Tema o novih prometnih zakonih

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik maddog pravi:
Po razlagi brata, ki je policaj , je v MB en podoben. Zasegli so mu ze okrog 10 avtov, izpita seveda nima, placal ni nic, a glej ga zlomka, clovek je na prostosti. Banana republika ?
Država rabi denar, pobrali so mu, kar so mu lahko, zakaj bi ga strpali v arest in si delali stroške?
A ni boljše da je na prostosti, še mal dela in krši predpise, pa država še mal zasluži z njim?

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.621
208
63
Kranj
Zanima pa močno družino umorjenih/ubitih kakor je Maček naredil, uničil 3 družine na eks.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.452
146
63
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
Zanima pa močno družino umorjenih/ubitih kakor je Maček naredil, uničil 3 družine na eks.

Bo visja kazen ozivila koga? Ne bo, ker če si ti pijan kot čep, imas lahko kazen 200€ ali pa 20.000€ , v glavi bos imel "sej me nebojo dobil" in to je to .

Bi pa bilo veliko bolj smiselno da je kazen 200€ ,v lokalu pa kaksen civilni policaj k bi malce sporocal fantom zunaj kdo je že krepko pod dozo, zunaj bi ga lepo pozdravili se preden bi odpeljal, pa bi sel domov s taxijem in bi bilo vse OK....res pa da v tem primeru država ne pobaše n € , pa še statistiko pokvari,ker bi bilo premalo nesreč...

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.180
1.193
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik testni_voznik pravi:
Na cestninski je omejitev 40. Tabla za razveljavitev pa ko ostaneta le dva pasova. Ko sem zagledal tablo sem imel že notri za več kot 80...Na naslednji cestninski sem se peljal 40 do razveljavitve in skoraj bi se za menoj in ob meni zgodil masaker...
confused-1.gif

Drugič pa vozi po predpisih, torej 60. 40 je za tretjino počasneje od oomejitve. Bo takoj manj nevarno.

hipnotik

Pripravnik
22. mar 2009
567
0
16
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik testni_voznik pravi:
Na cestninski je omejitev 40. Tabla za razveljavitev pa ko ostaneta le dva pasova. Ko sem zagledal tablo sem imel že notri za več kot 80...Na naslednji cestninski sem se peljal 40 do razveljavitve in skoraj bi se za menoj in ob meni zgodil masaker...
confused-1.gif

Drugič pa vozi po predpisih, torej 60. 40 je za tretjino počasneje od oomejitve. Bo takoj manj nevarno.

Nisi dobro prebral, vozil je po predpisih in na tem delu ceste je omejitev 40 km/h.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.132
6.944
113
not_this_shit_again.jpg

Dej prvo si poisci vseh 300 tem kjer je bilo 300x dokazano da je samo ena cestninska v slo kjer je omejitev za avtomobile 40. Drugje velja za ABC stezo. Ne tisto na tleh niso prometni znaki.

Axi

Fizikalc
2. sep 2007
893
28
28
V čem je potem smisel, da so povsod po tleh označbe 40km/h? Da delajo zmedo in 99% ljudi misli da je omejitev 40km/h, čeprav ni?

Sicer to sploh ne bi bilo važno, ker 40km/h skoraj nihče ne bi vozil, če ne bi inkasanti merili na cestninskih - očitno je to potrebno, ker se je zgodilo in se dogaja toliko nesreč na teh kritičnih odsekih?! :S

maddog

Fizikalc
16. avg 2007
1.817
0
36
okolica MB
Strah jih je, da se nebi kdo tak zakantal, da bi se cestninska podrla ali poskodovala, ker pol bi jo blo treba umaknit.

s22b

Fizikalc
1. sep 2007
3.199
1
36
39
Priporočena hitrost. Mene samo zanima kje so našli glih 40 km/h, a so naredili kakšne poskuse, da so videli s katero najnižjo hitrostjo se da prevoziti skozi te ovire na AC v vseh vremenskih razmerah in duševnem stanju voznikov. Mogoče naredili vsaj nekakšen izračun, da je glih ta hitrost nekako optimalna.

