Tisk plakatov, letakov prek spletnih ponudnikov

LaUros

Pripravnik
13. feb 2008
327
0
16
Ljubljana
Moje narocilo bo slo v Nemcijo, tam je tiskarna, tko so meni razlozili.
Mozno da posiljajo iz Avtrije, mogoce imajo tam logisticni center. To je EU kot mora bit
smile-1.gif

Patsy

Pripravnik
24. jul 2007
650
0
16
Celje
No fajn, hvala. V pon. jih pokličem pa da vidimo kako to laufa. Potem pa samo še oddam naročilo. :)

pikec85

Pripravnik
24. jul 2007
840
0
16
39
www.lajsta.si
Sam sem se zaenkrat odločil za print in razrez v lastni režiji, predvsem zato, ker zaenkrat potrebujem le okrog 300 kosov etiket

Upam, da bo naslednje leto kaj več
wink-1.gif

lp
pikc

okrogli

Zelenc'
2. dec 2008
1
0
1
Ja pa imajo take cene kot tukaj, če koga zanima ma lahko pokliče na mobi 041/693-749 (upam da je dovoljeno tukaj objavljati mobi(sem nov)), pa mu dam ponudbo, samo da si lahko pri meni ogleda material, barve, mu kaj pomagam svetovti za tisk...
lp
Boris

Benji

Zelenc'
26. jan 2009
10
0
1
Slučajno naletu na to temo pa da mal razjasnim princip delovanja tiska preko spleta. Za njih (print24.si) dela moj bivši sošolc iz grafične in mi je razložil kako in kaj zadeva deluje.

Tiskovine se tiskajo v Nemčiji, bolj natančno v Drezdnu. Imajo svojo offset tiskarno kjer zadeva laufa 24ur na dan. Baje majo predstavništva po celi Evropi tako, da se vsa naročila dnevno stekajo v Nemčijo kjer so tudi izdelana. Zato tud ugodnejše cene od drugih ponudnikov ker se na enkar tiska več naročil, kar občutno poceni izdelavo. Zato majo tudi omejitve glede izbire papirja in količin ker če velik tiskajo s tem papirjem dobijo papir cenej. Količine so pa določene naprej zaradi odpadka (ko enkrat zalaufaš mašino ne moreš rečt stop).

Dostavljajo preko UPS dostavne službe in dostikrat se zgodi, da naročeno pride še par dni prej. Edino mal slabo je ker nimajo vikend dostave kar ti odnese 2 dneva če se ti mudi (baje ker UPS ne dostavlja prek vikenda).

Jaz sem parkrat naročal preko njih (letake, vizitke pa kuverte) in je blo vse OK. Je pa res da se splača vzet vnaprejšnje plačilo, ker ti drugače podraži posamično naročilo za 10 EUR (ker baje UPS zaračuna pristojbino).

Stran pa po moje tud ubija s tisto rdečo barvo kar sem mu tud povedal ampak baje se šefi ne dajo in ne bodo menjal. Nemci pač!
bonk.gif

Aja pa telefon so baje usposobil da ne zvoni več v prazno %). Če ne druzga majo po tanovem CallBack storitev in te po želji pokličejo nazaj.

Če kdo rab še kak info lahka men na ZS pa ga bom pobezal, če pa nucate oblikovalske usluge se pa tud rade volje zmenmo za kak posel.
cheer.gif

Aja pa še to. Baje lahko do 15.02.2009 izkoristiš kodo za 5 EUR popusta ob naročilu. V postopku oddaje naročila v koraku 2/3 pod Services & Specials --- Vnovčite kupon vpiši kodo Welcome009 in se ti avtomatično odšteje 5 EUR od končnega zneska.
priden.gif

pa veselo tiskanje!
grin1.gif

566430-print24.JPG

Priponke

• 566430-print24.JPG
    566430-print24.JPG
    73 KB · Ogledi: 208

halo007

Pripravnik
15. avg 2007
176
0
16
Meni se pa njihove vizitke ne zdijo preveč poceni. Sem našel cenejše v lj, dobre kvalitete. Gledal sem tudi mape in so precej drage.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
splošne pogoje imajo enako napisane, pa spdonja vrstica je res podobna. po mojem tut neki skup delajo:)

mmx

Fizikalc
16. nov 2007
2.275
14
38
Ker tudi kamere kjer gledaš proizdodnjo so enake. Očitno imajo dve blagovni znamki.

