T-2 vprašanje

ClAy

Fizikalc
3. sep 2007
1.684
14
38
NavadniNimda, no vidiš. Turnšek, ko je začel graditi kabelsko omrežje je prisegal, da je vode polagal po svojih kanalih, kar je bilo za tisti čas vsem ostalim smešno. Kar pomeni, da so v njegovi lasti in z njimi razpolaga sam. Problem je bil pred leti ( ko se je širila Mariborska cesta) in je občina zahtevala, da bi Turnškovi vodi šli po njihovih kanalih. Sam dobro vem, kako se je ponekod omrežje gradilo, saj sem kot mulc delal za Turnška. Lahko je nekaj v nulo zrihtati, potem se pa najde nekdo, ki bi si to prilastil. Je pa res, da so nekateri na občini resnično brezobrazni in nasprotujejo FTTH, neglede na ime ponudnika. Nima samo T-2 problemov. Turnšek ima interes pokriti čimveč Celja z optiko, samo so problem finance. Ima pa veliko prednosti pred ostalimi ponudniki, samo tega ne izkoristi. Turnšek je bil eden izmed prvih Slovenskih operaterjev, ki je v štartu graditve omrežja prisegal na hibridno omrežje, med tem ko je Telemach šele, ko so bile potrebe po večji pasovni širini šel v to. Samo poglejte si Tehnopolis. Edino Turnšku je uspelo do tja z mukami speljati optiko do tja. Preko tiste optike, pa ima nekaj podjetij internet preko Tušmobila in nekaj od Turnška. Predstavljajte si "tehnološko mesto" z internetom preko paric
evil.gif
.
Interes prebivalcev Celja je velik, samo kaj ko ni interesa ISPjev. Malo morje blokov ima že nekaj let optiko do kleti, optčnih vlaken pa ni do stanovanj Je pa tudi obratno, da je po blokih speljana optika, do vozlišča pa ne. Dejansko je v Celju to velik problem, samo kaj ko jim interes samo kultura, Šmartinc, Tehnopolis... .
In sam sem mnenja, da ko se bo začelo premikati, bo tempo izgradnje zelo hiter.
Tudi Telekom bi delal na "skrajšavi lokalnih zank" , da bi tam kjer res ni interesa oz. so stroški preveliki, da bi šli na FTTH in bi potem raje šli na FTTN. Samo se spet pri nekomu ustavi. In v taki državi, ko gre po domače rečen zadnje čase vse skupaj v ku*ac, ne morem druga pričakovati. Očitno bo potrebno revolucija na marsikaterem področju, ne samo pri širokopasovnih omrežjih.

NavadniNimda

Fizikalc
8. sep 2007
1.070
0
36
Hyde-Park.si
Celje je imelo once in a lifetime priložnost, da dobi resno FTTH optiko. No, sedaj je kar je in se bo moralo zanesti na svoje lastne sile. V tej situaciji so Tyrnšekova prizadevanja pač najboljša možna opcija. Upam, da ga ne ovirajo preveč, čeprav je iluzorno pričakovati, da bo dobival več-desetmilijonske kredite za gradnjo od naci-interesnih bank, ki niti za futranje "naših" nimajo dosti pretoka.

Telekoma pa seveda ne kaže resno jemati, saj nima idej niti moči, da bi karkoli vrednega izpeljal. Taka je pač situacija v tem politično-dirigiranem naci-kolhozu že ne le pregovornih 7 let. Ništa od ništa.

Drugih resnih igralcev pa na celjskem prostoru itak ni. Pomagaš si lahko samo s tistim, kar imaš. Torej je treba Tyrenšku dati vso podporo!

ClAy

Fizikalc
3. sep 2007
1.684
14
38
Citat:
Uporabnik doto pravi:
Saj Siol ima optiko na Ljubljanski cesti.

.... pol Ljubljanske ceste oz. še to ne.
Drugače je pa tu seznam: http://www.siol.net/Pomoc_in_podpora/Dostopnost/Opticno_omrezje.aspx?tip=03
Pa si za primer poglej dostopnost v Arclinu, Bukovžlaku, Slancah, Trnovljih. Pa si 1x vzami malo časa in se na te lokacije malo zapelji z avtom. Opazil, boš da so to novogradnje, pa boš opazil tudi, da je okoli malo morje hiš in te ne morejo imeti optike, pa čeprav je velik interes. V Trnovljih ima samo tisti Trojček lahko optiko. Nekdo 30 metrov oddaljen, še ADSLa ne more imeti, pa čeprav ima še jašek na dvorišču. Samo toliko o Telekomu in njihovi optiki. Pa se lahko na glavo postavljaš, pa ne boš dobil optike.

