Dejstvo je, da pri EV-jih računanje stroška "goriva" ni tako enostavno kot pri dizlih in bencinarjih. Najbolj se splača polniti doma (počasno, a za večino dovolj... če imaš doma na parkirnem mestu možnost polnjenja). Potem imaš Teslo, ki s svojim free superchargerjem izstopa (ja... vem, da ni več na voljo... ampak večina S-ov in X-ov ima vključen free supercharger... lahko kupiš tudi rabljenega s free superchargerjem). Potem imaš tudi možnost flat rate plačila za polnjenje pri nekaterih ponudnikih (sem gledal video, kako je en nemec s svojim Ioniqom v enem letu naredil 45k kilometrov... in tam je omenil, da uporablja flat rate za polnjenje). Tako da se ne da kar pavšalno reči, da je dizel cenejši od EV-ja ali obratno. Lahko pa z gotovostjo rečemo, da je EV ob pravih pogojih lahko precej cenejši od dizla/bencina. Imaš tudi en ekstrem na Youtube, ko je nekdo z Ioniqom za 342€ naredil 83k kilometrov. Sedaj pa izračunajte strošek goriva na 100km.
Jaz mesečno za gorivo zagonim ~200€. Kolikor sem računal, bi pri EV-ju bil ta strošek ~30€ mesečno (s polnjenjem doma).