eSim številka za Apple Watch

Oakey

Majstr
3. feb 2016
980
585
93
Kateri operaterji razen Telekoma so najugodnejši za eSim, ki bi ga namestil na Apple Watch za takrat, ko iPhone ni v bližini ure?

Na telefonu je T2. V uro bi dal katerokoli eSim ki podpira Apple watch, brez naročnine in plačilo samo po porabljenem času klicev/podatkov.

Razmišljal sem celo da bi morda priklopil kakega hrvaškega/avstrijskega operaterja če bi bilo to možno, sej eu roaming ni nič dražji.

Sem že skoraj kupil pri HoT in sem potem opazil da sploh ne podpirajo Apple watch.

Oakey

Majstr
3. feb 2016
980
585
93
In kolikor vem, v Apple Watch ne moreš dat kar neke tretje kartice… ampak samo tako, ki je povezana s SIM v iPhonu…

kakor vem, lahko da se motim, daš lahko različno št. v uro kot je v telefonu.

Grok pravi da ura uporabi iphone vse dokler obstaja povezava med njima. Če izgubi stik z iphonom bo preklopil na svojo sim kartico.

koliko to drži pa ne vem

guardy

Guru
3. avg 2007
8.610
1.169
113
Obišči stran
kakor vem, lahko da se motim, daš lahko različno št. v uro kot je v telefonu.

Grok pravi da ura uporabi iphone vse dokler obstaja povezava med njima. Če izgubi stik z iphonom bo preklopil na svojo sim kartico.

koliko to drži pa ne vem

Lahko. Ampak samo pri Telekomu. Sam imam "povezani" številki zaradi priročnosti, lahko pa je pač "originalna", ki je na uri.

Oakey

Majstr
3. feb 2016
980
585
93
OK razumem da mora biti eSIM isti od obeh operaterjev in da so drugi operaterji nesposobni zagotoviti korektno delovanje klicev na obeh napravah in zato tega ne ponujajo.

Kaj pa če bi želel imeti drugo telefonsko številko na uri, kot je na telefonu? A to pa ne gre?

LarryClay

Guru
10. feb 2023
1.898
1.841
113
Apple ima striktne zahteve za Apple Watch Cellular. Tukaj se prične in konča celotna zgodba.
Ne samo glede ene telefonske številke na več SIM, ampak cel eko sistem, zadeve tečejo izključno preko Apple-a in operater je samo integriran v ta sistem, na način, kot Apple hoče.
In dokler ni vse to implementirano, pač ni nič.
Tako pač Apple kontrolira uporabniško izkušnjo in drži stranko v svojem ekosistemu. Operaterji se pa morajo temu prilagodit ali pa ni biznisa.