TMC

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.077
5.652
113
Zbrisi Slo narocnino in generiraj novo kodo?

Pa mal vecx pritiskaj generate
smile-1.gif

raza

Pripravnik
19. jun 2011
212
24
18
Ali ni bili govora, da se kode zapišejo v TMC anteno in da je omogočeno določeno število kod, ki se jih antena zapomni. Ko so mesta izpolnjena je z dodajanjem registracijskih kod konec in posledično konec z anteno TCM? Če se prav spomnim, je Popotnik iskal možnost dostopa do TMC antene, pa pravega uspeha ni bilo? Se motim?

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Dostopa do same antene nisem nikoli našel pa sem probaval vse možno.
Ko napolniš TMC kode je to to novih ne moreš dodajat lahko pa spreminjaš ključe obstoječim.
GTM36 ima možnost dodajanja 20-25 kod, če se še dobro spomnim.

@nuvi3790

Preden boš spreminjal kode priklopi nuvija na drugo napravo in preveri, če ti na drugi deluje tmc.
Če ti ne deluje je možno, da se je poškodoval FW od antene in bo potrebno naredit downgrade, da probaš, če bo potem delala.

Polni pa ti napravo preko tega GTM36?

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.077
5.652
113
Ok saj sem bolj tko vprašal....če bom pa slučajno kdaj rabil pa valda ZS

nuvi3790

Fizikalc
30. jan 2012
1.677
7
38
Rogaška Slatina
Citat:
Uporabnik popotnik pravi:
Dostopa do same antene nisem nikoli našel pa sem probaval vse možno.
Ko napolniš TMC kode je to to novih ne moreš dodajat lahko pa spreminjaš ključe obstoječim.
GTM36 ima možnost dodajanja 20-25 kod, če se še dobro spomnim.

@nuvi3790

Preden boš spreminjal kode priklopi nuvija na drugo napravo in preveri, če ti na drugi deluje tmc.
Če ti ne deluje je možno, da se je poškodoval FW od antene in bo potrebno naredit downgrade, da probaš, če bo potem delala.

Polni pa ti napravo preko tega GTM36?

Normalno polni in ikona je obarvana zeleno...
Kje pa se da videt koliko kod je dodanih, če se sploh da
confused-1.gif

Nazadnje urejeno:

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
To je iz skritega menija, če pa slediš navodilom, ki ti jih je dal Mirko p prideš po normalni poti do naročnin.

Vsi trije razdelki za TMC so eden zraven drugega.

Naredi print screen skritega menija kjer imaš ta status, ki si ga prilepil zgoraj, lahko ga pa tudi probaš resetirat.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Pri FW 8.20 greš v skriti meni in nato klikneš na Developer info in nato imaš za TMC te tri:

- Traffic reciver status
- Traffic reciver providers
- Traffic reciver subscription

Nekje v temi o nuviju 3490 pa sem napisal kdaj se je pri katerem FW spremenil GTM FM Table v Traffic reciver providers ali status.

Edit:
Evo našel post iz leta 2012 Klik

nuvi3790

Fizikalc
30. jan 2012
1.677
7
38
Rogaška Slatina
Citat:
Uporabnik popotnik pravi:
To je iz skritega menija, če pa slediš navodilom, ki ti jih je dal Mirko p prideš po normalni poti do naročnin.

Vsi trije razdelki za TMC so eden zraven drugega.

Naredi print screen skritega menija kjer imaš ta status, ki si ga prilepil zgoraj, lahko ga pa tudi probaš resetirat.
2125652-30477.png

Priponke

• 2125652-30477.png
    2125652-30477.png
    50,3 KB · Ogledi: 248

noordung15

Zelenc'
16. jan 2015
2
0
1
Zanima me ali bo sploh kdaj HD traffic za TomTom naprave v Slo deloval,kajti pošteno mi gre na živce ker se vse konča na Karavankah.Mam pa model GO 5000 in res super deluje prevozil sem srednjo EU in Skandinavijo sam ko prideš v Slo pa tema .Ali ima kdo kakšne ažurne podatke za TomTom naprave.
p.s.oprostite če sem pisal na Garminovi strani tu sem videl temo TMC
l.p.Klemen

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
V SLO ni podpore za HD storitev oziroma ponudnika.
Do predkrakim tudi recimo Traffic Live preko smartphone link na Garmin napravah ni delovalo medtem, ko je v Avstriji že zelo dolgo.
Upajmo, da se bo letos kaj premaknilo tudi na področju HD traffic.

