Tesla MODEL S

sad

Guru
24. avg 2007
21.046
9.689
113
Zelo malo je ljudi, ki so sposobni realne javne ocene avta, ki ga trenutno PRODAJAJO.
Ko dodaš zraven še ono stran Trojan, si pa dobil čisto tombolo.
Bom še enkrat napisal: kaj hudiča naj si mislim o nekom, ki napiše, da je avto z 260.000 prevoženimi km KOT NOV. Razen tega, da takoj zaprem oglas, ker je škoda vsake sekunde, ki jo izgubim.

bev

Majstr
25. apr 2017
385
261
63
Na Gen-u delas? Ker pises isto k vsi tam zaposleni k za vikend dobijo eno od Tesel ki jih majo in so pol vsi pametni. Glej, vase besede nimajo teze, kot je en pred mano napisal: tipicna alter greznica, vsi pametni, nima pa noben. Jebiga...
Joj si brihten. Človk je peljal oba, vidu porabo in napisal ugotovitve. Dejstvo je, da katerikoli EV vzameš z normalno vožnjo (kot voziš ICE) ne prideš iz KR v Portorož in nazaj. (razen tistih ki jim 5.0 dizl požre 4,1 litra). Zato so zame Evji mestni, vsi po spisku. Mi je vseeno ali naredi 150 ali pa 300 km. Več pri 150 itak noben. Pa imam EV.

bev

Majstr
25. apr 2017
385
261
63
Kaj bolj pametnega nimaš za napisat?

Jaz sem absolutno fan EV-jev. Sem ga letos nameraval kupit... ampak bom zaradi okoliščin, v katerih smo se znašli, še počakal. Moj point je bil samo v tem, da kljub temu, da ima Tesla prednost v polnilni infrastrukturi, le-ta ni tako pomembna ali obsežna, kot želijo nekateri tukaj prikazati.

Omenjanju prihrankov na gorivu pri avtomobilih, ki stanejo 40k€ ali več, se pa samo nasmehnem. Top nakup je bil trenutno recimo e-Golf, ki si ga lahko dobil za dobrih 20k€. Tam je pa avto s prihranki pri gorivu na dolgi rok dejansko že cenejši od ICE-ja. Ampak kaj, ko ima e-Golf druge probleme.

Malo se lahko nasmehneš prav dosti pa ne. Za avto sem po ekoskladu in popustu prodajalca dal 38. V petih letih (če ne bo korona še celo leto) bom naredil glih 100k. Prej sem imel dizla in porabo 11/100. Pa rečmo, da pameten (beri šparovček) kupi avto ki žre 7 l. To je, spet brez korone 9 eur/100 km. In če bi dal za štrom vsak dan 2 eur (pa ne dam) je to 7.000 eur v 5 letih. Za servis ICE sem v 5 letih dal med 1.000 do 1.500 eur, za BEV 0. Ne plačam cestnine.....

Najbolji

Guru
20. feb 2008
4.714
1.063
113
Joj si brihten. Človk je peljal oba, vidu porabo in napisal ugotovitve. Dejstvo je, da katerikoli EV vzameš z normalno vožnjo (kot voziš ICE) ne prideš iz KR v Portorož in nazaj. (razen tistih ki jim 5.0 dizl požre 4,1 litra). Zato so zame Evji mestni, vsi po spisku. Mi je vseeno ali naredi 150 ali pa 300 km. Več pri 150 itak noben. Pa imam EV.

Ja ja, kaj konkretno imas?

Najbolji

Guru
20. feb 2008
4.714
1.063
113
Izlil si svoje prepricanje, na koncu se povedal, da imas EV. Kateri? Pac zanima me, je kaj narobe s tem?