Patsy

Pripravnik
24. jul 2007
650
0
16
Celje
Jaz sem naročila vizitke na GetPrint, meni se niso zdele nič posebnega (sem pričakovala drugačen papir), pa na eni strani so bile slabo porezane in se je videl črn rob oz. črta. Drugače pa nimam pripomb. Tudi dostava je bila par dni pred rokom.

Tudi pri nas sem jih dala delat pa so jih popolnoma zafušali in cena je bila višja, tako da jih sploh nisem prevzela.

Ja, print24 in getprint sta ena in ista stvar -isti zakoniti zastopnik.

Benji

Zelenc'
26. jan 2009
10
0
1
dobu info od frenda. pri getprint pa print24 gre za enako tiskarno s tem da so print24 davčni zavezanci in so bolj primerni za naročanje d.o.o. podjetij ker si lahko odbijejo davek getprint pa ni davčni zavezanec in je bolj za nas smrtnike ker je cena ugodnejša. Konec koncu je pa itak enak tisk
smile-1.gif
prav da stavjo na multibranding

Kar se tiče cen je pa res da pri manjših nakladah niso najbolj konkurenčni je pa vse odvisno od tega kakšno kvaliteto pričakuješ. Pomoje ti v vsaki fotokopirnici 50 komadov nardijo skor zastojn
wink-1.gif

Patsy: frendu povedal za tvoje vizitke in rekel, da če maš kakšno reklamacijo, da mu javi na mejl in da bo uredil - ker baje ne komplicirajo. Kar se papirjev tiče pa najbolj prej poklicat pa povprašat. Lahko je kar velika razlika med premaznim in ofset pri končnem rezultatu.

pa lep cm-Y-k dan še naprej
grin1.gif

Patsy

Pripravnik
24. jul 2007
650
0
16
Celje
Thx. Sej sem rekla, ni panike, tisto črto se stran odreže pa je. Jaz bom sigurno še kaj naročila preko njih, ker je enostavno in ugodno.

mmx

Fizikalc
16. nov 2007
2.275
14
38
Za poznavalce in izkušene. Kar se tiče naročanja pri GetPrint-u. Zanima me, ko izbiraš po vrsticah želeno, recimo da naročam letak A4, kaj pomeni:

- Pri vrstici Obdelava: "rezanje, zaobljanje vogalov"? Kaj je to zaobljanje vogalov?
- Celofaniranje?

sevlje

Fizikalc
25. jul 2007
1.913
0
36
44
Selška dolina
Citat:
Uporabnik Benji pravi:
dobu info od frenda. pri getprint pa print24 gre za enako tiskarno s tem da so print24 davčni zavezanci in so bolj primerni za naročanje d.o.o. podjetij ker si lahko odbijejo davek getprint pa ni davčni zavezanec in je bolj za nas smrtnike ker je cena ugodnejša. Konec koncu je pa itak enak tisk
smile-1.gif

Kar se tiče cen je pa res da pri manjših nakladah niso najbolj konkurenčni je pa vse odvisno od tega kakšno kvaliteto pričakuješ. Pomoje ti v vsaki fotokopirnici 50 komadov nardijo skor zastojn
wink-1.gif

Patsy: frendu povedal za tvoje vizitke in rekel, da če maš kakšno reklamacijo, da mu javi na mejl in da bo uredil - ker baje ne komplicirajo. Kar se papirjev tiče pa najbolj prej poklicat pa povprašat. Lahko je kar velika razlika med premaznim in ofset pri končnem rezultatu.

grin1.gif

Da tiskarna ni davčni zavezanec pa skoraj ne morem verjeti. Če je to res močno smrdi po sivi ekonomiji.

lp

Benji

Zelenc'
26. jan 2009
10
0
1
Citat:
Uporabnik mmx pravi:
Za poznavalce in izkušene. Kar se tiče naročanja pri GetPrint-u. Zanima me, ko izbiraš po vrsticah želeno, recimo da naročam letak A4, kaj pomeni:

- Pri vrstici Obdelava: "rezanje, zaobljanje vogalov"? Kaj je to zaobljanje vogalov?
- Celofaniranje?

mmx:
- zaobljanje vogalov: je možnost da pri izsekovanju/obrezovanju robove letakov/tiskovine naredijo okrogle/zaobljene. Meni osebno ni všeč lahko pa da v kakšnem kontekstu paše. Sploh mogoče pri vizitkah ali zleplkenih papirnih blokih.

