Telemach!!!

delfinus

Zelenc'
22. feb 2014
19
0
1
Citat:
Uporabnik Nitroo pravi:
Živ, a ma še kdo težave z hd pop kanali. Vsi ostali kanali delajo bp, ti pa stalno kockajo in prekinjajo - napiše ni signala. In to do mere, da so negledljivi, sem nazaj nastavil kanale v normalni ločljivosti, ki so ok.

Hoj,
Kockanje na HD programih in drugje je mozno tudi zaradi slabega spoja, ali neustreznega spliterja, ali zaradi rabe zascite ali filtra. Dolecene frekvence so bolj, nekatere manj dovzetne na te faktorje in lahko pride tudi do upada kakovosti oz. moci signala. Precekiraj kak signal imas na tej frekvenci. Tudi sam sem imel kockanje na enem izmed HD programov in sem ga resil z reterminacijo konektorja. Pregledat je treba vse spoje in se cim boj izognit rabe cunga lunga konektorjev in cunga lunga spliterjev ali zascit.

lp, d.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Isti šmorn je bil pri nas, ko je Telemach prevzel Triero.
Dokler je bila Triera nismo vedeli, da help desk sploh obstaja, ko je prevzel Telemach smo in še vsi znamo telefonsko help deska na pamet.

Telemach je mogoče na prvem mestu med ponudniki glede števila uporabnikov, glede kvalitete je pa definitivno 10.000km pod morsko gladino.

20. apr 2014
9
0
1
Citat:
Uporabnik DognerDJ pravi:
Tak, samo za info: zakaj si šel od Siol-a, če je tam vse perfektno delalo ?

Zakaj? Ker so bile kao neke obljube kako je vse super in fino in hiter internet in ti paketi v akciji in bla bla bla.
Skoraj vsak dan ob določeni uri zašteka internet, da diplomiraš vmes prej da kaj odpre. Obljubljenega tehnika še vedno od nikoder očitno bo spet treba težiti na help desk. Če že nekaj oglašujejo in to naj potem to zagotavljajo ne pa, dobesedno prodajajo mačka v žaklju. Je en kolega kar prav imel, ko je rekel naj si to št. od help deska kar na telefon shranem.

marc

Fizikalc
26. apr 2008
1.205
26
48
Citat:
Uporabnik popotnik pravi:
Isti šmorn je bil pri nas, ko je Telemach prevzel Triero.
Dokler je bila Triera nismo vedeli, da help desk sploh obstaja, ko je prevzel Telemach smo in še vsi znamo telefonsko help deska na pamet.

Telemach je mogoče na prvem mestu med ponudniki glede števila uporabnikov, glede kvalitete je pa definitivno 10.000km pod morsko gladino.

Kaj ti bo številka helpdeska, če tam nimajo pojma.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Tolikokrat je bilo potrebno tja klicat, da so poslali tehnika, da je telefonska ostala v spominu
wink-1.gif

Drugače pa za help desk imaš prav, škoda časa, ki ga porabiš, da ti zlajna že standardne stavke " resetirajte modem, priklopite pc direktno na modem, za 10 minut izklopite cisco da se ta ponastavi, iztaknita cisco iz vtičnice za par minut ....... " bolj ti njim, da si že vse to naredil bolj oni lajnajo isto.

Najboljše je uporabit mail in napisat pošlji tehnika in to je to.

wabb

Pripravnik
6. dec 2008
270
0
16
Zakaj je začelo kockati včeraj, če do sedaj ni bilo tovrstnih problemov nikoli?
confused-1.gif

Kablovja se ni nihče dotikal...
10.gif

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.420
2.375
113
Pomurje
Ponovem imamo doma sprejemnik Cisco 2120. Dela tekoče in brez zapletov.

@popotnik, prosi za tega, mogoče ti bo ta boljše delal.

wabb

Pripravnik
6. dec 2008
270
0
16
Na splošno sta mi iz nenada padla moč in kakovost signala na vseh programih. Na nekaterih tako zelo, da ne delajo več, tudi SD-ji. Preveril sem še enkrat svojo inštalacijo, ki je btw nova in ne izgleda, da bi bila napaka na njej.
Bom priložil še nekaj slikic ekrana obeh televizorjev. Na enem je Cisco, na drugem pa Technisat.

p.s.

Internet deluje b.p.

NeMeBasat

Pripravnik
28. maj 2008
248
0
16
Toti Maribor
Tudi pri nas je isto...pol pogramov HD ne deluje...ni tudi cinestar in cinestar action...očitno so težave na Telemachu ne na konektorjih in kablih kot je nekdo prej omenil... (:)

Darwin12344

Zelenc'
13. feb 2014
23
0
1
Kr en horror je prebirat te vaše težave, potem ko sem ravno pred mesecem presedlal nazaj k Telemachu...

Tam med leti 2000 in 2007 sem bil namreč pri Telemachu, pri tem pa imel vsaj 3 !!! leta takšne težave kot jih zadnji čas tu opisujete, s tem da je šlo le za internetne težave, ne TV... Tehnik prišel vsaj ene 8 krat in nikoli nobene izboljšave... Nazadnje sem izvohljal celo telefonsko številko od direktorja, ga poklical in naslednji dan so bili ponovno tehniki pri meni.... You guessed it, nič niso popravili...

Long story short.. Odšel sem na T-2 in zdaj po sedmih letih nazaj na Telemach... Zaenkrat vse deluje ok, ampak ...

Namreč, ko vam vse deluje, nato pa se lepega dne pojavijo težave - kaj bo potem tehnik počel pri vas, ko pa so očitno težave nekje na drugi točki v njihovem omrežju...
Se bojim, da vas samo vlečejo za nos... Sploh če se vam težava vleče že dlje časa...

Nazadnje urejeno:

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Morali bi zamenjat oziroma obnovit te njihove omarice ne pa da so še vedno iste kot takrat, ko je bil internet 768/256kb/s
Isti štos kot, da bi v školjko od fičkota na vsak način rad dal motor lokomotive in upal, da bo šasija zdržala.

wabb

Pripravnik
6. dec 2008
270
0
16
Js momorm bit zdej korekten in jih pohvalit, ker so danes odpravili napako, ki je bila nekje na liniji do ene izmed omaric. Baje bo treba menjat kabl.
confused-1.gif

zakon

Guru
16. maj 2008
8.758
809
113
toti Maribor
Na Cinestar je še vedno potrebno preklapljat na SLO podnapise. Kaj to res tako težko nastavit, da so SLO podnapisi preivzeto na prvem mestu. @GSMobil kje si, ko si ti bil tu se je marsikaj porihtalo.
crazy1.gif
tile sedaj nas ne hebejo 5%