Test pomivalnih strojev

MieleFan

Fizikalc
7. sep 2014
1.042
84
48
Jst sem kupil pralni stroj Miele dobrih 7 let nazaj in še danes dela vrhunsko - tudi bolj kot ne vstopni model, mislim da je stal okoli 850€. Ga ne zamenjam! Res vrhunski stroj.

Kot sem pa že enkrat pisal na temu forumu, sem od Mieleta kupil tudi krš od pomivalnega stroja za okoli 750€. Ni vreden tega denarja! Toliko problemov, ko sem jih imel v prvem letu njegovega delovanja (in nedelovanja) jih nisem imel še nikoli. Zdaj se je sicer nekako vnesel, vendar še vedno pogosto iz stroja dobimo kakšno umazano posodo. Še bolj razočaran sem nad Miele servisom, ki pravi, da pač ne znam zlagati v predale, čeprav zlagam v stroj že celo svoje življenje in do sedaj so vsi dobro pomivali :D

Sem pa prejšno leto kupil sušilec Beko, malo boljšega (za Beko) cca 600€ sem dal zanj.. Ima dva filtra za mucke, pa gre pri strani še vedno ogromno muck skozi in samo čakam, kdaj bo krepnil :) Je pa sicer še 4 leta v garanciji.
Pol si imel pa res smolo z pomivalcem.
Sem imel 12 let Bocha.Nikol crknil.Po 12 letih pa crkne semering.Pokličem en servis.Pravi,ga mormo v delavnico odpeljat je vse zanič treba vse menjat.Sm reku hvala lepa.Grem po nov stroj.In mi ni dalo miru.Pokličem enga druzga,mu povem kaj stroj dela.Pravi,ja minimalni strošek in menjava semeringa 50 eur.Sm mu rek,se vi hecate.Je reku to je to...Jz pa že naročil novga Miele.Onega popravil Boscha.In še zdej pomiva brez napak.In je drugi lastnik zelo zadovoljen z njim.Sicer je pomivalc zdej star že 16 let.Dela še pa vedno perfect...
Moj Miele pomivalc,do danes brez napak.Potuje proti 5 letom delovanja.Uporabljam samo,pomivalna sredstva Miele od prvega dne...Pač z stroji je loterija...kak pač naletiš...

Fadil

pimpL
20. jan 2010
8.942
7.241
113
  • Wow
Reactions: MieleFan

MieleFan

Fizikalc
7. sep 2014
1.042
84
48

Ta je bil na zalogi.
Ajooooj....plastiko maš na dnu stroja...Dej ga zamenjaj...ker boš imel čez čas probleme...se od vročine zvije plastika in ti bo puščal...

Fadil

pimpL
20. jan 2010
8.942
7.241
113
Ajooooj....plastiko maš na dnu stroja...Dej ga zamenjaj...ker boš imel čez čas probleme...se od vročine zvije plastika in ti bo puščal...
Jbg, sedaj je kar je.
Na nemškem Amazonu ima zelo dobre ocene. Pa ko ga prijavim na Bosch strani dobim garancijo 5 let.
Aqua stop pa je doživljenska.
Če rikne v 5 letih ga bodo zrihtali, če pa čez 6 let, bom pa kupil novega.
Od tega kar imam sedaj bo ziher boljši, pa ne vem kakšen poden ima.

• Všeč mi je
Reactions: MieleFan

MieleFan

Fizikalc
7. sep 2014
1.042
84
48
Jbg, sedaj je kar je.
Na nemškem Amazonu ima zelo dobre ocene. Pa ko ga prijavim na Bosch strani dobim garancijo 5 let.
No,vsaj 5 let ti naj zdrži oz še dlje brez napak.Mogoče,so kaj izboljšali glede tega.Ker mi je serviser sam reku,da imajo z temi modeli največ nevšečnosti...k se plastika čez čas od vročine kao zvija itd...in morjo pol celo dno stroja menjavat....

Fadil

pimpL
20. jan 2010
8.942
7.241
113
No,vsaj 5 let ti naj zdrži oz še dlje brez napak.Mogoče,so kaj izboljšali glede tega.Ker mi je serviser sam reku,da imajo z temi modeli največ nevšečnosti...k se plastika čez čas od vročine kao zvija itd...in morjo pol celo dno stroja menjavat....
Aqua stop naj bi bila v te namene.
Sicer pa berem, da ko menjaš pomivalni stroj, je obvezna tudi menjava pipe za vodo.
Kako je s tem? Ker s pomivalnim strojem še nisem imel opravka, me zanima, ali je kaj posebno drugače kot pri pralnem stroju? Mislim da ni...