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.870
753
113
www.jernej.org
Če pogledaš, katere EV-je se je dalo kupiti pred petimi leti za denar, ki ga omenja... potem ima bodisi BMW i3, Nissan Leaf, ali pa VW e-Golf. Drugi mislim, da so bili bodisi dražji (Tesla), ali pa cenejši (Renault, Citroen).

fijatovPES

Fizikalc
1. okt 2007
446
30
28
Zelo malo je ljudi, ki so sposobni realne javne ocene avta, ki ga trenutno PRODAJAJO.
Bom še enkrat napisal: kaj hudiča naj si mislim o nekom, ki napiše, da je avto z 260.000 prevoženimi km KOT NOV. Razen tega, da takoj zaprem oglas, ker je škoda vsake sekunde, ki jo izgubim.
Tole verjetno leti name

pridi pogledat v zivo ... bos videl o cem se govoril avto je nadpovprecno dobro ohranjen kljub km

dalje se mi ne da vkljucevat v ta pogovor...

mr. snick

Majstr
5. mar 2020
301
396
63
Glede na to, da je ze nova Tesla bolj tako tako narejena, bi kr verjel, da je po 260k km kot nova.

sad

Guru
24. avg 2007
21.046
9.689
113
Tole verjetno leti name

pridi pogledat v zivo ... bos videl o cem se govoril avto je nadpovprecno dobro ohranjen kljub km

dalje se mi ne da vkljucevat v ta pogovor...
Drži, leti nate. To kar si sedaj napisal je lahko čisto res in je korektno napisano.
To, da pa napišeš, da je avto z 260.000km kot nov, je pa škoda vsake sekunde mojega časa, ker očitno imaš milo rečeno čudne kriterije, kaj je novo.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.596
10.811
113
sej ni napisal nov, ampak kot nov. Jaz mu verjamem. Videl lepo ohranjene primerke pri razno raznih kmjih, pa in zjebane primerke pri novih s par kkm .

sad

Guru
24. avg 2007
21.046
9.689
113
sej ni napisal nov, ampak kot nov. Jaz mu verjamem. Videl lepo ohranjene primerke pri razno raznih kmjih, pa in zjebane primerke pri novih s par kkm .
Naj uganem: Štajerc, nje? Loool.
Dej mi povej, v kakšnem stanju so vzmeti pri teh kilometrih? Pločevina in vijaki in zvari? Sploh pri Tesla ''kvaliteti''. V kakšnem stanju so sedeži? V kakšnem stanju so hladilne cevi? In vse ostalo? Kot novo? Naprej vsa vodila in premikajoči se deli?
To, da je spoliran in izgleda kot nov je nič proti temu, kaj se dogaja spodaj. Kakorkoli, uživajta oba z vajinimi kot novimi vozi. Lool.
Pa recimo sem videl kombija z 250.000 km prevoženimi in je bil na pogled res kot nov. Ampak ko si ga zapeljal, ti je bilo pa takoj jasno, koliko bo potrebno vložit v njega, da bo približno za na cesto varen.

• Všeč mi je
Reactions: NekdoK

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.156
749
113
EU
Sem že doživel kdaj v življenju, da sem prejel/kupil rabljen avto, ki je je po 200k km izgledal kot nov, ampak to je pomenilo, da je (prvi) lastnik ravnal z njim bolje kot z družinskimi člani (parkiran pod streho, redno servisiranje, menjavanje delov z originalnimi in to vse pravočasno, ne ko so mu na tehničnem rekli, da zdaj pa mora res zamenjat, vsi računi shranjeni, lastnik nima prevelike kilaže, tako da so sedeži normalno obrabljeni itd.) skratka v avto je bilo vloženo veliko ljubezni in potem je bil kolikor toliko ok, razen če ni bil iz kakšne nesrečne serije, ko je bilo kaj defektno po defaultu. Še vedno kaj rjavi, praske so, vidni znaki obrabe v kabini (npr. sedeži, prestavna ročica, volan), zih je treba še kaj zamenjat pr motorju, ampak koliko avtov pa je ohranjenih v tako dobrem stanju?

