T-2 vprašanje

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.411
3.803
113
davorinm.wordpress.com
Popravljali so že 4krat... vsakič je držalo mesec, dva..

Nazadnje ko sem prijavil napako, je prišel t2.., rekel, da ni problem pri njih.., prišel telekom, rekel, da ni problem pri njih..., jaz pa naj se jebem.
bonk.gif

Internet ne dela čez splitter, dela brez..., vendar tako ne dela telefonija.

Sem naročil t2 telefon, pa bomo videli kako bo. Kaj pa je VDSL2 pa ne vem.

Nazadnje urejeno:

NavadniNimda

Fizikalc
8. sep 2007
1.070
0
36
Hyde-Park.si
Če si uradno naročil polno razvezan dostop, si naredil boljšo potezo, saj boš imel tudi močnejšo linijo. VDSL-2 je pa novejša tehnologija, ki enostavno preglasi tisti škartast telekomov razcepnik. No, tega problema očitno torej ne boš več imel!

BureKm

Fizikalc
27. avg 2007
1.219
0
36
www.pokerklub.si]www.pokerklub.si
No, da ne bo ostalo tako enostransko (pač po Nimdino) razloženo...

To, da se VDSL in ISDN ne razumeta je jasno odkar se je T-2 pojavil. Jasnega odgovora kaj je za to krivo zaenkrat še ni. In razlaga zgoraj je pač razlaga brez neke pametne osnove (pozor NImda, poudarek je na "pametne"!).

Dejstva pa sicer kažejo v drugo smer:
- Telekomov VDSL in ISDN se razumeta ok.
- S pojavom VDSL 2 pri T-2 kar naenkrat tega problema naj ne bi bilo (oz. ga ni) več . Avtomatično tukaj človek pomisli, da je bila torej napaka pri T-2, ki so jo sedaj odpravili.

Poudaril bi sicer, da (še) ni 100% jasno (oz. ni jasno v javnosti), katera stran je kriva za težave. Želim le opomniti, da se ne naseda na vsako izjavo, ki na daleč zgleda, kot da ima neko tehnično in realno osnovo.... ne glede na to o katerem podjetju je govora....

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Telekom nima navadnega VDSL kot ga ima T-2 ampak VDSL2+ že od začetka, tako kot ga je sedaj uvedel tudi T-2.

BureKm

Fizikalc
27. avg 2007
1.219
0
36
Citat:
Uporabnik gasdopodna pravi:
Telekom nima navadnega VDSL kot ga ima T-2 ampak VDSL2+ že od začetka, tako kot ga je sedaj uvedel tudi T-2.

Vdsl2+ tehnologija ne obstaja.... verjetno si mislil vdsl2

Teoretično VDSL2 združuje prednosti VDSL (velike hitrosti na krajše razdalje) in ADSL2+ (velik domet...tudi do cca. 6-7 km od centrale)...

Nisem pa še zasledil tehnično podkovane razlage, ki bi nakazovala, da VDSL2 odpravlja težave, ki so pri kombinaciji VDSL - ISDN. Trditev o preglasitvi škratastih razcepnikov jemljem kot veliko neumnost.

@Ynos: Kot kaže, naj bi tako telekom kot t-2 že ponujata VDSL2, vendar pa se specifikacije (hitost, domet) zelo razlikujejo od teoretičnih...

BOBI

Pripravnik
9. sep 2007
106
0
16
Samo v vednost vsem ki ste to prebrali in ne verjamete, da T1 izklaplja uporabnike iz omrežja bakra, ki so pri T1, vam lahko zaupam da sem jaz eden izmed teh!
Ker nisem popustil pritiskom od strani T1, da preidem nazaj na uporabo njihovih storitev, so mi po cca. 25 letih odvzeli telefonski priključek.

Robert

Majstr
21. jul 2007
2.649
466
83
Tolmin
Verjetno si mislil,da T1 odklaplja marocnike T2
uf-1.gif

Sem slisal ze za vec primerov,vsekakor zanimivo delo za pristojne.

pises,da so ti odvzeli prikljucek-s kaksnim razlogom,imas morda pisno ?

BOBI

Pripravnik
9. sep 2007
106
0
16
Zaradi "neplačila" ene položnice! Ko so me izklopili, sem odšel na Cigaletovo da se pozanimam kaj se dogaja, so mi dejali da nisem plačal enega računa za 4 mesece nazaj! Na licu mesta sem hotel poravnat račun, pa ni bilo več možno, ker sem bil že v demontaži priključka (ISDN) Opravil sem par urnih pogovorov z raznimi šefi, tajnicami in ostalim osebjem, ki so se dejansko delali norca iz mene, šele zadnji mi je namignil, da se da vse popravit, seveda če naročim pri njih še kaj več kot samo ISDN. Na to nisem pristal, ker z uporabo siol - tv storitve nisem bil zadovoljen, pa sem bil eden med prvimi desetimi, ki je naročil storitev, pa v vsem tem času bil brez tv-a vsaj 6 mesecev.
Pisno nisem dobil nič od T1, kakor da to sploh ne obstaja, kakor da nikoli nisem bil lastnik telefonskega priklučka, ki je bil 25 let nazaj precej drag za priklop in pa uporabnik zlatega ISDN paketa, za katerega sem plačal 120,000 sit.
Zadevo sem predal advokatu, on pa vse skupaj na sodišče!

bushi

Pripravnik
12. avg 2007
381
0
16
Obišči stran
No ja, mene pa zanima ce je ze mozen priklo iz VDSL na optiko v Ljubljani? Siska, Dravlje? ne vem tocno kam spada Celovska 264.

