Tesla MODEL S

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.977
6.993
113
Its all about the AI...koliko senzorjev pa ima človek, pa lahko vozi?
smile-1.gif

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.348
767
113
Če samo na dva senzorja pogledaš, recimo oči, jih lahko obrača kamor hoče, ko pa ne gre več, obrnemo lahko še glavo. Po tej logiki ima lahko avto tudi samo dva sezorja, a se morata prosto obračati in preverjati vse okoli avta. Bo to šlo, s tvojimi senzorji?

mr_

Guru
20. sep 2007
9.369
2.745
113
Pise pa, kot da je S najmanj tank. Ker bilokateri drugi avto bi zmeckalo. Fanatiki.

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.616
716
113
Citat:
Uporabnik Gasper008 pravi:
Jaz vseeno mislim da s senzorji niso šparali in jih je več kot pri podobnih sistemih pri konkurenci, mislim pa da imajo še zelo nerazvit programski del.

Mislite ali veste
evil.gif

Takšno ugibanje je za šank.
tongue-1.gif

So kje uradni podatki, koliko in kakšni senzorji so vgrajeni?

In še za ostale asistenčni sistemi?

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.200
1.205
113
www.adriamedia.si
Tale autopilot ima očitno hude teževe, tipično za slicon valley tipe so dali ven nekaj, kar še beta ne bi smelo biti.
Niso sicer edini, tudi klasični proizvajalci znajo imet problem s tem, ampak ti temu vsaj ne rečejo autopilot, ampak lane assist (bistvo je assist). Pa še lane assist me ni nikoli nikamor narobe zavil (še posebj pa ne v nasproti vozeč promet) edina napaka, ki jo tudi najslabiši zmorejo je, da zavijejo (ko zavije cesta) prepozno ali prepočasi.
Neki temni oblaki se zgrinjajo nad Teslo. In če bo nevihta, bodo krivi sami, z Muskom na čelu.

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.348
767
113
Čaka se samo še podobna zgodba, kot sem jo pred mnogimi leti prebral na internetu... Američan kupi avtodom, med vložnjo vklopi cruize control, avto gre sam.... Spusti volan, avto gre sam... In gre možak nazaj kuhat kavo, avtodom pa počasi zavije iz ceste in se prekucne. Sledila je seveda miljonska tožba, katero je gladko dobil.

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.348
767
113
To bo uporabno, ko bom lahko v navigacijo vnesel naslov, pritisnil start, potem pa bral časopis in jedel zajtrk. Kak kilometer pred ciljem me pa obvesti, da smo blizu...
Če moram pa v strahu volan držati, da mi ne bo zavil na izvoz ali na nasprotni vozni pas, potem ne vidim prednosti.

matejm1994

Fizikalc
1. jan 2009
1.119
2
38
Res je. Ampak dobro, če zavije na izvoz ni problem tak, če pa na nasprotni pas... Jaz nekako nebi tako zaupal, da bi roke umaknil iz volana.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.977
6.993
113
Za 100k, ali koliko že pride tesla, dobiš orenk opremljen BMW serije 5 + najetega voznika za kar nekaj let, pa lahko komot bereš časopisje zadaj...

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.348
767
113
Citat:
Uporabnik matejm1994 pravi:
Res je. Ampak dobro, če zavije na izvoz ni problem tak, če pa na nasprotni pas... Jaz nekako nebi tako zaupal, da bi roke umaknil iz volana.
In kaj je potem poanta takšnega avtopilota? Da držimo roke na volanu, nogo pa v zraku nad zavoro? Slabše kot sedaj tempomat...

matejm1994

Fizikalc
1. jan 2009
1.119
2
38
Če skoz držiš roke gor na volanu in nogo na gasu je res ni. Saj, gotovo se bo izboljšalo, ampak kot sem videl videe od autopilota, jaz mu nebi še zaupal. Da mi kar naenkrat zavije na drug pas, to se nebi smelo dogajat. Zato bi jaz mel roke skoz na volanu. Res pa je, da na avtocesti v koloni to verjetno nebi bilo potrebno...
Res pa je da tudi mi, normalni ljudje delamo napake za volanom.

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.341
4.144
113
No sedaj pa Severna Koreja sheka avtopilote in vsi Američani se zabijejo pravi kaos .

Majke mi grem starega Porsche ja v Garažo postavit

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Citat:
Uporabnik XXXL pravi:
To bo uporabno, ko bom lahko v navigacijo vnesel naslov, pritisnil start, potem pa bral časopis in jedel zajtrk. Kak kilometer pred ciljem me pa obvesti, da smo blizu...
Če moram pa v strahu volan držati, da mi ne bo zavil na izvoz ali na nasprotni vozni pas, potem ne vidim prednosti.

zmaga.gif

Popolnoma isto mislim sam,zame je definicija avtopilota to,da avto vozi 100% sam,jaz pa lahko vmes zaspim in me avtopilot pripelje na domače dvorišče oz.na vnaprej vnešeno lokacijo...vse ostalo je samo bolj ali manj izboljšana verzija lase-assista,ki si po mojem ne zasluži naziva avtopilot!