Če komu koristijo te informacije:
Pred leti (2010), ko sem sodeloval s podjetjem Sygic, kateri uporablja zemljevide od TomTom (tudi za Slovenijo), smo bili v dogovoru, da mi v testne namene dajo licenco za Traffic info, ki deluje s pomočjo prenosa podatkov (mobilni internet ali WiFi).
Takrat so bili še na samem začetku (sedaj so namreč zelo uspešni) in imeli so ogromno težav/napak, ki so jih kasneje seveda odpravili.
Zanimivo je to, da je Traffic info v Sloveniji s TomTom zemljevidi na Sygic aplikaciji deloval odlično nekaj časa (morda nekje 2 meseca). Potem pa je kar naenkrat prenehal delovati. Kar utihnilo je vse skupaj.
Takoj sem kontaktiral Sygic in zadevo so preverjali kar precej časa (več mesecev). Do danes nisem prejel nekega konkretnega odgovora.
Bili so neki "izgovori", češ da v Slovenski karti od TomTom sploh ni "funkcije" za Traffic info. Zanimivo pa je to, da je Traffic info delal pri nas (kar je bilo na cesti, je bilo tudi v navigaciji Sygic).
Seveda sem vztrajno pisaril e-maile na razne oddelke na Sygic in tudi podjetju TomTom, vendar do danes, ko smo leta 2015, niso vzpostavili prometnih informacij za Slovenijo.
Razlogov za to je lahko več:
- morda ni (več?) ponudnika v Sloveniji, ki bi na TomTom (oz Sygic) pošiljal prometne podatke
- morda obstaja ponudnik pri nas, ampak smo tako majhna in nezanimiva država, da so pri TomTom videli, da se jim ne splača za tako malo uporabnikov plačevati informacij o prometu
- morda je prišlo do kakih administrativnih "težav" pri vsemu in je Slovenija izvisela
- ...
Po mojem je enaka zgodba s TomTom napravami (navigacijami).
HD Traffic v Sloveniji?
Tudi ko/če bo, se bom še naprej tako smejal
kajti to še zdaleč ne bo pravi HD Traffic, kot ga imajo po UK, DE, AT...
Še "navaden" TMC, ki ga imamo, v praksi deluje z zamudo oziroma bolj "tako tako"
Jaz sem se nehal s temi stvarmi ukvarjat in sem postal zelo pasiven na temu področju. Včasih sem pisaril cele romane in predloge/rešitve na razna podjetja po celi EU in celo v ZDA.
Spoznal sem, da en človek ne more spremeniti sveta
Poglej si samo ta primer:
- na uradni TomTom spletni
strani sploh ne vedo, kje je Slovenija, kajti na sliki prikazujejo, da za Slovenijo nimajo podatkov o kamerah (Speed Cameras), saj Slovenija ni pobarvana:
- hkrati pa imajo napisan seznam vseh držav, kjer pa Slovenija JE vključena
Torej niti osnovnih informacij o "Speed Cameras" nimajo pravilnih; kaj šele, da bi imeli informacije za Slovenijo za TMC oz HD Traffic
@noordung15 - če boš kaj pametnega zvedel od TomTom, kar sporoči.
Še vedno ostajam večni optimist