BOBI

Pripravnik
9. sep 2007
106
0
16
Na poizvedbeniku mi da ta podatek
"Na vaši lokaciji je že zgrajena infrastruktura potrebna za vklop na optično omrežje T-2, ni pa še urejen interni razvod, po katerem bodo speljana optična vlakna znotraj objekta. V kolikor je podjetje Gratel že uspelo zbrati več kot 51% soglasij za izvedbo internega razvoda, bo le ta zgrajen v kratkem."

Lahko pa pokličeš na T2, kjer boš dobil siguren odgovor

BureKm

Fizikalc
27. avg 2007
1.219
0
36
Citat:
Uporabnik NavadniNimda pravi:
Tlele imaš, rekla kazala, pa se zabavaj:
http://www.apek.si/sl/datoteke/File/2007/sporocila%20za%20stranke/pripombe_na_predlog_studije.pdf
Ja?
In s čim naj se zabavam?

Z obtožbami T-2ja, ki držijo ali pa ne? Lahko kaj bolj konkretnega? Sklepam, da ne...ker pač ni dokazila tvojim zgodbicam...se pa z veseljem pustim presenetitit
smile-1.gif

Ni baš neki napredek...ti pa štejem v + , da si se malo potrudil in brskal...

Bi pa še vprašal, zakaj potem VDSL2 naj ne bi imel teh problemov, ki jih ima VDSL?

Da ponovim. Ne trdim kdo ali kaj je krivo za te napake. Trdim le, da ti obtožuješ brez realne podlage...

BureKm

Fizikalc
27. avg 2007
1.219
0
36
Citat:
Uporabnik BOBI pravi:
Zaradi "neplačila" ene položnice! Ko so me izklopili, sem odšel na Cigaletovo da se pozanimam kaj se dogaja, so mi dejali da nisem plačal enega računa za 4 mesece nazaj! Na licu mesta sem hotel poravnat račun, pa ni bilo več možno, ker sem bil že v demontaži priključka (ISDN) Opravil sem par urnih pogovorov z raznimi šefi, tajnicami in ostalim osebjem, ki so se dejansko delali norca iz mene, šele zadnji mi je namignil, da se da vse popravit, seveda če naročim pri njih še kaj več kot samo ISDN. Na to nisem pristal, ker z uporabo siol - tv storitve nisem bil zadovoljen, pa sem bil eden med prvimi desetimi, ki je naročil storitev, pa v vsem tem času bil brez tv-a vsaj 6 mesecev.
Pisno nisem dobil nič od T1, kakor da to sploh ne obstaja, kakor da nikoli nisem bil lastnik telefonskega priklučka, ki je bil 25 let nazaj precej drag za priklop in pa uporabnik zlatega ISDN paketa, za katerega sem plačal 120,000 sit.
Zadevo sem predal advokatu, on pa vse skupaj na sodišče!

Če prav razumem:
- nisi plačal položnice
- dobil si opomin in še vedno nisi plačal položnice
- prišlo je do odklopa
- šel si se pregovarjat
- dosegel nisi nič
- tožiš telekom
- nimaš ničesar konkretnega za tožbo, razen to kar so/naj bi ti rekli

13.gif

Navadno moraš v primeru odklopa poravnati vse zapadle obveznosti + znesek po ceniku za odklop/priklop zaradi neplačevanja. Ko to plačaš te priklopijo nazaj. Sklepam, da telekomovo kolesje melje podobno...

Sem kaj spregledal?

Kakršnakoli logična razlaga zakaj bi telekom odklapljal lastne naročnike?

BOBI

Pripravnik
9. sep 2007
106
0
16
Napaka BureKm!

Račun je bil plačan, zato od strani T1 ni bilo nobenega opomina.

Tudi če račun ne bi bil plačan, je bila plačana parica vsak mesec z strani T2 za najem. V tem primeru, bi mi lahko odklopili govorni del linije in ne prenos signala za internet.

Upam da je sedaj bolj jasno, da sem bil izklopljen samo zaradi nagajanja in izsiljevanja ker sem pri drugem ISP-u.

Moj primer sem opisal samo zato, ker je NN priložil dokumentacijo o pritožbah čez T1, kjer je točno opisan ta primer.

Nazadnje urejeno:

NavadniNimda

Fizikalc
8. sep 2007
1.070
0
36
Hyde-Park.si
Citat:
Uporabnik peterm pravi:

nimda a bo na brodu optika?
Najprej bo pokrita Ljubljana, šele potem se bo šlo v okolico. Tako je tudi prav.

BOBI: tvojega primera (in na stotisoče podobnih) zaenkrat ne smem komentirati na netu. Bo pa prišel tudi čas za to!
cool-1.gif

Nazadnje urejeno: