TMC

voznikvozniku

Fizikalc
3. okt 2007
398
31
28
Zadnjih 14 dni testiram preko računalnika informacije in moram reči, da je to revolucija na področju prometnih informacij v Sloveniji, vsaj kar se tiče podatkov za avtoceste. Na here.com so podatki vedno točni in res lahko vidiš ali gre za stoječ zastoj ali se zadeva vsaj malo premika..da ne govorimo o tem, da imamo točen podatek o dolžini zastoja, kar je bilo v preteklosti misija nemogoče...

Baje pa do konca leta dobimo tudi informacije o dogodkih direktno na karto, tako da TMC sploh ne bo več potreben
smile-1.gif

Hvala Garmin, Nokia .... Ministrstvo za infrastrukturo, DRSC in DARS pa naj capljajo s svojimi informacijami ... verjetno bodo čez ene 5 let naredili razpis, da bo nekdo za ene 10 milijonov eur naredil sistem, kot ga že imamo
smile-1.gif

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.079
5.652
113
Na navadnem TMC so pa lepo popravil da več ne mori če zavijaš desno pred mostom via Črnuče

nuvi3790

Fizikalc
30. jan 2012
1.677
7
38
Rogaška Slatina
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
Dokler TMC ali HERE ali kdorkoli že, ne bo vedel, da je uvoz in izvoz UNEC zaprt mi dol visi za tak sistem.

Zaenkrat v SLO špila samo VAL 202 + www.promet.si + info od kolegov na cesti.

Ti lahko povem primer kako špila TMC v Sloveniji, pred kratkim, ko so celo cesto( Prvomajka ulica) v Rogaški razkopali tako, da še peš nisi prišel skozi, pa nikjer nobenega obvestila, kaj šele, da te je TMC opozoril, tako, da ti iz lastnih izkušenj lahko povem, da ne špila tako kot si ti napisal
grims-1.gif

gr69

Guru
15. dec 2009
11.581
2.628
113
še v SLO - ampak komaj
Pa dobro no - za eno Prvomajska v Rogaški mi dol visi (nüvi3790 - pa brez zamere
tongue-1.gif
), ker itak na tem koncu TMC signala sploh ne lovi oz. že smatra, da si preko meje in ti javlja zastoje na hrvaškem cestnem omrežju - samo, da niso sposobni "zaznati" zaprtega uvoza/izoza iz AC je pa sramotno.

In ja Janch - sem že nekajkrat zapisal, da se ne bom okoli TMCja v SLO več sekiral in jezil in sploh kaj pisal - samo kaj ko vsake toliko nekdo tu na forumu napiše, "da zdaj pa končno dela" - in grem brat in me spet razpizdi, ko ugotovim, da je isti spolni ud* kot na začetku.
jezen.gif

PS: * hmm - še q.urac se cenzurira - še ornek sklet ne morš več - grem vun iz te teme

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Ja saj pa dela, samo ne vse in očitno ravno ti naletiš na nekaj kar ni
evil.gif

Tudi v Avstriji in nemčiji ne deluje vse in še vedno naletiš na kak dogodek, ki ga ni vnešenega, tako, da vse v SLO le ni tako črno.

Here se sedaj komaj uvaja v SLO in vsaj malo počakajte, da se zadeva znormalizira preden začnete kritizirat.

Primerjava TMC preko antene in preko smartphone linka je ogromna, slednji ima skoraj vse dogodke na pravilnih mestih in tudi v doglednem času.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Kolikor mi je znano je Here traffic pri nas še v beta fazi do konec leta, bomo videli kaj bo prineslo, ko ne bo več v beta
wink-1.gif

Sicer pa TMC + RDS na radiu te reši 95% zastojev.
Že vsaj dve leti me ta kombinacija uspešno rešuje zastojev.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.581
2.628
113
še v SLO - ampak komaj
Kaj ti pa RDS pri sprejemanju prometnih informacij pomaga?!?
confused-1.gif

Pa še nekaj - imam 765tko, ki še odlično opravlja svoje delo - in je ne bom menjal dokler bo delala, tako smartlink ipd. pri meni odpade.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.581
2.628
113
še v SLO - ampak komaj
A za to je RDS? Jaz sem pa skoz mislu, da je RDS namenjen temu, da ti napiše ime postaje ali pa katero muzko glih sučejo.

Bom pa zdaj RDS uporabljal, če ti pravš, da je boljši kot TA/TP.
tongue-1.gif

gr69

Guru
15. dec 2009
11.581
2.628
113
še v SLO - ampak komaj
Nič se zdaj ne vun vlači. Si že priznal, da si za.jebal.
grin1.gif

Drugače pa ja - RDS je nosilec (tudi za TMC), sama funkcija za "preklop" je pa TA/TP. So obstajali radiji, ki so imeli TA/TP niso pa prikazovali imena postaj.

vide

Pripravnik
10. avg 2008
240
10
18
Cerkno
Rds ima v avtoradijskem sprejemniku funkcijo stalnega iskanja najboljsega rdejneadijskega signala. Se pravi v avtoradiju z Rds funckcijo sta dva sprejemnika, eden predvaja program drugi pa isce najmocnejsi signal in potem naj bi neslisno preklapljal med frekvencami . Tmc ime postaje ime skladbe in podobno pa je vtisnjen podatek v rds signalu ki ga potem radio predvaja ce podpira vse funkcije . Nekateri modeli avtoradijev imajo tudi EON funkcijo . Ta pa omogoca da recimo v primeru da ti poslusas 1 program Slo na Valu 202 pa so trenutno prometne informacije , radio samodejno preklopi na Val 202 med prometnimi informacijami . Po koncu pa se vrne nazaj na Slo1 .
Kratek komentar o RDS.
Vide

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.079
5.652
113
Problem pri tem TA/EON so predvsem nasi spikerji...

Poslusam muziko na USB...preklopi na TA...pove kje je kaj...potem pa pusti knof vklopljen da se minuto poslusas njihov program...
bonk.gif

Moram vedno rocno preklapljat nazaj na USB