kasko morate vzeti, to bo še 44€ na mesec, 4 leta.

Če to ni nateg, nevem kaj je. Za finančno pismene seveda

... ja gospod, in čez osem mesecev ga dobite...

• Haha
Reactions: Ginginova

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.637
4.369
113

Ja gospod
Za 35500 če nakažeš pare ga lahko pelješ.

Res pa je da ne bo 32000 eur.

Ampak če vse iz računaš je na koncu cenejši, če ga plačaš ali pa vzemeš kje drugje lizing.