TMC

slako

Pripravnik
22. okt 2007
208
0
16
vrhnika
jaz sem, pogledal in ni napisalo zakaj je zapora. Zaporo je kazalo naprej od grobelnega , kjer ni nobenega gradbišča.

nuvi3790

Fizikalc
30. jan 2012
1.677
7
38
Rogaška Slatina
To je ta zapora, o kateri je govora, samo garmin jo pa pokaže v Bodrišni vasi, precej oddaljeno od pravega mesta. Zapora bi morala biti na začetku Grobelnega iz Celjske smeri. Je pa zamaknjena cca 4 do 5 km. Čakam na odgovor od PIC-a zakaj je toliko zamaknjena.

nuvi3790

Fizikalc
30. jan 2012
1.677
7
38
Rogaška Slatina
Če je tako sedaj, pol je prav, sigurno so popravili, a še lahko sedaj pogledaš za Mestinje, zožanje ceste mora biti v križišču kjer se zavije za Podčetrtek, koliko vem je to zožanje kazalu v Podplatu v križišču.

Leon2007

Fizikalc
12. mar 2011
1.662
29
48
58
Horjul
V Mestinju je tudi in sicer zožanje ceste. Slikco pa lohk dam samo iz HERE, vem pa da je tudi na nüviju, ko sem prej gledal za Globelno.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Malo offtopic

Ko gledate na Here zemljevidu in vidite to megleno sliko kot je v zgornjem postu bi vas prosil za sledeče:

- kopirajte koordinate ( tiste za znakom = )
- odprite map creator in na koncu linka vnesite koordinate
- desni klik na to megleno sliko in kliknite Report map changes
- kliknite na imagery
- Kliknite na Pixelated imagery
- kliknite na Send

S tem prijavite, da je slika popačena.
Več nas bo prijavilo, prej upajmo, da bodo posodobili satelitske slike po SLO.

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
Takih krajev je na Gorenjskem koncu ogromno
frown-1.gif
(Davča, Železniki, Škofja Loka....).

Sem že pošiljal te reporte, pa se še ni nič spremenilo. Upajmo, da se bo kaj kmalu.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Jaz sem zadnjč Koroško in Kočevje
wink-1.gif

Nič ni narobe, če nas več naenkrat prijavi isti kraj za meglene slike
smile-1.gif

Gremo sedaj nazaj na namen teme
smile-1.gif

p.s.
Vse nadaljne informacije o meglenih slikah, pa lahko naprej pišemo v temi za prijavo napak
smile-1.gif

nuvi3790

Fizikalc
30. jan 2012
1.677
7
38
Rogaška Slatina
Danes dobil odgovor od PIC.

Pozdravljeni!
Glede spodnje zapore smo dobili odgovor od ponudnika prometnih informacij iz Slovenije za navigacijske naprave in po njihovih besedah je očitno nekje napaka v programski opremi, vendar še ni povsem jasno, pri katerem členu v verigi.
Sporočili so, da napako odpravljajo, ne morem pa vam zagotoviti, kdaj se bo to zgodilo.

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.609
710
113
Napaka je tudi na stari cesti čez Trojane.
TMC javlja zaporo ceste.

V resnici je semafor in en pas ob gradbišču.

R2-447, Blagovica-Trojane, med Učakom in Trojanami, popolna zapora zaradi rekonstrukcije objekta do 20. 6. 2015. Obvoz je ob gradbišču izmenično enosmerno. Velja od: 07.04.2015 06:58

zakon

Guru
16. maj 2008
8.763
809
113
toti Maribor
Pa saj ta TMC je namenjen samemu sebi. Že en mesec se vozim dnevno na relaciji MB-LJ in niti enkrat ni javil nobenega zastoja na AC, čeprav je cel kup delovišč. Zaradi zastojev se pot v povprečju podaljša za cca. 15-20min. Niti o ni od kakega obvoza, ki bi ti ga Garmin ponudil v kolikor bi TMC deloval tako kot je treba.

zakon

Guru
16. maj 2008
8.763
809
113
toti Maribor
Odprto pismo radiu SI, katerega sem naslovil tudi na njih:

Včeraj ob nesreči na štajerski avtocesti se je pokazala vsa beda nedelujočega TMC sistema. Še dobro da človek ve, da se ne gre zanest na vas. Glede na to, da je radio Si pod okriljem javne RTV hiše, katera se financira iz davkoplačevavcev, bi zadeva morala delovati, vendar ne deluje. V dobrih 5 letih niste bili sposobni zadeve urediti tako, da bi delovala. Žalostno. Denar, ki se namenja v te namene je očitno vstran vržen. Medtem, ko so podatki na promet.si ažurni so na TMC-ju daleč od tega. Včeraj na relaciji MB-LJ in LJ-MB ni bilo ne duha ne sluha o kakšnem zastoju. Osebno mislim, da je to norčevanje iz nas, saj smo TMC pošteno plačali ob nakupu sprejmnika oz.naprave. Plačujemo nekaj kar ne deluje. V kolikor niste sposobni zadeve uredit do te mere, da bi delovala, jo raje niti ne ponujajte in ta denar namenite v druge namene. V kolikor se boste izgovarjali na TrafficNav, pa z njimi enostavno prekinite sodelovanje. V upanju na ureditev zadeve, vas lepo pozdravljam.