Tema o novih prometnih zakonih

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.439
422
83
Neplačilo parkirnine na parkomatih po novem kaznovano z 200 evri.

Retards...
stupid-1.gif

Novinarska raca ali kaj več? Zagotovo zakonodaja predvideva kazni za nepravilno parkiranje, ki so relevantne za ta primer. Ker potemtakem sodeč pod določilo "ravnati v skladu z omejitvami, prepovedmi in obveznostmi, izraženimi s prometno signalizacijo" spadajo skoraj vsi prekrški in pod 200€ na prideš skozi.

EDIT:
šel prebrat (preletet) zakon, kazen je bolj verjetno 40€, s polovičko 20€ (a to še obstaja?).

65. člen ZPrCP
Citat:

.
.
(3) Če so parkirna mesta označena s predpisanimi označbami na vozišču ali na drugi prometni površini, je dovoljena ustavitev ali parkiranje le v skladu s temi označbami.
.
.
(5) Z globo 40 eurov se kaznuje za prekršek voznik, ki ravna v nasprotju z določbo prvega, drugega ali tretjega odstavka tega člena ali z 2., 3., 5., 6., 8., 11., 13., 14. ali 15. točko četrtega odstavka tega člena.

Nazadnje urejeno:

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.786
5.917
113
Citat:
Uporabnik eXHair pravi:
Pri 23s ustavi posnetek in ga poišči.
grin1.gif

Sam kake primerjave majo. V istem obdobju lani se je čez vikend zgodilo za 20% več nesreč. Zakon deluje. Lani sem spil eno pivo čez vikend, v istem obdobju letos pa dva. To je 100% porast. Sem alkoholik.
aplauz.gif
Na 23s pri 720p kvaliteti še vedno ne vidim nič sumljivega razen na desni možakarja, koš, hišico postajališča in na levi par kupov drv.

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Si ga že našel, sam ne veš, da si ga. Točno tisti možakar na desni
wink-1.gif

Edit: vsekakor opozorilo tistim, ko se boste iz Logatca peljali proti Kalcam. So zelo radi na tem mestu in obratno. Ravno, ko prideš v Logatec iz Kalc te ustreli iz parkirišča pred gasilnim domom. Tam je kolega fasal 3 točke ob 6 zjutraj, pa nikjer nobenega, da bi ga lahko sploh ogrozil.
bonk.gif

Nazadnje urejeno:

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Z novim zakonom o pravilih cestnega prometa se je dvignila višina globe za neupoštevanje prometne signalizacije, pod ta določila pa sodi tudi neplačilo parkirnine na parkomatih, opozarjajo v javnem podjetju Ljubljanska parkirišča in tržnice (LPT). Ravnanje v nasprotju z določili zakona se po novem kaznuje z globo 200 evrov, poudarjajo.
Po tej isti logiki potem spada vožnja v nasprotno smer po AC tudi pod 200€

Sej položnice bodo pisali za 200€, če se pa kdo pritoži, mu bodo pritožbo odbili, če bo pa vztrajal s pritožbami do višjega sodišča, mu pa še vedno lahko vzamejo zakonsko predvidenih 40€.

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.621
208
63
Kranj
vožnja v nasprotno smer po AC = odstrel takoj...ti Maček ni dovolj, syntič ? A mora še nekdo umreti?

kamela213

Fizikalc
9. mar 2011
1.099
44
48
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Citat:
Z novim zakonom o pravilih cestnega prometa se je dvignila višina globe za neupoštevanje prometne signalizacije, pod ta določila pa sodi tudi neplačilo parkirnine na parkomatih, opozarjajo v javnem podjetju Ljubljanska parkirišča in tržnice (LPT). Ravnanje v nasprotju z določili zakona se po novem kaznuje z globo 200 evrov, poudarjajo.
Po tej isti logiki potem spada vožnja v nasprotno smer po AC tudi pod 200€

to pa ne ker bi to pomenilo premalo denarja v državni proračun, ker smo policijska država in je edino delo policije molzenje državljanov.
smile-1.gif

/sarcasm OFF
ubistvu je razlika v tem da je nekje govora o prometnih pravilih drugje pa o prometnih znakih. Ampak, zakaj bi bili pikolovski.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik tjuren pravi:
Eno vprašanje za vse tiste, ki zagovarjate tako visoke kazni:

zakaj potemtakem niso kazni še višje?
To sem jaz že prejšnji teden vprašal.

Za minutko je bila tišina.

Potem pa nakladanje dalje.

(celo Jado, "branilec vere" je tiho)

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
vožnja v nasprotno smer po AC = odstrel takoj...ti Maček ni dovolj, syntič ? A mora še nekdo umreti?
Čak a želiš drugim smrt ali ne?
Si razcepljen?

