Teslo v Tesli Y

Sulc

Fizikalc
22. avg 2007
956
148
43
U jebemu, kakšni postopki. Jaz mam rahlo drugačnega. Tesla model Y long range. Najprej zjutraj ko vstanem grem scat, ponavad se tud userjem, pol si umijem zobe, se oblečem, pol se pa usedem v avto in se odpeljem. Ko prispem na lokacijo, kamor sem namenjen, najprej odprem vrata in izstopim vedno najprej z levo nogo, kateri urno sledi še desna. Ko sem izven vozila zaloputnem vrata in pri tem res močno pazim, da s prsti ne držim za rob vrat med tem ko jih zaloputnem. Po tem manevru se oddaljim od avta. Po koncu šihta ali česarkoli že, se vrnem do avta in ponovim postopek od zjutraj.
Upam, da sem s tem detajlnim opisom pomagal še komu. :nazdravje:
Če sem prav razumel, po šihtu umiješ zobe in se oblečeš (pa scanje in sranje, ok). Kaj počneš na šihtu, snemaš reklame za fkk kampe?

• Všeč mi je
Reactions: roCkY

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.252
328
83
@Guiness: Mah ti ziher kaj narobe delaš, sam da še veš ne (po mojem tam okol zob neki sfališ... kava pa cigaret po mojem, poglej navodila :))

• Všeč mi je
Reactions: Guinness

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.763
6.750
113
pri taščici
U jebemu, kakšni postopki. Jaz mam rahlo drugačnega. Tesla model Y long range. Najprej zjutraj ko vstanem grem scat, ponavad se tud userjem, pol si umijem zobe, se oblečem, pol se pa usedem v avto in se odpeljem. Ko prispem na lokacijo, kamor sem namenjen, najprej odprem vrata in izstopim vedno najprej z levo nogo, kateri urno sledi še desna. Ko sem izven vozila zaloputnem vrata in pri tem res močno pazim, da s prsti ne držim za rob vrat med tem ko jih zaloputnem. Po tem manevru se oddaljim od avta. Po koncu šihta ali česarkoli že, se vrnem do avta in ponovim postopek od zjutraj.
Upam, da sem s tem detajlnim opisom pomagal še komu. :nazdravje:
Amoak vozis pa precej nevarno. Kar nepripet

• Všeč mi je
  • Haha
Reactions: NekdoK in Guinness

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.763
6.750
113
pri taščici
Ko sem iz makarske prisel na vrgorac SC (brez navigiranja tja) ((zunaj 40C in cca 500 visincev najbrz) mi je na SC zatezil da baterija ni ready za sprejem polne moci na SC.
WTF, kaj bi se rad? Leafu bi litij tekel po tleh ko bi ga konektal na 100kw polnilec.
Tesli lahko nacrtujes polnjenje in ogrevanje/hlajenje. Kabine, baterije.
Jaz tega nimam vklopljeno ker nimam stalnega urnika.
Ce se le spomnim pa vsaj t minut pred odhodom tenperiran kabino, sedež, volan... Potem pa itak avtonatika dogreva ko sem notri

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Cena paketa bo cca 10eur na mesec. Pridobiš satelitske posnetke v navigaciji, z rdečo označene gneče na zemljevidu, posvod delujoč Spotify, pri parkiranem povsod možnost Netflix/Disney+ (za kar rabiš svoj račun), možnost ogleda kamer ko je avto parkiran in stalno delujoč internetni brskalnik.

Gre tudi brez: muziko se predvaja preko Bluetootha (gre tudi menjat pesmi), gnečo navigacija vseeno upošteva (samo kaže je ne), ostalo pa ni nujno potrebno. Če nastaviš še hotspot pa dela itak vse.

Jaz bom, ko bo to potrebno, vseeno zadevo doplačal.

Glede priprave baterije: eno je priprava baterije, drugo je priprava kabine. Kabino lahko kadarkoli ogreješ preko aplikacije, samo greš na Climate in vklopi in pogreje na nastavljeno temperaturo. Vklopiš lahko tudi gretje sedežev in volana. Za pripravo baterije je pa drugače: ena opcija je med vožnjo, nastaviš pot do chargerja in ti na neki razdalji začne pripravljati baterijo. Pri parkiranem avtu pa moraš nastaviti, kdaj boš šel (pri meni recimo 7:15) in se avto nekaj prej "zbudi" ter nastavi kabino na željeno temperaturo in pripravi baterijo na vožnjo. To možnost sedaj izkoriščam vsak dan in je zakon, lepo pogret avto in nizka poraba, ker naredi pripravo že doma.

kajote

Fizikalc
11. dec 2007
390
178
43
Pri parkiranem avtu pa moraš nastaviti, kdaj boš šel (pri meni recimo 7:15) in se avto nekaj prej "zbudi" ter nastavi kabino na željeno temperaturo in pripravi baterijo na vožnjo. To možnost sedaj izkoriščam vsak dan in je zakon, lepo pogret avto in nizka poraba, ker naredi pripravo že doma.
Tole tudi jaz uporabljam... zjutraj, pred službo..
optimalno bi bilo, če bi imel še opcijo ob odhodu iz službe... (ko si pač lahko konstanten)... oz. vsaj opozorilnik - vklopite gretje baterije in potem gumb gretje baterije..
sedaj pa tega ni.. pot iz službe je sedaj pozimi stalno z veliko porabo, brez učinkovitega regen breakinga,... itd.. tole imajo slabo rešeno!

sad

Guru
24. avg 2007
21.046
9.688
113
A ne moreš nastaviti časa odhoda iz službe? Ali to dela le, ko si priključen na polnilec?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.763
6.750
113
pri taščici
Problem je v tem da imas moznost samo enega urnika. Rabil bi dva urnika,. Jutranjega in popoldanskega.
Oziroma tako kot imajo telefoni z alarmi(vikendi, delovniki, izbrani dnevi, 1x...)
Mogoce kak updejt v.prihodndosti.
Jaz ne uporabljam predgretja baterije, imam 15 minutne voznje in se mi ne zdi smiselno. . Filam ga pa obicajno 2x tedensko. Mogoce 1x ko bo res mraz stisnil.
Avto greje baterijo celo ko ga filas z AC..

sad

Guru
24. avg 2007
21.046
9.688
113
Aha, razumem.
A pa ta urnik ne moreš, ko prideš v službo nastavit na popoldan?

Podobne teme

I
Odgovori
4
Ogledi
5.465