Skrajno nevarno je le to, da se vozniki sprašujejo ali ta omejitev 40 km/h dejansko velja, čeprav že prej prevozijo tri prave znake (ki so zakonsko določeni) 100 km/h, 80 km/h in 60 km/h, ki se jih seveda ne držijo ampak utrpnejo, ko vidijo naslikan znak za omejitev 40 km/h.

Vidi se mentaliteta naših voznik in seveda odgovornih za to slikanico, ker sem redkokdaj zasledil razlago v javnem mediju zakaj so naslikali tist znak in raje pustijo, da vozniki bremzajo iz 100 na 40 km/h pa še to 10 m pred oviro oz. cestnino.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.320
10.618
113
priporočena je drugačne barve..v galvnem zavajanje da se dela zmeda, kar je tako ali tako na 90% slo cestah.

kje je 40 čez cestninsko, katera je to?

creep

Fizikalc
19. jul 2007
1.306
50
48
42
www.lampret.net
Ena idealna za kasirat... burja na hitri cesti enkrat letos spomladi. Omejitev je vidna na sliki. Jaz sem za foro nekaj casa vozil cca 70km/h in sem bil dalec najpocasnejsi na vsej hitri cesti. Toliko da se niso parkrat zakantali vame od zadaj. Prehitevalo me je vse, od klobukarjev, do kombijev in podobno. Tolko o smiselnih omejitvah.

Odgovor gradbenice na moje vprasanje, zakaj se po hitri cesti moram vozit 40km/h, po regionalki zraven pa lahko 90 je bil, da so izračunali najvišjo varno hitrost za tako cesto v najslabših možnih pogojih in mora veljati za vse. Bullshit.
stupid-1.gif

No, junaki brez grehov... kdo se upa po hitri cesti vozit po predpisih v tem primeru? Da vas vidim....
priden.gif

EDIT: Evo še citat gradbenice
smile-1.gif
Da boste videli, kaki stručkoti skrbijo za naše ceste.

Citat:
Kar se točno tega znaka tiče, ti lahko povem, da je to zračunana varna hitrost pri najmočnejšem sunku vetra na Vipavskem, pri najslabšem tornem koeficientu in za najbolj neugodni poziciji sile g in centrifugalne sile. Ker avtomobili niso tako kritični kot tovornjaki in avtobusi je zanje vseen bolje, da zmanjšajo hitrost, saj se sila hitrosti in sila vetra pod določenimi pogoji seštevata in mimogrede lahko avto pristane v varnostni ograji.
1254484-IMG00186-20110301-1700.jpg

Priponke

• 1254484-IMG00186-20110301-1700.jpg
    1254484-IMG00186-20110301-1700.jpg
    20,9 KB · Ogledi: 131
Nazadnje urejeno:

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
je samo ena cestninska v slo kjer je omejitev za avtomobile 40. Drugje velja za ABC stezo. Ne tisto na tleh niso prometni znaki.
Ampak so še vedno tam na tleh?

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.206
1.372
113
Citat:
Uporabnik s22b pravi:
Priporočena hitrost. Mene samo zanima kje so našli glih 40 km/h, a so naredili kakšne poskuse, da so videli s katero najnižjo hitrostjo se da prevoziti skozi te ovire na AC v vseh vremenskih razmerah in duševnem stanju voznikov. Mogoče naredili vsaj nekakšen izračun, da je glih ta hitrost nekako optimalna.

Skrajno nevarno je le to, da se vozniki sprašujejo ali ta omejitev 40 km/h dejansko velja, čeprav že prej prevozijo tri prave znake (ki so zakonsko določeni) 100 km/h, 80 km/h in 60 km/h, ki se jih seveda ne držijo ampak utrpnejo, ko vidijo naslikan znak za omejitev 40 km/h.

Vidi se mentaliteta naših voznik in seveda odgovornih za to slikanico, ker sem redkokdaj zasledil razlago v javnem mediju zakaj so naslikali tist znak in raje pustijo, da vozniki bremzajo iz 100 na 40 km/h pa še to 10 m pred oviro oz. cestnino.

zakaj ravno 40. Po mojem je 40 ravno zaradi nevarnosti, ki jo predstavlja cestninska postaja. Če bi se kdo slučajno zaletel direktno v njo. Poleg vsega še je tam zelo nepregledno.