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.621
208
63
Kranj
Nikomur, odstrel je mišljeno satirično...odvzem avta in vozniške + kazen + delo v rehab centru itd....družbeno koristna dela....
Zakaj kazni niso višje? Erm 90 kretenov v LJ je potrebno vprašat. Predvsem zakaj ni več modrih po cestah itd...zdaj bodo povišico dobili, bodo dobili krila
smile-1.gif

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
Pa saj vemo, da niso...potem pa razložite tole:

-Zakaj morajo motoristi goniti 50-100% nad dovoljeno hitrostjo
-Zakaj morajo nekateri dirkati po ulicah zvečer, da se jim cviljenje gum sliši na stotine metrov stran
-Zakaj ljudje ne upoštevajo varnostne razdalje do neke mere
-Zakaj šleparji gonijo 100 in vozijo eden za drugim (letos kar nekaj orenk nesreč zaradi budal -sreča nobena smrtna)
-Zakaj avtobusarji prav tako prehitro vozijo, nalepka 100, oni lepo cca 120...pa poln avtobus ljudi...imeli smo 2 hudi nesreči, spet sreča brez smrtnih..nisem 100%...
pa končno vprašanje, ZAKAJ JE TEŽKO voziti po CPP +-10% recimo? Če že morate "goniti" pejte na AC pa tam 150 vozite ali pa v Nemčijo 200+
smile-1.gif

Mar ni POPTV naredil študijo lani ali predlani....KOPER-LENDAVA...eden po CPP, drugi na max kolikor se je dalo...15 minut razlike med njima?

dogajanje pod prvima dvema alinejama je tesno povezano z majhnostjo penisa izvajalcev...

Axi

Fizikalc
2. sep 2007
893
28
28
Citat:
Uporabnik Jado pravi:

Vedno bo nekdo umrl pa če daš še ne vem kakšno kazen. Kaj ima pa veze, če je nekdo neprišteven ali pa dela samomor in pelje v kontra smer, a misliš da takšen ne bo peljal, če boš dal kazen za to milijon evrov
confused-1.gif
Predvidevam da ni ravno ogromno ljudi, ki bi večkrat peljali v kontra smer.

testni_voznik

Pripravnik
21. jul 2007
880
0
16
Na cestninski je omejitev 40. Tabla za razveljavitev pa ko ostaneta le dva pasova. Ko sem zagledal tablo sem imel že notri za več kot 80...Na naslednji cestninski sem se peljal 40 do razveljavitve in skoraj bi se za menoj in ob meni zgodil masaker...
confused-1.gif

miha_zd

Pripravnik
7. jan 2010
535
0
16
Maribor
Citat:
Uporabnik testni_voznik pravi:
Na cestninski je omejitev 40. Tabla za razveljavitev pa ko ostaneta le dva pasova. Ko sem zagledal tablo sem imel že notri za več kot 80...Na naslednji cestninski sem se peljal 40 do razveljavitve in skoraj bi se za menoj in ob meni zgodil masaker...
confused-1.gif

Znana situacija. Take omejitve pri nas niso postavljene zaradi varnosti, postavljene so za to, da te pandur na radar dobi in da si lahko Katarina konec meseca izlet v Milano privošči. Sem tudi sam poskušal upoštevati takšne omejitve in sem ponavadi skoraj povzročil nalet. Zakaj misliš da še obstajajo cestninske postaje, zato ker je lažje služiti na njih, kot da bi jih podrli.

LP

Sheriff

Fizikalc
26. jan 2009
1.953
0
36
ksz

Ti novi zakoni očitno se ne obnesejo nevemkok
smile-1.gif

Učer v Sl. Bistrci 122km/h čez mesto KLIK ... dons mi sporoču kolega da so dobil enga modela na Litijski z 160 km/h
stupid-1.gif

seveda 1200€ pa 18 kz.t
cry12bpy.gif

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Tega niso objavili na 24ur. Zakaj?
evil.gif

Tega krimilanca so pa objavili, pa še pijan je bil, bežal je,..... do novega leta bi jaz še za 30% dvignil.
hysterical-1.gif

http://24ur.com/novice/crna-kronika/da-bi-usel-policistom-vozil-le-po-platiscih.html

In kot pravi tečni sintič. Šel bo po nova jajca za 100€ in ogrožal dalje, dokler se ne bo 1x končalo tragično, potem se bojo pa ovce spraševale. Pa kako pri božji madoni se je lahko to zgodilo. Najbrž zato, ker so kazni še premile.
grin1.gif

Edit: ups, me je lost prehitel.
wink-1.gif

Nazadnje urejeno:

miha_zd

Pripravnik
7. jan 2010
535
0
16
Maribor
Citat:
Uporabnik eXHair pravi:
Tega niso objavili na 24ur. Zakaj?
evil.gif

Tega krimilanca so pa objavili, pa še pijan je bil, bežal je,..... do novega leta bi jaz še za 30% dvignil.
hysterical-1.gif

http://24ur.com/novice/crna-kronika/da-bi-usel-policistom-vozil-le-po-platiscih.html

In kot pravi tečni sintič. Šel bo po nova jajca za 100€ in ogrožal dalje, dokler se ne bo 1x končalo tragično, potem se bojo pa ovce spraševale. Pa kako pri božji madoni se je lahko to zgodilo. Najbrž zato, ker so kazni še premile.
grin1.gif

Edit: ups, me je lost prehitel.
wink-1.gif

Takih pobegov bo vedno več, ker se bodo nerazsodni pijanci raje odločili za pobeg, kot da bi ustavili. Žlender, Zajc ipd. si ne dajo dopovedat, da so nekateri pač bedaki in ni važno kako visoka je kazen.

LP

maddog

Fizikalc
16. avg 2007
1.817
0
36
okolica MB
Po razlagi brata, ki je policaj , je v MB en podoben. Zasegli so mu ze okrog 10 avtov, izpita seveda nima, placal ni nic, a glej ga zlomka, clovek je na prostosti. Banana republika ?