Vozniki Tesle, ki pa živijo v veri, da na servis sploh nikoli ni treba iti v življenju (plus da jim Tesla sploh ne dovoli, da bi kaj sami šarili po vozilu) in mislijo da so Knight Riderji, pa najbrž že v defaultu ne morejo imeti dobro ohranjenih avtov :sprasujemse:

• Všeč mi je
Reactions: sad

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.596
10.811
113
Dej mi povej, v kakšnem stanju so vzmeti pri teh kilometrih? Pločevina in vijaki in zvari? Sploh pri Tesla ''kvaliteti''. V kakšnem stanju so sedeži? V kakšnem stanju so hladilne cevi? In vse ostalo? Kot novo? Naprej vsa vodila in premikajoči se deli?
To, da je spoliran in izgleda kot nov je nič proti temu, kaj se dogaja spodaj. Kakorkoli, uživajta oba z vajinimi kot novimi vozi. Lool.
Pa recimo sem videl kombija z 250.000 km prevoženimi in je bil na pogled res kot nov. Ampak ko si ga zapeljal, ti je bilo pa takoj jasno, koliko bo potrebno vložit v njega, da bo približno za na cesto varen.
pemeten, ali pa rjave mazde6 že v salonu. Daj zaveži mal tisto malho od favšije, ker ven tuče. :evil:

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.156
749
113
EU
Res ampak reeees ne moreš biti fouš lastniku Tesle, ker toliko nepredvidljivosti kolikor jih ta avto potegne za sabo je preprosto nepredstavljivo, noben od nas se v resnici ne želi ukvarjati v življenju še s tem :poreden:

Morda si lahko vesel za njega, ampak le zato ker je on vesel, ne pa ker ma Teslo, ker se pač zavedaš v kaj se je človek spustil tudi če se on ne :evil:

Lohk si pa fouš kakšnemu lastniku Porscheja Taycana, to pa ja :cheer::fredi:

fijatovPES

Fizikalc
1. okt 2007
446
30
28

ej prjatu ... čudn si ti...

avto je res lepo ohranjen.. pridi pogledat... tip od katerega sem ga kupil je bil žgolja od 75 kg... v obleki nonstop... voznikov sedež lepši kot pr volvotu ker jas hodim okol v jeansu...

podvozje je v dobrem stanju ni nič menjano in tud ni obrabljeno...

Se pa vidi da si kavč mojster...

mi lahk poveš kje se najdejo pri električnem avtu hladilne cevi iz gume...

ej res me zanima kaj voziš ti in kaj si privoščil svoji boljši polovici... da si lahk tako poln sam sebe...

Morda se motim in so tvoji avti vsi novi in v rangu 80 tisoč plus... oba tvoj tolk in ženin tolk.. ali celo več... potem imaš razlog da se napenjaš... in potem se napenjaš tud upravičeno...

fijatovPES

Fizikalc
1. okt 2007
446
30
28
Res ampak reeees ne moreš biti fouš lastniku Tesle, ker toliko nepredvidljivosti kolikor jih ta avto potegne za sabo je preprosto nepredstavljivo, noben od nas se v resnici ne želi ukvarjati v življenju še s tem :poreden:

Morda si lahko vesel za njega, ampak le zato ker je on vesel, ne pa ker ma Teslo, ker se pač zavedaš v kaj se je človek spustil tudi če se on ne :evil:

Lohk si pa fouš kakšnemu lastniku Porscheja Taycana, to pa ja :cheer::fredi:

Nepredividljivost je resnično lahko problem...
zaenkrat če sem imel problem sem ga uspešno rešil... kdo se rad z čim ukvarja je relativno...
on ni vesel za nobenega ki ima kaj več kot on... četudi se ne zaveda v kaj sem se spustil...

Porscheja Taycana on ne rabi bt nobenmu fauš... ker si ga glede na napihovanje kupi ko ima 10 minut časa iz levega đepa v kešu... brez da bodo na vodi in prepečencu..

:)

• Všeč mi je
Reactions: sajkek