Teslo v Tesli Y

sad

Guru
24. avg 2007
21.046
9.689
113
Pa ravno Taycana si našel med vsemi električarji... ki ima tako veliko porabo in tako majhen doseg, da meji na uporabnost.
Pestro: zanimivo, da kupci neuporabnega Taycana nič ne jamrajo nad dosegom, kupci ultra učinkovitih Tesel, pa imajo problem s tem. Mi razložiš to uganko?
Ali preveč boli, da kupci Taycana zavestno kupijo avto s kratkim dosegom in se Porscheju ni potrebno lagati o dosegu, da bi prodali avto.

• Všeč mi je
Reactions: NekdoK

Bakki33

Fizikalc
8. dec 2007
426
71
28
Pestro: zanimivo, da kupci neuporabnega Taycana nič ne jamrajo nad dosegom, kupci ultra učinkovitih Tesel, pa imajo problem s tem. Mi razložiš to uganko?
Ali preveč boli, da kupci Taycana zavestno kupijo avto s kratkim dosegom in se Porscheju ni potrebno lagati o dosegu, da bi prodali avto.
A si že peljal kakšnega Taycana ali katerokoli Teslo? Recimo na relaciji Ljubljana - Maribor - Ljubljana? Ugani, kateri ima večjo baterijo in katerega je treba polniti na poti ;)

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.868
753
113
www.jernej.org
A si že peljal kakšnega Taycana ali katerokoli Teslo? Recimo na relaciji Ljubljana - Maribor - Ljubljana? Ugani, kateri ima večjo baterijo in katerega je treba polniti na poti ;)
Tesla je sicer zelo širok pojem (imaš baterije od 50 do 100kWh).

Ampak recimo, da pri normalni vožnji noben (ne Taycan, ne Tesla S) ne potrebuje polnjenja na relaciji LJ-MB-LJ...

PS: Še moj avtoček, ki ima precej manjšo baterijo bi prišel brez polnjenja čez to relacijo... pozimi bi bilo pa tesno.

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.308
4.125
113
Evo še slikice

Petrol AC postajališče Maribor.

Ionity Dobrenje cca 10 Minut vožnje od Petrola proti Avstriji.

Priponke

• Screenshot_20230818_142555_PlugShare.jpg
    Screenshot_20230818_142555_PlugShare.jpg
    746,2 KB · Ogledi: 95
  • Screenshot_20230818_142829_PlugShare.jpg
    Screenshot_20230818_142829_PlugShare.jpg
    886 KB · Ogledi: 90

jezek

Guru
24. jul 2008
3.458
1.457
113
Meni je priceless ko v centru iz neke elektrike izstopi kaka huda puma...štikle, bela srajćka, dopičnjak....pol pa najprej v gepek....pa ven pribor za kolonoskopijo....pol pa iskat luknje....pa drkat se 5min po telefonu....na deževen dan je šov še boljši!

Bakki33

Fizikalc
8. dec 2007
426
71
28
Tesla je sicer zelo širok pojem (imaš baterije od 50 do 100kWh).

Ampak recimo, da pri normalni vožnji noben (ne Taycan, ne Tesla S) ne potrebuje polnjenja na relaciji LJ-MB-LJ...

PS: Še moj avtoček, ki ima precej manjšo baterijo bi prišel brez polnjenja čez to relacijo... pozimi bi bilo pa tesno.
Recimo, da primerjam MYLR, MXP in PT4S. Če se vštric peljemo malce dinamičneje... enemu zmanjka soka. Tistemu, ki ima drugo največjo baterijo.

Relacijo Ljubljana - Maribor - Ljubljana - Maribor pa pri normalni vožnji zmoreta 2 :p

22. jul 2007
13.440
1.679
113
124
Lastniki Taycanov bolj parkirajo(nek se vidi razkoš) kot pa se vozijo, zato jih ne moti doseg vozila ;)

• Haha
Reactions: Bakki33

sad

Guru
24. avg 2007
21.046
9.689
113
Ne obračaj vprašanja. Vprašanje je bilo jasno, lahko pa ga v maniri Tesla fanboyev obrneš na neko x vprašanje, o katerem ni bila tema. Tema namreč ni bila učinkovitost vozila, ampak skladnost z obljubljenim dosegom.

Sicer pa, da ti odgovorim na tvojem nivoju: Tesla je poden od podna, ker ne privošči vozniku KAVICE ob polnjenju.

• Všeč mi je
Reactions: Bakki33

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.156
748
113
EU
Tako je. Ker ti sicer grozi, da boš umrl od dolgčasa, potem ko si boš že ogledal vse filme in serije na Netflixu :p

Podobne teme

I
Odgovori
4
Ogledi
5.466