T-2 vprašanje

saiko

Pripravnik
16. avg 2007
382
1
18
Kransterdam
ksz...

doma smo naročil net+telefon. zanima me samo, če je potrebno do obeh telefon imeti potegnen utp kabl? ne obstajajo neki vmesniki, ki se montirajo nekam...
confused-1.gif

saiko

Pripravnik
16. avg 2007
382
1
18
Kransterdam
Citat:
Uporabnik Narodnjak pravi:
Kakšen telefon ste naročil?

IP telefon? Obdržali obstoječe ISDN oz. PSTN telefone?

ja zdej mamo mislm da enga ISDN paaenga PSTN (sej to je tak, kt ma še un čudn str vtikač??), če je sploh možn, da mamo tko
confused-1.gif
ja naročl smo pa ip-telefon (t-2 sploh ma kej druzga?)

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
pri t2-ju imaš lahko pstn in isdn telefon, sam naročit še moreš pstn ali/in isdn vmesnik, da na to potem priključiš obstoječi telefon. če pri pstn-ju nimaš prenosnega telefona potem skor boljš vzet IP telefon k ti ga da t2 zraven, če ne zarad druzga je že to ker je nov :p pa izpis št.

peterm

Pripravnik
17. sep 2007
699
0
16
Citat:
Uporabnik antjest pravi:
Citat:
Uporabnik NavadniNimda pravi:
Citat:
Uporabnik peterm pravi:
nimda a bo na brodu optika?
Najprej bo pokrita Ljubljana, šele potem se bo šlo v okolico. Tako je tudi prav.

Kukr se meni zdi je Brod še v MOL
cool-1.gif
, res pa daleč od spalnih naselij.

Ekonomsko smo pa verjetno že okolica.
Upam pa, da Stanežiče čimkasneje, še najbolje nikoli.

sej do šentvida so prišli..
oz do vojašnice šentvid.. od tam majo cca 1000m pa so na brodu.. ampak ne to je okolica..

BOBI

Pripravnik
9. sep 2007
106
0
16
Ti pa antjest data vsak za eno gajbo pira, pa to prekopljemo čez vikend
wink-1.gif

golldyman

Zelenc'
4. okt 2007
4
0
1
Pozdravljeni

Zanima me kako je kaj s priklopi v t.i. BS3 (LJ). Konkretno Trebinjska ulica.

Glede na to, da veselo kopljejo (sedaj asfaltirajo) in so že pobirali soglasja. Me zanima v kakšnem časovnem obdobju bi lahko pričakovali prve priklope na optiko.

Telefunken

Fizikalc
23. jul 2007
1.909
0
36
V isti situaciji smo bili mi v Kopru, pobrali so soglasja, razkopali ulice, postavili prazne cevi. Končali so začetek marca. Še do danes so cevi prazne. Torej čakamo na bakrene cevi že 7 mesecev...Kje ste še vi potem:D:D

Telefunken

Fizikalc
23. jul 2007
1.909
0
36
[censored], celo dvorišče in ulico so preštemali in položili noter cevi po katerem morajo še speljati kabel.

Ti si verjetno mislil da kar en štrik vržejo v kanal in asfaltirajo čez? Verjetno nimate niti v kuhinji pipe, vam teče voda direkt iz stene ven?

BOBI

Pripravnik
9. sep 2007
106
0
16
Hvala, ker si mi obrazložil kako zadeva poteka, čeprav sem sam na optiki že pol leta, brez da bi imeli bakrene cevi
bonk.gif

Pri nas so uporabili alkaten (pa ne za vodovod)

civil

Fizikalc
18. jul 2007
1.350
0
36
Kako je urejena (zaščitena) optična napeljava v stanovanju. Kolikor mi je poznano so optični kabli občutljivi na lom.

BOBI

Pripravnik
9. sep 2007
106
0
16
Fiber je v stanovanju speljan po samolepilnih kanalčkih. Postavijo se tam kjer tebi najbolj odgovarja. Switch je pritrjen, tako da ni nevarnosti za zlom fibra!
Je pa fiber vsekakor bolj občutljiv in ni ravno priporočljivo, da se hodi po jem!

Telefunken

Fizikalc
23. jul 2007
1.909
0
36
Pa dobro pa alkaten. Kolikor mi je znano, vem da ni navaden kabel ampak nekaj posebnega. Kake vrste kabel pa poteka od omarice do PCja, ker tisto omarico namestijo nekam ob hišo...no pri nas tudi na tisto plastično škatlico čakamo od konca asfaltiranja...

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
38
ksz

vprašanje za T2 mojstre. a T2 nč ne posreduje pri telekomu če namerno zavlačuje? ker zdej je že 1teden mimo pa še vedno ni glasu od siola glede možnosti priklopa T2 pri nas. rok je pa 3dni.
confused-1.gif