Test zimskih gum 19/20

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Malo off:

Večina "avtomarskih mojstrov" s slabo bočno stabilnostjo pozablja predvsem na dejstvo, da ima večina novejših (tam nekje od 2007/08) različno široke koloteke spredaj in zadaj. Razlika je ravno tolikšna, da se z sprednjo voziš po kolesnici, medtem ko zadnja vozi po robu le-te in te ziba.
Sem kar večkrat popiiii dokler nisem pogruntal v čem je problem.
Če pa gre za bočno nihanje pa imajo zanič amortizerje zadaj in tega zračne blazine ne rešijio.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.701
9.486
113
Že mogoče, sam jest vseen ne upam nataknit gor čungalunge, čeprav bi mi letos to finančno precej ustrezalo. Sem pa ko sem probaval vozil oboje in je ta z razširjenimi koloteki bistveno vodljivejši. Sej veš, tist k pa špara na gumah, bo pa tud na amortizerjih. Govorim za kamper, na prikoli sem vozil nexen, ali pa toyo.

hermann

Guru
19. mar 2014
9.653
6.515
113
včasih je bil tudi "kitajski" hyundai konkurenca yugotom, zdaj pa še alterašev ni več sram se vozit s takim avtom

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Česa? Razlike med skoraj lahkim priklopnikom in kamperjem? Upam, da ti tega ne rabim razlagat. Mi tud ni jasno, kako ti čutiš slabo gumo na prikoli.
Ma je kar tam-tam.
Pa pustmo moj mali jajček.
Niso redke prikole, ki morajo na eni osi (dveh gumah) nosit tono in pol, težišče je daleč od tega da bi bilo nizko, pa še nihanju so podvržene, kar pri kamperju načeloma ni tak problem.
Lahko mi verjameš (pa jello tudi), da se že na malem prikoličarskem jajčku pozna, kaj imaš nataknjeno. Vsaj solidni boki morajo bit, če ne je bolj gunca-gunca vse skup.
Pri mali lahki tovorni prikoli pa res nima neke veze.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.701
9.486
113
Malo off:

Večina "avtomarskih mojstrov" s slabo bočno stabilnostjo pozablja predvsem na dejstvo, da ima večina novejših (tam nekje od 2007/08) različno široke koloteke spredaj in zadaj. Razlika je ravno tolikšna, da se z sprednjo voziš po kolesnici, medtem ko zadnja vozi po robu le-te in te ziba.
Sem kar večkrat popiiii dokler nisem pogruntal v čem je problem.
Če pa gre za bočno nihanje pa imajo zanič amortizerje zadaj in tega zračne blazine ne rešijio.
Neki tamle gledam Pirelli carrier Winter, precej ugodno. Kaj pa ti gledaš poleg Nokiank?

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.701
9.486
113
Ma je kar tam-tam.
Pa pustmo moj mali jajček.
Niso redke prikole, ki morajo na eni osi (dveh gumah) nosit tono in pol, težišče je daleč od tega da bi bilo nizko, pa še nihanju so podvržene, kar pri kamperju načeloma ni tak problem.
Lahko mi verjameš (pa jello tudi), da se že na malem prikoličarskem jajčku pozna, kaj imaš nataknjeno. Vsaj solidni boki morajo bit, če ne je bolj gunca-gunca vse skup.
Pri mali lahki tovorni prikoli pa res nima neke veze.
Ma veš da ti verjamem, sem drajsal prikolo lep čas. Sam hebiga, kamper je vseen najdražje vozilo pri bajti, z naskokom, tko da mu Maxixa vseen ne privoščim, pa sem mel na prikoli dobre izkušnje z njim.

Dr_S

Pripravnik
22. avg 2007
899
6
18
Nimam pojma in teli testi veš, da so narjeni tko, da so eni zmer v vrhu, jest sem zdrajsal zdaj že tretji komplet, prej WRD3, zdej 4. Meni je pri Nokianu dobro to, da se praktično enako obnašajo skozi celotno življenjsko dobo. Govorim za zimske, letne so ble katastrofa. Pozimi furam to, polet pa Conti, vsega ostalga ne šljivim več.

Se ti zdi da je kakšna posebna razlika med 3 in 4?

Kakor sem bral je 3ka boljša.
Nekaj od teh dveh bi/bom kupil za zimo

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.519
1.106
113
Je morda kje kakšen test kako se recimo v primerjavi z zimskimi obnese celoletna Michelin crossclimate?

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.138
741
113
EU
Celoletne kupiš kvečjemu kje na Primorskem, ko te sneg izjemoma preseneti, ne pa tam, kjer dejansko imamo pravo zimo.

Gasper008

Guru
24. sep 2012
4.746
827
113
Po mojem pa je to bolj odvisno od tega ali lahko avto pustiš v garaži za tisti dan ko sneži, glavne ceste so naslednji dan itak očiščene, veliko nas je pa takih ko ravno v snegu silimo na kakšno smučišče. Po drugi strani pa tudi veliko Primorcev hodi smučat in si enostavno nočejo privoščit avta brez zimskih gum.