TMC

nuvi3790

Fizikalc
30. jan 2012
1.677
7
38
Rogaška Slatina
To je na 3490 oziroma na predelani 3790
17758-icon_confused.gif

Kolko gledam na YouTube, nobeden nima ikone gor sam če pritisneš na tri črtice v desnem kotu spodaj

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Ikona se ti mora pojavit, ko priklopiš TMC anteno in ko dobi prometne informacije.

Na 3490 je ikona cel čas vidna medtem, ko na 1300 je vidna samo, ko priklopiš TMC anteno, mogoče je tudi pri 3597 isto.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
V avtu, ko imaš proklopljeno TMC anteno ti ne prikaže ikone?
Si preveril, ko je antena priklopljena v avtu, pod nastavitvami, če ti najde frekvenco?

Lahko probaš it v skriti meni, ( tam kjer najdeš tudi MTP settings ) tam nekje boš našel za Traffic, če se ne motim so 3 razdelki in ponastavi.

Nekje v tej temi sem dal enkrat slike kako resetiraš TMC.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.581
2.628
113
še v SLO - ampak komaj
Pa v Slatni (in okolici) itak nekaj "štrika" prikaz - ko krenem od doma mi običajno do Šmarja (Halarjevega brega) ne kaže TMC ikone, če pa že imam pa podatke za Hrvaško. Na poti domov se v Šmarju ikona "posivi" - doma pa zgine. Po mojem ga iebe bližina meje oziroma "razmazanost" le-te v karti. Signal Radio SI pa je - vsaj na radiju.

Glede na samo kvaliteto TMCja pri nas me to dodatno stanje sploh ne moti - itak je TMC neuporaben.

Še zadnja cvetka izpred dveh tednov - v Grobelnem delajo nadvoz - zaradi tega del ceste prekopa in narejena obvozna cesta (se pravi vse normalno prevozno), preko TMC pa popolna zapora od Šentvida do Stopč.
stupid-1.gif
Ne vem od kod jim podatki.

voznikvozniku

Fizikalc
3. okt 2007
398
31
28
Kvalitetne prometne informacije tudi v Sloveniji

Schaffhausen, September 8th 2014; Garmin® International Inc., del Garmin Ltd. (NASDAQ: GRMN), vodilni proizvajalec GPS naprav, najavlja razširitev uporabe tehnologije TPEG, ki omogoča hitro in točno prometno informacijo, na uporabnike SmartPhoneLink-a, za sprejem digitalnih prometnih informacij.

Garmin je začel z DAB prometnim servisom s TPEG tehnologijo v letu 2013 in jo sedaj v letu 2014 širi tudi v EMEA regijo preko SmartphoneLink-a.

Za razliko od TMC servisa, nov TPEG prometni standard ne ponuja samo pravo informacijo v živo ampak tudi pametno poda to informacijo z lokacijsko natančnostjo 10 metrov.

Tudi hitrost premikanja zastoja je ena od pomembnih informacij vozniku. Z osveževanjem podatkov na 1 minuto bo voznik vedno na tekočem s prometnimi razmerami. Prav tako, naprava izračuna alternativno pot, voznik sam, pa se na koncu odloči, glede na čas prihoda, o uporabi predlagane alternativne poti.

Pokritost prometa v 35 državah sveta, vključno s Slovenijo, na glavnih cestah, avtocestah in v mestih.

Promet deluje v Sloveniji za vse cestne navigacije GARMIN, ki omogočajo uporabo SmartPhone Link- brezplačne aplikacije za pametne telefone.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.581
2.628
113
še v SLO - ampak komaj
Sicer malo OFF:

a to pomeni, da moram sedaj kupiti novo navigacijo, ki podpira smartphone link + plačevati prenos podatkov (doma to še ni neki problem - tujina!!!) + telefon povezati preko BT s navigacijo.
Kako potem povežem telefon še s prostoročno telefonijo v avtu?!?
17758-icon_confused.gif

[fikus mode] Pa j.ebem ja Garmin - vsaka nova stvar, ki jo ruknejo ven je manj funkcionalna kot prejšnja
jezen.gif
[/fikus mode]

S tem, da mislim smrtno resno - če bom moral BT na telefonu porabiti za prometne informacije in s tem izgubim prostoročno telefoniranje v avtu je to oberbudalaština in bom očitno moral iskati alternative Garminu (vsaj cestnemu - Wayteq, TomTom itd. are calling).

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.082
5.653
113
Citat:
Uporabnik popotnik pravi:
Kameleon, to bo sedaj nekaj zate, ko si veliko na cesti
wink-1.gif

Kolker sem zastopil to dela prek telefona....tko da ne bom nič prčkal ker na telefon moram bit dosegljiv kadar sem na furi.....in ga tud ne uporabljam za navigiranje

Jst bi raj un sistem ki ga majo "pametne" GTM antene ko nazaj v sistem pošiljajo info in korigirajo zastoje
smile-1.gif

voznikvozniku

Fizikalc
3. okt 2007
398
31
28
@popotnik..na mail sem dobil tole sporočilo
smile-1.gif

sem pa danes na here.com preverjal in je kar točen..recimo na regionalki na Brezovici lepo nariše rdečo ali rumeno črto in ravno tam, kjer je postavljen semafor zaradi delovišča..

Nazadnje urejeno: