Hikvision kamero (4Mp), katera je dobila neostro sliko, sem danes hotel spraviti v pogon, da bi ugotovil, ali se da popraviti napaka..Tukaj je link z opisom.
Hikvision:
- Na splošno je dostop do kamere z originalnimi programi od Hikvisiona, zelo zmeden in neintuitiven.
- Nobeden ne pokaže "Live" slike od kamere.
- Za Firefox in Opera Browser napiše, da nista podprta.
- Potrebno je naložiti predpotopni Internet Explorer, kateri končno pokaže "Live" sliko.
- IP Camera Viewer 4 , ki ni od Hikvisiona pokaže sliko takoj, ko kliknem ikono programa.
- Na tablici in telefonu v Opera Browswrju, ko vtipkam IP številko kamere, napiše, da ta program ni podprt.
Sedaj pa Dahua:.
- Firefox in Opera Browser v Winzih omogočata popoln dostop do kamere.
- Opera in Firefox v Winzih pokažeta "Live" sliko, brez kakršnegakoli nalaganja softvera od Dahue.
- Na tablici in telefonu Opera Browser, po vpisu IP številke, takoj odpre dostop do vseh nastavitev in pokaže sliko.
- Nobenega softwera ni potrebno nalagati na telefon, in ne na tablico.
Iz radivednosti sem na telefon naložil Dahua program za Android. Omogočen je pogled posnetkov SD kartice kamere, in ogled za nazaj, po zabeleženih alarmih.
Hikvisiona ne bom uporabljal, zaradi zgoraj napisanega, tudi če bi mi uspelo odpraviti tisto motnjo "out of focus".
Mogoče jo odprem, da bi videl kako je zalepljena leča. Vsaj se bom nekaj novega naučil.