T-2 vprašanje

BureKm

Fizikalc
27. avg 2007
1.219
0
36
www.pokerklub.si]www.pokerklub.si
Citat:
Uporabnik BOBI pravi:
Napaka BureKm!

Račun je bil plačan, zato od strani T1 ni bilo nobenega opomina.
Tudi če račun ne bi bil plačan, je bila plačana parica vsak mesec z strani T2 za najem. V tem primeru, bi mi lahko odklopili govorni del linije in ne prenos signala za internet.

Upam da je sedaj bolj jasno, da sem bil izklopljen samo zaradi nagajanja in izsiljevanja ker sem pri drugem ISP-u.
Moj primer sem opisal samo zato, ker je NN priložil dokumentacijo o pritožbah čez T1, kjer je točno opisan ta primer.

Si prepričan, da ti ne smejo odklopiti tudi negovornega dela v primeru neplačevanja? Na pamet bi reke, da lahko..

Sicer pa, če imaš potrdila o plačilih, jih upravičeno tožiš...in se vsekakor strinjam s tabo...

NavadniNimda

Fizikalc
8. sep 2007
1.070
0
36
Hyde-Park.si
Citat:
Uporabnik bushi pravi:
Kako dolgo se pa ponavadi čaka odgovor na mail? (t2) :>
Odvisno od tega, kaj si notri napisal. Če imaš vprašanja, jih lahko zastaviš tudi meni, lahko tudi na Zasebna sporočila.

BureKM: preberi si RUO, tam so pravila zelo jasno napisana.
wink-1.gif

BureKm

Fizikalc
27. avg 2007
1.219
0
36
www.pokerklub.si]www.pokerklub.si
Odlično...
Citat:
V primeru, da končni uporabnik storitev odpove govorno storitev oziroma je naročniško
razmerje za govorno storitev iz drugih razlogov prekinjeno, Telekom Slovenije o tem obvesti
operaterja, ki je dolžan v roku petih (5) delovnih dni podati ustrezno vlogo za prehod iz
sodostopa v povsem razvezan dostop. Storitev sodostopa na podlagi podane vloge za prehod
preide v povsem razvezani dostop in se tako tudi obračuna, Telekom Slovenije pa operaterju
prehod zaračuna. Operater se v tem primeru zaveže skleniti pogodbo o povsem razvezanem
dostopu, če o takem dostopu s Telekomom Slovenije še nima veljavne pogodbe. V primeru, da
v opredeljenem roku operater ne posreduje ustrezne vloge za prehod, bo Telekom Slovenije
storitev sodostopa prekinil.
Torej je vprašanje: ali je Telekom o tem obvestil T-2?
in v primeru, da je: Kako in kdaj je T-2 reagiral?

Če bi vprašali odgovorne bi verjetno dobili odgovor:
Telekomovc: Smo obvestili!
T-2jevec: Niso obvestili!
crazy1.gif

NavadniNimda

Fizikalc
8. sep 2007
1.070
0
36
Hyde-Park.si
Citat:
Uporabnik bushi pravi:

No ja, mene pa zanima ce je ze mozen priklo iz VDSL na optiko v Ljubljani? Siska, Dravlje? ne vem tocno kam spada Celovska 264.
Celovška 264 je že blizu priklopa na optiko, je pa v prvi meri odvisno od števila zbranih soglasij. Nimate namreč še internega razvoda v objektu (blok?). Preveri pri upravniku bloka, če pa se izmotava, pa pokliči na Gratel.

Nazadnje urejeno:

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.100
5.009
113
Nuku`Alofa
Citat:
Uporabnik BOBI pravi:
šele zadnji mi je namignil, da se da vse popravit, seveda če naročim pri njih še kaj več kot samo ISDN.

Jaz bi se šel njihovo igro: vzel pri njih vse možno kar dobiš brez vezave, nato pa naslednji dan po priklopu zahteval prehod na drugega ponudnika. Pa naj Telekomovci delajo.

sole

Fizikalc
20. jul 2007
1.452
24
38
Zdaj pa mi naj nekdo to razloži:
Dal sem poizvedbo na telekom in T-2 za razvezan dospotp, valjda negativen odgovor. So pa mi namignili na telekomu naj prvo naročim telefon - plačam seveda za priklop 90 EURO vzamem tudi internet, nato takoj čez par dni zamenjam paket na TRIO in odjavim telefon.
13.gif

Samo tako je možno.