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Ja sej vem, samo bloke priklapljajo. Pri nas je isto, v novem bloku, ki je bil lani dograjen je optika, druje pa ni možno. Samo se tudi ta politika ne izide. Sodelavec se je par mesecev nazaj preselil na Malgajevo in vzel optiko. Ko mu je tehnik priklaplal ga je malo spraševal kakšno je zanimanje in je baje zelo slabo. Po eni strani je logično, v teh blokih je precej starejših, ki jim optika ni zanimiva. Večina novogradenj so pa mlajši, ti pa nimajo opcije.

Jaz bom naslednje leto priklapljal novogradnjo, pa bo za enkrat zgleda morala še biti kabeljska
frown-1.gif
Na xDSL ne grem nazaj.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik mmx pravi:
Pri tem v en rog trobijo, da ne bo sprememb za uporabike. My ass.
Ti tudi že več let trobiš o nekih bav-bavih, pa glej no, tole pišem z T-2 priključka, ki je ves čas od naročila to te sekunde vzorno delovala.
Ja, tvoja rit... izvor informacij?

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik ClAy pravi:
Interes prebivalcev Celja je velik, samo kaj ko ni interesa ISPjev. Malo morje blokov ima že nekaj let optiko do kleti, optčnih vlaken pa ni do stanovanj Je pa tudi obratno, da je po blokih speljana optika, do vozlišča pa ne. Dejansko je v Celju to velik problem, samo kaj ko jim interes samo kultura, Šmartinc, Tehnopolis... .
Saj drugje je podobno. (Maribor recimo)

mmx

Fizikalc
16. nov 2007
2.275
14
38
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Citat:
Uporabnik mmx pravi:
Pri tem v en rog trobijo, da ne bo sprememb za uporabike. My ass.
Ti tudi že več let trobiš o nekih bav-bavih, pa glej no, tole pišem z T-2 priključka, ki je ves čas od naročila to te sekunde vzorno delovala.
Ja, tvoja rit... izvor informacij?

..ker do vse do sedaj vedno našli neko sivo rešitev. A glej ga zlomka, kar sem opozarjal, se dogaja.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Izkušnje pravijo, da so tvoji bav-bavi neresnični.
Ko bodo izkušnje pravile drugače, bom tudi mnenje spremenil.
Saj ne zameriš, ali?
wink-1.gif

mmx

Fizikalc
16. nov 2007
2.275
14
38
Ne ne, ni zamere. Seveda so neresnicne izjave, ker se se ni zgodilo, samo enkrat se. Za vsak sladek podvig je potrebna dolga predigra
wink-1.gif

mmx

Fizikalc
16. nov 2007
2.275
14
38
Aha, tkole si vi špogate s costume šampanjci. Upnike pa vlečete na suho. Matr da to vidijo.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik jinetera pravi:
Citat:
Uporabnik NavadniNimda pravi:
A to meni govoriš, ali zato ker sem zadnji?
Jaz sicer ostajam pri T2, saj imajo baje najboljše storitve.
wink-1.gif
"baje", to si dobro napisal...
Če mi kdo drug ponudi 20 Mbit/s za 37 EUR/mesec, menjam takoj.
Anyone?

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Če se bo T2 potopil boš imel ponudbo za 45 EUR na mesec, take it or leave it...
hysterical-1.gif

Načeloma ni nikomur v interesu potop T2, ampak takole, kot je zastavil T2 (zahteva zastonj uporabo lokacij, vodov, opreme, ko je zguba naj jo drugi pokrivajo) pa tudi ne gre. Žal tu Bog ne bo nič dal, raje vzel...

mmx

Fizikalc
16. nov 2007
2.275
14
38
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Citat:
Uporabnik jinetera pravi:
Citat:
Uporabnik NavadniNimda pravi:
A to meni govoriš, ali zato ker sem zadnji?
Jaz sicer ostajam pri T2, saj imajo baje najboljše storitve.
wink-1.gif
"baje", to si dobro napisal...
Če mi kdo drug ponudi 20 Mbit/s za 37 EUR/mesec, menjam takoj.
Anyone?

Telekom FTTH 20/20 Mbps 33 EUR?

+ prve 3 mesece brezplačno!
http://www.siol.net/Akcije/Ugodnosti_za_nove_narocnike/Optika_3_mesece.aspx

Nazadnje urejeno:

cresh

Fizikalc
2. sep 2007
1.137
6
38
Litija
hjo un govori od vdsl ti pa nabijaš od optike. Če bi Telekom do mene napelu optiko(btw. kabli so 5m stran položeni) bi takoj šel k Telekomu. Tko pa zaenkrat še kr lepo furam T-2