Za TomTom je najbolje da jih kontaktiraš in povprašaš, če kaj vedo kdaj bi naj bilo oziroma na koga se lahko obrneš v SLO, da bi dobil te informacije.

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
Če komu koristijo te informacije:

Pred leti (2010), ko sem sodeloval s podjetjem Sygic, kateri uporablja zemljevide od TomTom (tudi za Slovenijo), smo bili v dogovoru, da mi v testne namene dajo licenco za Traffic info, ki deluje s pomočjo prenosa podatkov (mobilni internet ali WiFi).

Takrat so bili še na samem začetku (sedaj so namreč zelo uspešni) in imeli so ogromno težav/napak, ki so jih kasneje seveda odpravili.

Zanimivo je to, da je Traffic info v Sloveniji s TomTom zemljevidi na Sygic aplikaciji deloval odlično nekaj časa (morda nekje 2 meseca). Potem pa je kar naenkrat prenehal delovati. Kar utihnilo je vse skupaj.

Takoj sem kontaktiral Sygic in zadevo so preverjali kar precej časa (več mesecev). Do danes nisem prejel nekega konkretnega odgovora.

Bili so neki "izgovori", češ da v Slovenski karti od TomTom sploh ni "funkcije" za Traffic info. Zanimivo pa je to, da je Traffic info delal pri nas (kar je bilo na cesti, je bilo tudi v navigaciji Sygic).

Seveda sem vztrajno pisaril e-maile na razne oddelke na Sygic in tudi podjetju TomTom, vendar do danes, ko smo leta 2015, niso vzpostavili prometnih informacij za Slovenijo.

Razlogov za to je lahko več:
- morda ni (več?) ponudnika v Sloveniji, ki bi na TomTom (oz Sygic) pošiljal prometne podatke
- morda obstaja ponudnik pri nas, ampak smo tako majhna in nezanimiva država, da so pri TomTom videli, da se jim ne splača za tako malo uporabnikov plačevati informacij o prometu
- morda je prišlo do kakih administrativnih "težav" pri vsemu in je Slovenija izvisela
- ...

Po mojem je enaka zgodba s TomTom napravami (navigacijami).

HD Traffic v Sloveniji?
hysterical-1.gif

Tudi ko/če bo, se bom še naprej tako smejal
hysterical-1.gif
kajti to še zdaleč ne bo pravi HD Traffic, kot ga imajo po UK, DE, AT...

Še "navaden" TMC, ki ga imamo, v praksi deluje z zamudo oziroma bolj "tako tako"
grin1.gif

Jaz sem se nehal s temi stvarmi ukvarjat in sem postal zelo pasiven na temu področju. Včasih sem pisaril cele romane in predloge/rešitve na razna podjetja po celi EU in celo v ZDA.

Spoznal sem, da en človek ne more spremeniti sveta
cry12bpy.gif

Poglej si samo ta primer:

- na uradni TomTom spletni strani sploh ne vedo, kje je Slovenija, kajti na sliki prikazujejo, da za Slovenijo nimajo podatkov o kamerah (Speed Cameras), saj Slovenija ni pobarvana:

- hkrati pa imajo napisan seznam vseh držav, kjer pa Slovenija JE vključena
bonk.gif

Torej niti osnovnih informacij o "Speed Cameras" nimajo pravilnih; kaj šele, da bi imeli informacije za Slovenijo za TMC oz HD Traffic
redface-1.gif

@noordung15 - če boš kaj pametnega zvedel od TomTom, kar sporoči.

Še vedno ostajam večni optimist
zmaga.gif

Icnarf

Zelenc'
13. jan 2008
8
0
1
Včeraj sem šel iz Ljubljane v Maribor. Ker sem vedel da je avtocesta zaprta sem šel iz Ljubljane do Vranskega raje po stari cesti. Uporabljam 3490 s inštaliranim SmartphoneLink. A glej ga zlumka ko pridem do priključka Blagovica in nato Trojane me teta Mateja hoče spraviti na avtocesto kljub temu da je bila čez vikend zaprta. Pod prometne informacije je bilo samo za A1 rumeno zastoj Kartina a o zapori pa ne duha ne sluha.