@popotnik TEKON je sicer izredno brezvezna stvar od katere uporabniki vsaj po mojem mnenju ne bodo imeli veliko. Ima nekaj rešitev, ki pa niso dodelane. Prav tako je "nadomestilo za slabše delovanj" čudežno izginilo. Slabše delovanje je sicer točno to, kar ti opisuješ (kockanje, resetiranje modema ...). Tako da dejansko od tega ni kaj dosti za pričakovat, malo pa jim vseeno lahko težiš na tej podlagi. Če bo komu uspelo dobiti nadomestilo na podlagi TEKONa pa bo lahko izredno vesel, saj je postopek uveljavljanja noro kompliciran.
Edina dobra stvar je to kar sem že omenil. Ponudnik mora povedati kaj lahko zagotavlja na določeni lokaciji in to tudi mora zagotavljati. Če reče 1Mbps je to 1Mbps, če reče 200Mbps, potem je to 200Mbps. Ne pa, da reče 200Mbps, potem pa dela zgolj 50Mbps. To ni OK.
In ne, nisem Telemachov uporabnik, preberem pa vsak dan, da ima cel kup uproabnikov z njimi težave. Ni ga operaterja, ki bi bil brez težav. Težave so prav tako zelo odvisne od mikro lokacije (beri omrežja do uporabnika). Zato enim npr. Telemach deluje čisto OK, drugi pa imajo cel kup težav. Kot so mi pojasnili na Telemachu je bilo na omrežju Elektro Turnšek ogroooooomno težav, ker preprosto nihče ni vlagal v omrežje. Telemach pa je želel omrežje postaviti na raven, ki jo ima drugje v Sloveniji (pa karkoli že to pomeni) in na njem ponuditi storitve, ki jih ponuja tudi na drugih omrežjih. To pa je posledično s seboj prineslo cel kup težav pri uporabnikih, ki so bili navajeni na prejšnji sistem.
p.s. Sem pa tudi jaz jezen, ko pride tehnik in moram biti jaz bolj pameten kot on, da se napaka na omrežju odpravi in da meni zopet vse deluje tako kot je potrebno.
Tvoje vprašanje "Najdi mi enega ponudnika pri katerem je vse tipi topi in da ima isti paket za isto ceno kot Telemach, pa takoj zamenjam. " ima sicer eno napako. Omejil si se s ceno. Praviloma je tako, da se kvaliteta plača oz. da najbolj kvalitetna stvar ni nujno tudi najcenejša. So sicer izjeme, a izjemno redke.
@CIAy LTE morda res še ni namenjen zamenjavi interneta doma, pa čeprav večinoma presega hitrosti, ki jih imamo uporabniki na voljo doma. LTE-A, ki dosega precej višje hitrosti, do 1Gbps pa zagotovo je temu namenjen. Prav digitalna dividenda, ki je bila podeljena na zadnjem mega frekvenčnem razpisu v Sloveniji (800MHz) je namenjena širokopasovnemu mobilnemu dostopu. Simobil pa je npr. v Ljutomeru, ki je bela lisa, že začel s tem projektom. Uporabnikom na tistem območju ponujajo LTE modem, ki je hkrati tudi router in tako dejansko LTE uporabljajo kot omrežje za dostop do interneta.