TMC

krimec

Majstr
7. maj 2011
3.811
130
63
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Citat:
Uporabnik popotnik pravi:
Kameleon, to bo sedaj nekaj zate, ko si veliko na cesti
wink-1.gif

Kolker sem zastopil to dela prek telefona....tko da ne bom nič prčkal ker na telefon moram bit dosegljiv kadar sem na furi.....in ga tud ne uporabljam za navigiranje

Jst bi raj un sistem ki ga majo "pametne" GTM antene ko nazaj v sistem pošiljajo info in korigirajo zastoje
smile-1.gif

Sedaj pa TMC preko live traffic in Smartphone linka dejansko deluje
zmaga.gif

Če si na Garmina povezan preko Bluetooth, ne izgubiš prostoročnega telefoniranja preko sistema v avtu ali BT slušalke.
Zadeva deluje vzporedno, potrebno je le pri povezavi z Garminom odkljukati, da povezava za prostoročno tlf ni aktivna. To možnost imaš tako v GSM kot Garmin nastavitvah
cheer.gif

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.578
4.502
113
49
Na sončni strani ALP
Citat:
Uporabnik voznikvozniku pravi:
Kvalitetne prometne informacije tudi v Sloveniji

Schaffhausen, September 8th 2014; GarminŸ International Inc., del Garmin Ltd. (NASDAQ: GRMN), vodilni proizvajalec GPS naprav, najavlja razširitev uporabe tehnologije TPEG, ki omogoča hitro in točno prometno informacijo, na uporabnike SmartPhoneLink-a, za sprejem digitalnih prometnih informacij.

Garmin je začel z DAB prometnim servisom s TPEG tehnologijo v letu 2013 in jo sedaj v letu 2014 širi tudi v EMEA regijo preko SmartphoneLink-a.

Za razliko od TMC servisa, nov TPEG prometni standard ne ponuja samo pravo informacijo v živo ampak tudi pametno poda to informacijo z lokacijsko natančnostjo 10 metrov.

Tudi hitrost premikanja zastoja je ena od pomembnih informacij vozniku. Z osveževanjem podatkov na 1 minuto bo voznik vedno na tekočem s prometnimi razmerami. Prav tako, naprava izračuna alternativno pot, voznik sam, pa se na koncu odloči, glede na čas prihoda, o uporabi predlagane alternativne poti.

Pokritost prometa v 35 državah sveta, vključno s Slovenijo, na glavnih cestah, avtocestah in v mestih.

Promet deluje v Sloveniji za vse cestne navigacije GARMIN, ki omogočajo uporabo SmartPhone Link- brezplačne aplikacije za pametne telefone.

Ena od objav:

http://www.avto.info/Obvestila/Garmin__Kvalitetne_prometne_informacije_tudi_v_Sloveniji/

Leon2007

Fizikalc
12. mar 2011
1.662
29
48
58
Horjul
Al bi moral bit ista slika na Live traffic ( Smartphone link) kot na Nüviju, oz isti podatki o TMC-ju?

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.442
2.393
113
Pomurje
Citat:
Uporabnik krimec pravi:
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Citat:
Uporabnik popotnik pravi:
Kameleon, to bo sedaj nekaj zate, ko si veliko na cesti
wink-1.gif

Kolker sem zastopil to dela prek telefona....tko da ne bom nič prčkal ker na telefon moram bit dosegljiv kadar sem na furi.....in ga tud ne uporabljam za navigiranje

Jst bi raj un sistem ki ga majo "pametne" GTM antene ko nazaj v sistem pošiljajo info in korigirajo zastoje
smile-1.gif

Sedaj pa TMC preko live traffic in Smartphone linka dejansko deluje
zmaga.gif

Če si na Garmina povezan preko Bluetooth, ne izgubiš prostoročnega telefoniranja preko sistema v avtu ali BT slušalke.
Zadeva deluje vzporedno, potrebno je le pri povezavi z Garminom odkljukati, da povezava za prostoročno tlf ni aktivna. To možnost imaš tako v GSM kot Garmin nastavitvah
cheer.gif

S katerim telefonom si probal?
Kako pa to deluje na wp lumii in aplikaciji here?

nuvi3790

Fizikalc
30. jan 2012
1.677
7
38
Rogaška Slatina
Jaz sem včeraj malo to sprobaval, normalno na navigaciji(TMC) in prek telefona( Smartphone Link) in mi je več informacij pokazalo prek Smartphone Link, tak da mislim, da bojo bolj zanesljive informacije prek Smartphone Link kot pa prek samostojne navigacije.
2081355-147898.png

Priponke

• 2081355-147898.png
    2081355-147898.png
    247,1 KB · Ogledi: 214

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.082
5.653
113
Kako to povezujes? BT?