TMC

I

Izbrisan uporabnik 474

Včeraj sem se okrog 18. ure zvečer odpravil na pot iz Maribor v Wels (AT). S sabo sem imel oba telefona + tablico. Na tablici sem pognal Sygic, na keterm imam original licenco za TomTom HD Traffic, na telefonu (Android) iGo z zadnjimi kartami ter na drugem telefonu (WP) Nokia Here. Vsi so bili konstantno povezani na internet.

iGo: že na začetku mi je javil zastoje v trajanju 8 minut, nekje na pol se je zmanjšalo na 6 in ikonica se je spreminila iz zastoja na zožanje ceste.

Noki Here: od začetka je kazalo podaljšanje poti za 2 minuti, ki je izginilo komaj ob zavijanju na dovoz pred stanovanje (torej na cilju)

Sygic: sprva nič (ni posebnosti na poti), nato nekje pri 2/3 poti kar naenkrat zastoj dolg 1h 7min. Čez kakšnih 15 minut se je zastoj zmanjšal na 24 minut in čez naslednjih 15 minut izginil.

Dejansko stanje: nikjer na cesti ni bilo zastoja, po radiju niso sporočali zastoja, nikjer ni bilo zožanja ceste. Na cilj sem prisepl 15 minut pred predvidenim časom...

nuvi3790

Fizikalc
30. jan 2012
1.677
7
38
Rogaška Slatina
Javljam eno čudno zaporo ceste Bodrišna vas (glavna cesta št. 107 Celje – Rogaška Slatina) , zaporo javi samo če greš iz Celja v Rogaško Slatino, obratno pa ne, imam karte NTU 2015.40.
Pisal sem že na PIC in so mi zelo hitro odgovorili, da na tem delu ceste nimajo zabeležene nobene zapore ceste, posredovali so vsem, ampak so posumili, da je po vsej verjetnosti napaka v karti.
Prosim, če še lahko kdo preveri omenjeno zaporo.

slako

Pripravnik
22. okt 2007
208
0
16
vrhnika
Tudi jaz sem se danes tam peljal in debelo gledal kaj se dogaja, da me garmin hoče peljat po čisto drugi poti.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Imata slučajno oba vklopljen traffic trends in historical traffic ali kako se že reče tisti drugi funkciji, ki je še na novih napravah na voljo?
Klik

Citat:

Povzetek iz zgornjega linka:

.....Garmin has managed to improve this feature by constantly collecting historical traffic data which is delivered to the device via map updates......

nuvi3790

Fizikalc
30. jan 2012
1.677
7
38
Rogaška Slatina
Sedaj sem šel gledat na nuvi 34xx imam vklopljeno, na nuvi 3590 pa nimam vklopljeno, pa mi na obeh isto kaže zaporo ceste, karta na obeh NTU 2015.40. Čudno mi je pa to, da če grem iz Celja v Rogaško je zapora ceste obratno je pa ni.
Kako računa garmin turo za oba pasa na cesti ali samo za tisti pas v katero smer greš????

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Sedaj je edina možnost še ta, da si imel vklopljen smartphone link + GTM anteno in ima eden od teh napačen podatek.
Če je to v karti potem bo javljalo to zaporo do naslednje CN 2016.10 kar skoraj dvomim, da bo tako, druga možnost je, da bo čez nekaj dni ponovno normalno prevozno.

Si gledal na PIC, če je kje v bližini te tvoje zapore res kaka zapora ceste?
Včasih PIC-u uspe, da za dobra 2km narobe označijo delo na cesti oz kaj druga.

nuvi3790

Fizikalc
30. jan 2012
1.677
7
38
Rogaška Slatina
Ne samo GTM je bil vklopljen!!!

Ja sem gledal na PIC in sta dve zapori ena je v Grobelnem, kjer delajo nadvoz, druga je pa na Mestinju ta je več kot 2 km oddaljena od te zapore, Grobelno je pa tudi več kot 2 km.

Kaj pri simulaciji kaže prometne informacije, če je priklopljen v avtu??
Samo PIC je že preverjal to zaporo ceste, sem jim javil in je nimajo zabeležene, a nuvi jo pa kaže.

Nazadnje urejeno:

krimec

Majstr
7. maj 2011
3.811
130
63
Probaj brez GTM polnilca, samo na baterijo, da ne dobiš tmc info pa boš videl, če je zapora mogoče v sami karti
17758-icon_confused.gif

slako

Pripravnik
22. okt 2007
208
0
16
vrhnika
Citat:
Uporabnik popotnik pravi:
Imata slučajno oba vklopljen traffic trends in historical traffic ali kako se že reče tisti drugi funkciji, ki je še na novih napravah na voljo?
Klik

Citat:

Povzetek iz zgornjega linka:

.....Garmin has managed to improve this feature by constantly collecting historical traffic data which is delivered to the device via map updates......
Jaz nimam vklopljeno

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Citat:
Uporabnik nuvi3790 pravi:
Citat:
Uporabnik krimec pravi:
Probaj brez GTM polnilca, samo na baterijo, da ne dobiš tmc info pa boš videl, če je zapora mogoče v sami karti
17758-icon_confused.gif

To naredim tako kot simulacijo, samo na baterijo???

Ja samo na baterijo probaj, če je v karti potem ti mora tudi brez GTM javit.

Spomnim se enega primera, ko si se iz smeri MB peljal proti Slov. bistrici, ti je na na klancu, ko si se spuščal pisalo, da je delo na cesti a v resnici je bilo delo na cesta na klancu za Slov bistrico.
2x ni za rečt, da je tukaj ista finta

slako

Pripravnik
22. okt 2007
208
0
16
vrhnika
jaz sem hotel probat na navigonu pa sem celo pot imel telefonski razgovor in nisem uspel preverit kaj mi tam javi
frown-1.gif

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Probal simulacijo in normalno pelje skozi.

Probal ruto na here.com in naredi takole:

Torej na mestu kjer vama kaže zaporo je NI saj normalno pelje skozi in identična karta je na garminu.

Edina zapora je pri Grobelnem:

grobelno.jpg

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Če te je v Grobelnem brez opozoril normalno peljalo skozi, potem je PIC ali Radio SI naredil standarden kiks in pošilja napačne koordinate za zaporo.

p.s.
Če je to to, potem ti bo do 1.7.2015 kazalo zaporo na napačnem mestu.
Ko boš naslednjič šel po tej poti stisni na tisti napis ( v tvojem postu na predzadnji sliki ) Zapora čez 3 km in bi ti moralo izpisat zakaj je zapora.

nuvi3790

Fizikalc
30. jan 2012
1.677
7
38
Rogaška Slatina
Točno tako, ker v Grobelnem ne kaže zapore, tam te normalno pelje skozi. V Grobelnem bi morala biti prav za prav zapora, tam ko se dela nadvoz.
Imam prav???