Zdaj vprašanje - KDO JE TU NOR?
confused-1.gif

Robert

Majstr
21. jul 2007
2.649
466
83
Tolmin
Citat:
Uporabnik sole pravi:
Zdaj pa mi naj nekdo to razloži:
Dal sem poizvedbo na telekom in T-2 za razvezan dospotp, valjda negativen odgovor. So pa mi namignili na telekomu naj prvo naročim telefon - plačam seveda za priklop 90 EURO vzamem tudi internet, nato takoj čez par dni zamenjam paket na TRIO in odjavim telefon.
13.gif

Samo tako je možno.

Zdaj vprašanje - KDO JE TU NOR?
confused-1.gif

Isto pri meni-rezultat zadnje poizvedbe pri T-2 je "ni parice primerne za razvezavo"
parica pa je cista do centrale
stupid-1.gif

jutri grem na telekom,prvo narocim PSTN in ADSL seveda brez vezave.Drugi dan po montazi posljem novo poizvedbo na T-2 in nato zberem vse papirje in posljem prijavo na APEK.
Ce bodo tekomarji se kaj jamrali bom zahteval najemnino za MOJO parico,ki sem jo sam placal in polozil,ne uporabljam pa je zadnji dve leti.Ce ni prosta pomeni,da jo nekomu oddajajo in seveda zaracunavajo.Meni niso zanjo odsteli se niti centa(stotina).
frown-1.gif

Dolgo sem cakal povecanje dometa T-2,sedaj pa grem v bitko "na mrtvo".
10.gif

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
A si to parico sam položil od svoje hiše/stanovanja do centrale? TS lahko mirno odda "tvojo" parico drugemo od centrale do omarice, kjer se začne "tvoja". V končni fazi je do tam nisi ti vlekel, če se izrazim po kmečko...

dejc22

Zelenc'
19. avg 2007
24
0
1
Ima kdo T-2, win server 2003, "srednji" nivo varnosti in je poizkušal vzpostavit remote desktop?

NavadniNimda

Fizikalc
8. sep 2007
1.070
0
36
Hyde-Park.si
Ne boš - pošlji dopis za zmanjšanje na nizko varnost. Mašino pa zaščiti z lastnim firewallom (kar je itak treba).

(Lahko tudi Fax na 0590-00-001; pa podpis mora biti viden)

Nazadnje urejeno:

Robert

Majstr
21. jul 2007
2.649
466
83
Tolmin
Citat:
Uporabnik Narodnjak pravi:
A pri Siolu (oz. TS) je pa parica primerna za razvezavo?
tongue-1.gif
Jutri ali v torek grem v akcijo-parica pa je cista do centrale,kot sem preizkusil spomladi in je se vedno cista po neuradnemu zagotovilu telekomovca.

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
38
ksz

eno vprašanje za T-2 strokovnjake. kakšen rok jev pogodbi od podpisa pogodbe do priklopa T2? meni je včeraj rekel 3tedne do enega meseca
crazy1.gif

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.511
1.098
113
Pri meni 2-3 tedne... Naročeni so za ta teden... Bomo vidli, koliko se bo, če se bo, ta rok podaljšal... Je pa pričakovat večji naval sedaj, ko so ponudili nove pakete...

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
KSZ...

Ker se kar dosti ljudi znaša nad T-2 zaradi takšnih in drugačnih razlogov, pa bom še jaz nekaj napisal...eno pohvalo... Danes sem se odločil, da moj 4/0,5 Mbit paket zamenjam za 10/1 Mbit. Ob 13:30 kličem na klicni center, na prosto operaterko sem čakal cca. 1min, ta mi je razložila, kako je s spremembo hitrosti (napisati je potrebno dopis in ga snail-mailati ali faksirati) in preverila, če je ta hitrost pri meni možna. V treh minutah sem napisal dopis, se podpisal, ga ob cca. 14:00 faksiral v LJ in ob 16:00 me je že klical (no, v bistvu se je javil oče, kateremu ni bilo nič jasno...) možakar iz T-2 da je hitrost spremenjena in da naj sporočim, če slučajno kaj ne bi delalo. Na žalost me še ni bilo nič doma (kljub temu, da je sedaj ura že 1 in nekaj malega), tako da zadeve še nisem stestiral. Sem pa zelo pozitivno presenečen nad odzivom help-deska in operativcev...samo nadaljujte v tej smeri!
aplauz.gif

Nazadnje urejeno:

antjest

Zelenc'
1. okt 2007
10
0
1
Citat:
Uporabnik NavadniNimda pravi:
Citat:
Uporabnik peterm pravi:
nimda a bo na brodu optika?
Najprej bo pokrita Ljubljana, šele potem se bo šlo v okolico. Tako je tudi prav.

Kukr se meni zdi je Brod še v MOL
cool-1.gif
, res pa daleč od spalnih naselij.

Ekonomsko smo pa verjetno že okolica.
Upam pa, da Stanežiče čimkasneje, še najbolje nikoli.