T-2 vprašanje

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
Neslana šala bi bila, če bi blo na uradnem t-2 forumu, ki bi bil tudi pravi prostor za iskat informacije.

Telefunken

Fizikalc
23. jul 2007
1.909
0
36
Danes je prispela pošta s telekoma za plačilo 10€ zaradi prenosa št. A ni bilo rečeno, da to plača T2?

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
http://www.t-2.net/?AUID=94E65011B23A1000114A

"Postopek prenosa telefonskih številk opravi T-2 brezplačno. Operater dajalec številke (donor) vam v skladu s splošnim aktom o prenosljivosti številk ter svojo poslovno politiko lahko zaračuna največ 5 € (1.198 SIT) za prenos vsake številke in največ 200 € (47.928 SIT) za prenos večih številk hkrati. Ob predložitvi dokazila o plačilu, T-2 ta strošek povrne."

Res pa da nikjer ni določen rok v katerem ti bodo vrnili, tako da lahko, da boš čakal nekaj časa.

xXx

Pripravnik
30. avg 2007
997
0
16
Na firmi sem računal da bi prišu s T2 ceneje skozi kot imamo zdaj nekaj ISDN številk in internet.

Zanima pa me, preden prestopim na T2, ce dela T2 zanesljivo? Vzel bi njihov internet (VDSL, ker optične povezave še ni) in telefonske prikljucke namesto ISDNja (številke bi prenesu). Ne morem si pa privoščit da ne dela zanesljivo in npr. nebi bili dosegljivi na telefonu itd, zato me zanima če je zanesljivost visoka ?

Hvala ! LP

NavadniNimda

Fizikalc
8. sep 2007
1.070
0
36
Hyde-Park.si
Zanesljivost je popolna, seveda pod pogojem, da ti deluje bakrena linija v redu. Če želiš, lahko pogledam okvirno razdaljo od centrale in okvirno sinhronizacijo modemov v tvoji okolici. Pošlji mi kraj+ulico (+morebitno črko) na zasebna sporočila.

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.204
3
38
Kranj
rener.info
Citat:
Uporabnik NavadniNimda pravi:
Zanesljivost je popolna
hysterical-1.gif

Vceraj kolega pravil, da je bil 4 dni brez neta, ker so nekaj "posodabljali" in so ga namesto v 2. port, prikljucili v 8.
hysterical-1.gif

Telefunken

Fizikalc
23. jul 2007
1.909
0
36
Popolno ne moreš trditi za nikogar. Pri nas so na novo naredili optiko in imamo čisto vse priključeno gor. Do sedaj moram reči da sem zadovoljen, FTTH vleče 10/10 vedno, 2 TVja pravtako, tu pa tam kdaj zablokira in moram tisti Motorolin sprejemnik kanalov resetirati. Edini problem, ki sem ga imel je, da sem čakal na prenos številke okrog 3 tedne, to pa je bila posledica pozabljivosti T2ja. Jim povem številko zadnjega računa pri Telekomu in mi rečejo kdaj bo prenos urejen, nakar kličem tisti dan in jim rečem da ne dela, oni pa me spet vprašajo za št. zadnjega računa pa mi reče da bo prenos urejen na 1. april.
cool-1.gif
Nisem vedel ali resno misli ali se heca. Skratka, svetujem ti da si za vsak slučaj zrihtaš drugo številko (t2 ti da začasno) ali pa ne preneseš direkt vseh številk.
Še to: po prenosu številke, boš vedno moral tipkati področne številke, 01, 05, 02. Jaz sem imel tako še dodatno delo, ker imam številke shranjene v ISDN telefonu brez področnih št. in sem moral vse popravljati...

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik NavadniNimda pravi:
Telefunken, a ti nisi videl unih navodil, kjer eksplicitno piše, da moraš čakati 15 delovnih dni na prenos telefonske številke?
To povej svojemu sodelavcu, ki je Telefunken-u rekel, da bo prenos prej.
wink-1.gif

Telefunken

Fizikalc
23. jul 2007
1.909
0
36
Tako je! 20.2. sem so mi sporočili da bo čez 14 dni, točno čez 14 dni kličem zakaj ne dela in mi pravi, da potrebuje št. računa. Kako številko, če jo pa že imajo, saj smo pri podpisovanju pogodb dali zraven. Pogodbo pa smo podpisali nekaj dni pred 20.2. Skratka, 1.4 smo bili preklopljeni. Saj ni panike, samo sem moral preveč klicarit pa ta starim razlagat zakaj sem jim telefon "zjebal"
cool-1.gif

Alko_man

gps navigator
26. avg 2007
972
1
18
Zanima me, kakšen je IP modema SmartCom SVM104 in default geslo, da bi pregledal malo nastavitve... Ali se sploh da konektat na modem?

Robert

Majstr
21. jul 2007
2.649
466
83
Tolmin
Citat:
Uporabnik Narodnjak pravi:
Citat:
Uporabnik Alko_man pravi:
Zanima me, kakšen je IP modema SmartCom SVM104 in default geslo, da bi pregledal malo nastavitve... Ali se sploh da konektat na modem?

Ne, ne da se.

Narodnjak ne zavajaj radovedne mladine
wink-1.gif

Seveda se da ampak:
najprej je treba vedeti kam prikljuciti kabel,
protokol preko katerega se konektas,
IP naslov modema(ki ga uporabnik ne more videti in vedeti),
racunalo za konekt mora imeti pravi IP,
Up. ime za login,
Password za login

In ko imas vse to se lahko konektas in potem vidis,da ne vidis nic uporabnega in en grd graficni vmesnik(ocitno ni namenjen sirsi populaciji)
evil.gif

Tvojo trenutno sinhronizacijo ti lahko povejo na HD (OK lahko vidis ce si zadovoljivo postavljen)
zmaga.gif

povejo ti lahko tudi tvoj SNR (kaj je to
17758-icon_confused.gif
)
Lahko ti povejo se marsikaj a si s tem ne bos prav dosti pomagal
grims-1.gif