Toyota Auris se poslavlja prihaja Corolla

Clancy

Majstr
20. avg 2007
835
400
63
Golf Variant 1.5 eTSI dsg Style in še nekaj dodatki, ter kovinsko barvo, cena po ceniku 33.700€
Corolla TS 2.0 Hybrid Executive s kovinsko barvo, po ceniku 39.000€

Pri VW se še vseeno da dobiti kaj popusta, pri Toyoti nič. Pa pri Toyoti financiranje tudi ni zastonj.

• Všeč mi je
Reactions: map

Generik

Guru
14. maj 2011
3.901
1.279
113
Golf Variant 1.5 eTSI dsg Style in še nekaj dodatki, ter kovinsko barvo, cena po ceniku 33.700€
Corolla TS 2.0 Hybrid Executive s kovinsko barvo, po ceniku 39.000€

Pri VW se še vseeno da dobiti kaj popusta, pri Toyoti nič. Pa pri Toyoti financiranje tudi ni zastonj.
Pa si ti primerjal opremo pri obeh? Golf s style opremo ma precej manj kot corolla executive 2.0 hybrid.

• Všeč mi je
Reactions: NekdoK in Marxon

sad

Guru
24. avg 2007
21.177
9.814
113
Tudi motorja nista ravno primerljiva. Verjetno bi bila bolj smiselna primerjava z 1.8.
Vseeno je dejstvo, da so Toyoti cene nesorazmerno narastle.
Recimo pločevinka od Aygo X z najboljšo opremo je 21 jurjev :valjamse: :

Na drugi strani se recimo GTI z DSG začne pri 38.000 EURih. Hm.

Me zanima, kaj se bo zgodilo s prodajo Toyote. Ker če bo ostala na takšni ravni ali šla celo gor pri takih cenah, potem bo verjetno res kmalu konec sveta.

Clancy

Majstr
20. avg 2007
835
400
63
Pa si ti primerjal opremo pri obeh? Golf s style opremo ma precej manj kot corolla executive 2.0 hybrid.
Sem dodal zimski paket, matrične luči, Easy Open & Close (Keyless+avtomatsko odpiranje prtljažnika s senzorjem). No, če dodam zraven še zadnja zatemnjena stekla, izbira voznega profila, kamero in samodejno parkiranje je cena 34,600€.

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.221
769
113
EU
Tudi motorja nista ravno primerljiva. Verjetno bi bila bolj smiselna primerjava z 1.8.
Vseeno je dejstvo, da so Toyoti cene nesorazmerno narastle.
Recimo pločevinka od Aygo X z najboljšo opremo je 21 jurjev :valjamse: :

Na drugi strani se recimo GTI z DSG začne pri 38.000 EURih. Hm.

Me zanima, kaj se bo zgodilo s prodajo Toyote. Ker če bo ostala na takšni ravni ali šla celo gor pri takih cenah, potem bo verjetno res kmalu konec sveta.
Najboljš da pol že kr Lexuse kupujemo in ukinejo znamko Toyota, če mislijo tako pretiravat :bonk:

• Ljubezen
Reactions: Ginginova

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.174
490
83
mhm, cena po konfiguratorju 36k€. Gospod, ta avto je pri nas 32k€. Ok, lahko nakazilo? Nene gospod, to je cena financiranja, 1/3 pologa, ostalo pa 360€ na mesec,... Daš v kalkulator in prideš na 36k€. Kako to? Ja gospod, veste, so še obresti. In kje je cena 32k€? JA gospoddd, to je brez obresti, pa še naše kasko morate vzeti, to bo še 44€ na mesec, 4 leta.
Koliko je pa cena za gotovino? Jaaa gospod, veste, ene 35,5k€.

Če to ni nateg, nevem kaj je. Za finančno pismene seveda.
Mogoce je zdaj drugace, ampak konec 2018 sem dobil na nakazilo lep popust (1.5 leta star model, torej dalec od facelifta). Po konfiguratorju 43k z nakazilom 35.6k. Slo bi nizje, ce bi vzel njihovo financiranje ampak je na dolgi rok z obrestmi seveda drazje.

Generik

Guru
14. maj 2011
3.901
1.279
113
Sem dodal zimski paket, matrične luči, Easy Open & Close (Keyless+avtomatsko odpiranje prtljažnika s senzorjem). No, če dodam zraven še zadnja zatemnjena stekla, izbira voznega profila, kamero in samodejno parkiranje je cena 34,600€.
Radarski tempomat, lane trace assist (drži sredino voznega pasu), samodejno zaviranje v sili pa zaznavanje podnevi in ponoči pešcev ter kolesarjev... je serijsko v vseh corollah. Najbrž pri golfu tudi v tem sklopu opreme?
Pa kateri motor si imel.. 115hp, 150hp?

Ko sem jaz kupoval corollo, sem jo vzel do konca naloženo z opremo (HUD, JBL ozvočenje, prilagodljivo vzmetenje itd) pa je podoben golf VII (takrat še ni bilo golf 8) koštal z manj opreme po konfiguratorju cca 45k eur. Za corollo sem dal pa 34k. Sredina 2019.

