Tesla MODEL S

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.085
4.080
113
No dej, ko si rekel, da so drugi to imeli že pred x leti - pokaži mi video serijskega avtomobila, da je vozil npr. takole:

I

Izbrisan uporabnik 474

Od Vrhnike do Ljubljane

Citat:
Ko računalnik položaja ne obvlada več (in ko doseže zakonske omejitve), se izklopi in vožnjo spet prepusti vozniku.

Ta del še bo dolgo povzročal preglavice. Moralni vidik pa je že 1x Clarckson še pri Top Gearu razložil...

Nazadnje uredil moderator:

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.200
1.206
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
No dej, ko si rekel, da so drugi to imeli že pred x leti - pokaži mi video serijskega avtomobila, da je vozil npr. takole:

<object width="640" height="505"><param name="movie" value="https://www.youtube.com/v/3yCAZWdqX_Y&hl=en&fs=1&hd=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="https://www.youtube.com/v/3yCAZWdqX_Y&hl=en&fs=1&hd=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="640" height="505"></embed></object>

Se serijskim MB S, ki je tole znal, sem se vozil že pred leti. Sedaj ima to kup avtov, samo letos sem takšnih vozil ene 5-10 ...
Edino, kar je pri Autopilotu res invativnega, je samodejni lane change, ampak kot napisano: sumim (glede na to, kako konzervativni so v avtih že blint spot sistemi) da bo preveč previden, da bi bil uporaben.

Kdo je pa ta prestrašenček? Očitno še nikoli ni vozil avta s takim sistemom ...

Drejchi

Pripravnik
8. sep 2015
55
0
6
smile-1.gif

http://insideevs.com/dragtimes...ph-limit-video/

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.348
767
113
Tu bo šlo kakšno življenje, to bo poceni... to ni goljufanje z emisijami, da bi bilo drago...

Gasper008

Guru
24. sep 2012
4.749
829
113
Tesla AutoPilot tried to kill me!

https://www.youtube.com/watch?v=MrwxEX8qOxA

Citat:
Shortly after that, another car was coming in my car's direction from the opposite side of the road. I can only guess at what happened next. My car apparently thought the oncoming car was supposed to be followed, and suddenly veered to the left, crossing the double-yellow road divider line right into its path. Had I not reacted quickly to jerk the steering wheel in the opposite direction, a devastating head-on collision would have occurred.

Gasper008

Guru
24. sep 2012
4.749
829
113
Se vidi da v realnosti še vedno gre samo za "asistenčne" sisteme, kot kaže da dokler na strehi ne bo LIDAR ne bo normalnega avtonomnega vozila, to kar je sedaj je podobno kot če bi na pol slep človek vozil avto.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.085
4.080
113
Consumer Reports finds poor reliability for Tesla Model S

Citat:
The magazine can't even give the EV its recommendation because the sedan actually dropped a ranking to "worse-than-average" from last year's "average" reliability prediction.​

The most common complaint among owners is an annoying issue with interior squeaks, but more serious problems can also pop up. Door handles sometimes don't deploy, which locks people out, including CR. The magazine lists issues with warping brake discs, alignment issues, and wipers not working, and there are reports of drivetrain issues on early cars. Despite the problems, 97 percent of owners are undeterred and would buy another Model S. They give Tesla's warranty service high praise, too.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.977
6.993
113
Ali pa dovolj zmogljiv OCR. Ljudje smo brez radarja, samo pravi alrgoritem se potrebuje
wink-1.gif

Gasper008

Guru
24. sep 2012
4.749
829
113
Če se zanašaš samo na klasične kamere potem potrebuješ dobro umetno intelegenco, da to interpretira, če imaš sistem z boljšimi senzorji (LIDAR) potem ti ni treba delati toliko na "intelegenci".

Proizvajalci bodo težili k čim manj hardware-a, zaradi cene, ampak to vsaj na začetku pomeni, da bodo ti sistemi dokaj neumni. Google se vozi že leta okrog s samovozečimi avti, ampak me res zanima koliko pri njih stane tisti hardware, vključno s proceserinajem v prtljažniku.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.977
6.993
113
To je tisto z vrtečo se škatlo na strehi? Tega jaz nikoli ne bi dal v serijsko uporabo, ker je potencial pri nesrečah velik, da se odlomi in odleti nekam, kam ne bi smelo.

Industrija bi ogromno profitirali z tovornjaki, ki bi sami vozili, tako da naj pač zmečejo denarje v razvoj AI. Sicer pa, a ni merc napovedal neke samovozeče se tovornjake po nemčiji, ali je tisto samo tako, da prvega vozi človek, ostali pa so potem "v vlakecu"?

mr_

Guru
20. sep 2007
9.369
2.745
113
Zgleda bo kmalu posnetek Tesle, ki se zabije v karkolize.
A dobijo lastniki kaksno opozorilo, da se ni za igrat s tem? Ker ljudje se bodo spilali, kot da so kapitani na 747 in sli nategnit kaksno na zadnji zic.

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.617
716
113
Če to ni izzivanje usode.
bonk.gif

Neka tehnična novost to ravno ni, uporabljena je ista tehnika, le da ni varovalke pred neumnimi vozniki, in da omogoča tudi menjavo pasov.
rolleyes-1.gif

To je znal že prejšnji model Passata (ljudski voz). A zgolj kot asistenco, pred nenamernim zapuščanjem voznega pasu. Saj je znal sam zavijat, a se je zbunil, ko je zaznal, da šofer ne kontrolira avtomobila (roke z volana).

DarwinAwards.press
evil.gif

Gasper008

Guru
24. sep 2012
4.749
829
113
Jaz vseeno mislim da s senzorji niso šparali in jih je več kot pri podobnih sistemih pri konkurenci, mislim pa da imajo še zelo nerazvit programski del.

Sistem bo skozi čas na obstoječih vozilih delelžen še veliko sprememb.