Teslo v Tesli Y

jezek

Guru
24. jul 2008
3.458
1.456
113
Na temo "....je na koncu najhitrejsa, ceprav jo drugi prehitijo...." si poglejte posnetek Nevere na nurburingu. Nisem gledal do konca, ce prav razumem jo porš z ¼ konjev grdo poniza. Pa ima 1.8 sek do 100....

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.764
5.913
113
In v čem je problem? Ker se določenim novinarjem zdi zelo fajn flejmati Teslo (zaradi nečesa, kar je problem pri vseh avtih), so imeli na servisih naval ljudi, ki bi hoteli pregled avta glede nečesa, za kar se itak ve, v čem je "problem" in se ne da narediti nič. In so pač odprli oddelek, ki je razbremenil servise s tem, da je poizkušal identificarati ljudi, katerih edini problem z avtom je, da ne porabi toliko, kot je oglaševano (kar velja za praktično vsak avto). Urediš z klicom, stranki ni treba na servis, prevzemniku pa se prihrani čas, ki bi ga izgubil z stranko.

A si predstavljate, da grem na VW servis in zahtevam pregled vozila, ker moj VW Golf 1,5 TSI ne porabi oglaševanih 4,1 litra na 100, pač pa 7,7. In da zahtevam, da VW "popravi" moj avto, da bo pil 4,1?
Za golfa je bistveno manj pomembno kako natančno izpiše doseg, ker lahko tankaš "za vsakim vogalom". Pri električarjih je ta podatek za planiranje daljših poti trenutno zelo pomemben

• Všeč mi je
Reactions: Gonzo in NekdoK

kajote

Fizikalc
11. dec 2007
390
178
43
1kWh = 0.08L bencina
1L bencina = 12.5kWh
Avto bencinski za 100km porabi cca 6L bencina = 75kWh
Tesla Y na 100km = 15-20kWh (pri klimi, hitri vožnji... glejte na Spritmonitor.de)

Tesla Y = 1/5 porabe varčnega bencinarja

A je pomembno če je malo manjši doseg kot pišejo?

sad

Guru
24. avg 2007
21.046
9.689
113
Je, za Tesla fanboye, ki trdijo, da to ni res in se zmišljujejo 1001o opravičilo za to.
Pa še enkrat: ni glavni problem v tem. Glavni problem je, da so ustanovili oddelek, ki je sistematično nategoval kupce pri reklamacijah.

• Všeč mi je
Reactions: NekdoK

kajote

Fizikalc
11. dec 2007
390
178
43
Je, za Tesla fanboye, ki trdijo, da to ni res in se zmišljujejo 1001o opravičilo za to.
Pa še enkrat: ni glavni problem v tem. Glavni problem je, da so ustanovili oddelek, ki je sistematično nategoval kupce pri reklamacijah.
je E.Musk znan po tem da ustanavlja svašta.. res..
zato pa ima tudi nekaj za pokazati... ker hodi čez meje...

pa da se razumemo, ni v redu, da je oddelek za nateg.. po drugi strani pa ni v redu, da je toliko "jokcev", ki stalno jokajo... zgornje informacije pa niti ne razumejo..

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.079
2.849
113
No sam da se pohvalim, da sem dobil perfektno darilo za rd.

Priponke

• IMG_5002.jpeg
    IMG_5002.jpeg
    1,5 MB · Ogledi: 143

sad

Guru
24. avg 2007
21.046
9.689
113
pa da se razumemo, ni v redu, da je oddelek za nateg.. po drugi strani pa ni v redu, da je toliko "jokcev", ki stalno jokajo... zgornje informacije pa niti ne razumejo..
Jaz sem tukaj videl le jokanje Tesla fanbojev, ki so pisali tisoč in en razlog, da to ni res in kak je Tesla top shit. Pa razlaganje kak te to vsi nategujejo. Ko jim rukneš naprej primer Taycana, kjer kupci nimajo problemov z obljubljenim dosegom, pa spet neki imaginarni primeri, kak te je Tesla top shit in Taycan polizdelek.
Zgoraj je fotka od Guinness a. Bi se morali Tesla fanboyi večkrat tako v ogledalo pogledati.

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.079
2.849
113
Eh, jaz sem si pred nakupom pogledal ogromno yt videov in sem zelo zelo dobro vedel, kaj lahko pricakujem. Tiste cifre po wltp dosegu so isto kot pri ICE avtih, ko napišejo poraba 3,4l, pa je itak nikoli niti od blizu ne vidiš. Je pa res da je Tesla postala en tak Apple, maš fanboye, ki bi hvalili, če bi dala oglata kolesa na avto, ker si tako bolj kul ko poskakuješ po cesti, še več pa je haterjev, ki prav komaj čakajo, da slišijo kaj negativnega o tesli in potem veselo po forumih pametujejo, da je joj. Mislim, da nas je tukaj gor par dokaj objektivnih lastnikov, ki lahko podamo dokaj realno mnenje in kot sem že večkrat napisal, men je avto kul, pa sem vozil in si lastil kar nekaj avtov in motorjev in se imam za petrol heada, nimam pa težav s preskokom na elektriko, ker zaenkrat vse kaže, da bo v bližnji prihodnosti to edina opcija, tako da sem skočil na EV vlak in zaenkrat mi ni žal.

Podobne teme

I
Odgovori
4
Ogledi
5.466