Pa si ti primerjal opremo pri obeh? Golf s style opremo ma precej manj kot corolla executive 2.0 hybrid.Golf Variant 1.5 eTSI dsg Style in še nekaj dodatki, ter kovinsko barvo, cena po ceniku 33.700€
Corolla TS 2.0 Hybrid Executive s kovinsko barvo, po ceniku 39.000€
Pri VW se še vseeno da dobiti kaj popusta, pri Toyoti nič. Pa pri Toyoti financiranje tudi ni zastonj.
Sem dodal zimski paket, matrične luči, Easy Open & Close (Keyless+avtomatsko odpiranje prtljažnika s senzorjem). No, če dodam zraven še zadnja zatemnjena stekla, izbira voznega profila, kamero in samodejno parkiranje je cena 34,600€.Pa si ti primerjal opremo pri obeh? Golf s style opremo ma precej manj kot corolla executive 2.0 hybrid.
Najboljš da pol že kr Lexuse kupujemo in ukinejo znamko Toyota, če mislijo tako pretiravatTudi motorja nista ravno primerljiva. Verjetno bi bila bolj smiselna primerjava z 1.8.
Vseeno je dejstvo, da so Toyoti cene nesorazmerno narastle.
Recimo pločevinka od Aygo X z najboljšo opremo je 21 jurjev :
Posebna ponuda Aygo X | Toyota Slovenija
www.toyota.si
Na drugi strani se recimo GTI z DSG začne pri 38.000 EURih. Hm.
Me zanima, kaj se bo zgodilo s prodajo Toyote. Ker če bo ostala na takšni ravni ali šla celo gor pri takih cenah, potem bo verjetno res kmalu konec sveta.
Mogoce je zdaj drugace, ampak konec 2018 sem dobil na nakazilo lep popust (1.5 leta star model, torej dalec od facelifta). Po konfiguratorju 43k z nakazilom 35.6k. Slo bi nizje, ce bi vzel njihovo financiranje ampak je na dolgi rok z obrestmi seveda drazje.mhm, cena po konfiguratorju 36k€. Gospod, ta avto je pri nas 32k€. Ok, lahko nakazilo? Nene gospod, to je cena financiranja, 1/3 pologa, ostalo pa 360€ na mesec,... Daš v kalkulator in prideš na 36k€. Kako to? Ja gospod, veste, so še obresti. In kje je cena 32k€? JA gospoddd, to je brez obresti, pa še naše kasko morate vzeti, to bo še 44€ na mesec, 4 leta.
Koliko je pa cena za gotovino? Jaaa gospod, veste, ene 35,5k€.
Če to ni nateg, nevem kaj je. Za finančno pismene seveda.
Radarski tempomat, lane trace assist (drži sredino voznega pasu), samodejno zaviranje v sili pa zaznavanje podnevi in ponoči pešcev ter kolesarjev... je serijsko v vseh corollah. Najbrž pri golfu tudi v tem sklopu opreme?Sem dodal zimski paket, matrične luči, Easy Open & Close (Keyless+avtomatsko odpiranje prtljažnika s senzorjem). No, če dodam zraven še zadnja zatemnjena stekla, izbira voznega profila, kamero in samodejno parkiranje je cena 34,600€.
To si kupoval v rahlo zmešanih razmerah. Saj sedaj tudi čakaš 1.5 leta za nekatera vozila. Pred tem, se je dalo dobiti kar nekaj popusta na VW.Nič ni bullshita. Tako je bilo. Praviš, da je konfigurator eno, real life pa drugo. No, ne vem zakaj ko sem šel v nakup malega vozila in sem se zanimal za Polota (to je bilo v 2020), niti niso želeli slišati o popustu (cena = konfigurator) in pa čakanje cca 12 mesecev zaradi izdelave v afriki.
Tako da brez nakladanja prosim.
To kar naštevaš, vse to Golf ima in še bolj delujoče kot marsikateri Japonec. Nima edino opcije zaviranja pri vzvratni vožnji.Evo, sem šel še sam skonfigurirat Golf 8 style opremo z dodatki, da pride približno enako kot imam na corolli pa sem na 41,3k EUR.
Link: https://konfigurator.volkswagen.si/...1@PDD@PF5@PJ5@PS1@PW1@PXD@RCB/@?variant=Style
Pa še to nisem prepričan če ima radar, lane trace assist, zaznavanje pešcev in kolesarjev, samodejno parkiranje vzvratno in bočno, mrtvi kot , usnjene sedeže...
Moja corolla ima aktivno podvozje, JBL ozvočenje, induktivno polnenje (to je že v executive tako ali tako not), jamstvo je 10 let pri toyoti samodejno (brez doplačil). Prav tako sama zabremza če greš rikverc pa je zadaj ovira ali pa se kdo približuje iz leve ali desne...To kar naštevaš, vse to Golf ima in še bolj delujoče kot marsikateri Japonec. Nima edino opcije zaviranja pri vzvratni vožnji.
Pri Toyoti moraš danes doplačati še panoramo. Aktivnega podvozja ni v novem ceniku, prav tako JBL ozvočenja, induktivnega polnjenja in ogrevane zadnje klopi, pa je v tvojem konfiguratorju dodano. Prav tako jamstvo za 5., 6. leto. Toyota ima sam 3 leta, vsaj kolikor vidim po ceniku.
Verjamem ti pa, da si Corollo takrat dobil relativno ugodno, glede na ostale avtomobile z avtomatskim menjalnikom in da je hibrid. Trenutno pa temu ni več tako.
Če na pooblaščenem servisiraš se podaljšuje do 10 let. Do kolko kilometrov sem pa pozabo. 160k mogoče?Toyota ima sam 3 leta, vsaj kolikor vidim po ceniku.
tako kot si rekel. Bilo vsajsej za ta denar je dosti avta, bilo vsaj.