Jbg, sedaj je kar je.

pa si tud do zdaj mel vgradnega ali samostojnega? ker če si mel samostojnega, boš rabu nabavt kuhinjsko fronto oz nabavt fronto od boscha za ta pomivalc, drugače ti vrata ne bodo ostala odprt, ko jih boš odprl (niso dovolj obtežena)

Aqua stop naj bi bila v te namene.
Sicer pa berem, da ko menjaš pomivalni stroj, je obvezna tudi menjava pipe za vodo.
Kako je s tem? Ker s pomivalnim strojem še nisem imel opravka, me zanima, ali je kaj posebno drugače kot pri pralnem stroju? Mislim da ni...

mogoče je mišljena menjava pipe v smiluslu da ima kak dodatni ventil da priklopiš poivalca gor...za pralca se ve da rabi lastn dotok vode, poleg tega je ločen, pomivalc je pa pod pultom. Glej če si ga zdej mel, boš novega samo priklopil kt je bil stari in to je to

Fadil

pimpL
20. jan 2010
8.942
7.241
113
pa si tud do zdaj mel vgradnega ali samostojnega? ker če si mel samostojnega, boš rabu nabavt kuhinjsko fronto oz nabavt fronto od boscha za ta pomivalc, drugače ti vrata ne bodo ostala odprt, ko jih boš odprl (niso dovolj obtežena)
Do sedaj je bil vgradnji, nek BEKO.
Prvič slišim za te fore.
Na trenutnem pomivalcu je neka plošča, ki je enaka kuhinji. Verjetno je mizar to montiral na vrata? Ne vem, ker ko sem kupil stanovanje, je bilo to že notri.

Fadil

pimpL
20. jan 2010
8.942
7.241
113
mogoče je mišljena menjava pipe v smiluslu da ima kak dodatni ventil da priklopiš poivalca gor...za pralca se ve da rabi lastn dotok vode, poleg tega je ločen, pomivalc je pa pod pultom. Glej če si ga zdej mel, boš novega samo priklopil kt je bil stari in to je to
Mislim da sem na netu videl navodila za priklop BOSCH pomivalnega stroja, kjer piše, da je pri menjavi le tega, vedno potrebna menjava pipe.

Do sedaj je bil vgradnji, nek BEKO.
Prvič slišim za te fore.
Na trenutnem pomivalcu je neka plošča, ki je enaka kuhinji. Verjetno je mizar to montiral na vrata? Ne vem, ker ko sem kupil stanovanje, je bilo to že notri.

ja fronto sam prestaviš iz beka na boscha. Predvidevam da si dobil zravn pomivalca tud vijake za pritrditev plošče

Fadil

pimpL
20. jan 2010
8.942
7.241
113
ja fronto sam prestaviš iz beka na boscha. Predvidevam da si dobil zravn pomivalca tud vijake za pritrditev plošče
Še nisem dobil nič.
Sem napisal naj bi bil danes prevzem v lokalnem Merkurju.
Prav zanimalo me je ali bo front plata pasala na BOSCH, saj je trenutni BEKO. Je tudi to standardnih mer?

Mislim da sem na netu videl navodila za priklop BOSCH pomivalnega stroja, kjer piše, da je pri menjavi le tega, vedno potrebna menjava pipe.
? zakaj bi menjavla pipo? Mogoče je razlog waterblock, ki je elektronski, ampak vseeno ne vidim razloga zakaj bi? mi mamo en čis navadn ventil z dvema priključkoma. En gre na špino drugi na pomivalca...prej je napajal electroluxa, zadnja 3 leta pa smega

Še nisem dobil nič.
Sem napisal naj bi bil danes prevzem v lokalnem Merkurju.
Prav zanimalo me je ali bo front plata pasala na BOSCH, saj je trenutni BEKO. Je tudi to standardnih mer?

stroji so večinoma stanradnih mer, morda kak milimeter gor dol. Razn če ne kupuješ ekstra dimenzij. 44,5 do 45 cm pa 59,5 do 60 cm so dimenzije strojev