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.174
490
83
Praviš, da je bil primerljiv golf takrat 45k sedaj pa 41k, torej so se avti pocenili ali pa smrdi po bullshitu (2019 si dobil r-line passata/arteona 190km z zgoraj izbrano opremo za manj kot 45k, kaj šele golfaj):cheer: :oops1: Pa včasih se splača vzeti višjo opremo, ki ima več stvari serijsko, kot pa vzeti nižjo in stvari dodajati, podobno se včasih splača vzeti kakšen paket namesto posamezno nametati zadeve zraven.Kakorkoli, če te avto zanima greš v salon in ti sestavijo skupaj, če pa ne, pa pač malo poklikaš po spletu in rečeš drugje dobim več za to ceno, pa je to to - kar je tudi ok (potem pa to za sveto prodajaš okoli po forumih - kar pa ni ok). Pa cena iz konfiguratorja pri VW nikoli ni bila merodajna, kot sem že napisal, za 43k po konfiguratorju sem dal 35.6k, če bi hodil od salona do salona bi jih še pa za kaki € stisnil. Verjamem, da sedaj ne dobiš več takšnih popustov glede na konfigurator, ampak na drugi strani tudi cena corolle ni več blizu tisti izpred par let (btw executive 2.0 štarta pri dobrih 38k glede na cenik).

Imaš v konfiguratorju našteto serijsko opremo, je pri vseh verzijah vsaj:
1661550280562.png

Generik

Guru
14. maj 2011
3.901
1.279
113
Nič ni bullshita. Tako je bilo. Praviš, da je konfigurator eno, real life pa drugo. No, ne vem zakaj ko sem šel v nakup malega vozila in sem se zanimal za Polota (to je bilo v 2020), niti niso želeli slišati o popustu (cena = konfigurator) in pa čakanje cca 12 mesecev zaradi izdelave v afriki.
Tako da brez nakladanja prosim.

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.637
4.369
113
Nekje do korona krize je bilo mali avti ca 7% off veliki pa 10 do 11.

Mi je pa ptičica povedala da če si njihov je cena lahko 22 % off.

Pa lizing je tudi cenejši
Ne moreš pa ga prodati pred 1 letom, a glede na današnje razmere to sploh ni slabo.

sad

Guru
24. avg 2007
21.177
9.814
113
Nič ni bullshita. Tako je bilo. Praviš, da je konfigurator eno, real life pa drugo. No, ne vem zakaj ko sem šel v nakup malega vozila in sem se zanimal za Polota (to je bilo v 2020), niti niso želeli slišati o popustu (cena = konfigurator) in pa čakanje cca 12 mesecev zaradi izdelave v afriki.
Tako da brez nakladanja prosim.
To si kupoval v rahlo zmešanih razmerah. Saj sedaj tudi čakaš 1.5 leta za nekatera vozila. Pred tem, se je dalo dobiti kar nekaj popusta na VW.

Marxon

Majstr
24. feb 2009
756
383
63
Moj izračun iz leta 2021, Corollo sem dobil za obljubljen znesek, 31.440€, brez skritih stroškov. Pri VW grupi dodaj njihov kasko plus stroške priprave.
1661582405836.png

*cena po ponudbi, ne ceniku.
Konfigurator je bil cca 35k

Nazadnje urejeno:

Clancy

Majstr
20. avg 2007
835
400
63
Evo, sem šel še sam skonfigurirat Golf 8 style opremo z dodatki, da pride približno enako kot imam na corolli pa sem na 41,3k EUR.
Link: https://konfigurator.volkswagen.si/...1@PDD@PF5@PJ5@PS1@PW1@PXD@RCB/@?variant=Style
Pa še to nisem prepričan če ima radar, lane trace assist, zaznavanje pešcev in kolesarjev, samodejno parkiranje vzvratno in bočno, mrtvi kot , usnjene sedeže...
To kar naštevaš, vse to Golf ima in še bolj delujoče kot marsikateri Japonec. Nima edino opcije zaviranja pri vzvratni vožnji.

Pri Toyoti moraš danes doplačati še panoramo. Aktivnega podvozja ni v novem ceniku, prav tako JBL ozvočenja, induktivnega polnjenja in ogrevane zadnje klopi, pa je v tvojem konfiguratorju dodano. Prav tako jamstvo za 5., 6. leto. Toyota ima sam 3 leta, vsaj kolikor vidim po ceniku.

Verjamem ti pa, da si Corollo takrat dobil relativno ugodno, glede na ostale avtomobile z avtomatskim menjalnikom in da je hibrid. Trenutno pa temu ni več tako.

Marxon

Majstr
24. feb 2009
756
383
63
Jaz tudi nebi dal 39k€ za mojo Corollo TS Exe, rahlo preveč denarja. 31,5k€ je bila takrat pa fair ponudba, napram drugim. Dober avto, "kratek" dobavni rok, prodajalec brez tone bullšita. Octavia bi bila 3k€ dražja, Golf cca. 1k€, podobna oprema.

Generik

Guru
14. maj 2011
3.901
1.279
113
To kar naštevaš, vse to Golf ima in še bolj delujoče kot marsikateri Japonec. Nima edino opcije zaviranja pri vzvratni vožnji.

Pri Toyoti moraš danes doplačati še panoramo. Aktivnega podvozja ni v novem ceniku, prav tako JBL ozvočenja, induktivnega polnjenja in ogrevane zadnje klopi, pa je v tvojem konfiguratorju dodano. Prav tako jamstvo za 5., 6. leto. Toyota ima sam 3 leta, vsaj kolikor vidim po ceniku.

Verjamem ti pa, da si Corollo takrat dobil relativno ugodno, glede na ostale avtomobile z avtomatskim menjalnikom in da je hibrid. Trenutno pa temu ni več tako.
Moja corolla ima aktivno podvozje, JBL ozvočenje, induktivno polnenje (to je že v executive tako ali tako not), jamstvo je 10 let pri toyoti samodejno (brez doplačil). Prav tako sama zabremza če greš rikverc pa je zadaj ovira ali pa se kdo približuje iz leve ali desne...

To da ima golf "in še bolj delujoče kot marsikateri japonec" pa ne bom komentiral. Pri corolli delajo sistemi vzorno, bistveno bolje kot pri kakšni konkurenčni znamki.