- celofaniranje: znano tudi kot plastifikacija. Za zaščito tiskovin na koncu dodajo še zelo tanek (nekaj mikro metrov) celofana. Primerno za vizitke da se v žepih denarnicah ne znucajo, cenike (sploh v lokalih) ker se na njih včasih odlagajo mokri kozarci ter pri revijah (ovitek) in mapah da vse skupaj izpade malo bolj glamurozno. Lahko je enostransko ali obojestransko, odvisno od narave tiskovine. Mape in revije brezveze dvostansko, vizitke mogoče že, cenike pa vsekakor.

Celofaniranje/plastifikacijo prepoznaš po matiranem ali svetlečem izgledu tiskovine. Če npr vizitko pretrgaš ti je takoj jasno ali je prevlečena s folijo ali ne.

Razlike so pa pri tiskarjih enormne. En kolega je naročil pri enemu vitizke, ki so zaradi debelega celofana delovale kot britev in že po kratkem času je zadeva začela na robovih odstopat in vizitke so bile kot takšne "neokusne". Mal dnarja pač malo muzke
wink-1.gif

Če pa še kak "strokovni" nasvet pa komot čez forum al pa ZS.
nahrung002.gif

Benji

Zelenc'
26. jan 2009
10
0
1
Citat:
Uporabnik sevlje pravi:
Citat:
Uporabnik Benji pravi:
smile-1.gif

wink-1.gif

grin1.gif

Da tiskarna ni davčni zavezanec pa skoraj ne morem verjeti. Če je to res močno smrdi po sivi ekonomiji.

lp

sevlje: Če nisi davčni zavezanec (DDV zavezanec) ne smeš obračunavat davka in si ga odbijat od prejetih računov. Plačaš samo davek na dobiček na koncu leta. Kar vprašaj kakšnega frenda z s.p.jem (ponavadni niso davčni zavezanci) če si lahko odbije DDV od npr. v merkurju kupljenega televizorja.

Torej tisti ki niso davčni zavezanci po mojem vedenju plačujejo davek na koncu obračunskega leta medtem ko DDV zavezanci davek odvajajo vsak mesec ali četrtletje.

Drugače pa tako: če je podjetje registrirano v Sloveniji in ima davčno številko (jo mora imeti) je pod drobnogledom DURS-a in verjemi da tukaj ni igranja. Že če ima en lastnik 2 podjetji ki sta davčni zavezanki kar hitro potrkajo na računovodstvo da si kaj med sabo ne izničujejo račune ipd (so bolj pozorni). Te hitro
uf-1.gif
če ni porihtano kot je treba.

Za vse skeptike pa obstaja AJPES kjer se da preverit skoraj vse. Če podjetja ni notr potem je zagotovo mučka. Za dostop do vseh detaljnih podatkov se je treba brezplačno registrirati in lahko pogledaš skoraj vse. Za javni upogled v bilanco podjetja moraš pa žal plačat - tam je pa še bolj jasno kako in kaj.

Drugače pa bolj pametni ljudje od mene (nisem iz računovodskega foha) pišejo kaj več o tej temi tukaj:

http://forum.mladipodjetnik.si/showthread.php?t=104

p.s. Previdnost je mati modrosti!
wink-1.gif

pa lep dan še naprej!
cheer.gif

mmx

Fizikalc
16. nov 2007
2.275
14
38
Ok hvala, bolj jasno.

Zakaj žlebljanje tako drastično podraži zadevo? Če recimo želim A4 na tretjine, torej želim 2x žlebljanje.