T-2 vprašanje

Bush

Fizikalc
19. okt 2008
1.735
0
36
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Za BGB potrebuješ celo klaso ISP independ IPjev. . RIPE ti ne dodeli več cele klase, ker špara na IPjih.
Mimogrede, promet ne more teči po dveh prehodih hkrati. Imeti moraš neodvisen IP in potem ti providerji usmerjajo rute na en ali drug povezovalni segment... Ali na kratko: promet iz firme se že lahko uredi če pade en provider (pač firewall usmeri promet na drugo povezavo), medtem ko došli promet pade na celi črti. Razni DNS round-robin odpadejo.
Nope, CIDR je "class-less", zato ne rabiš "cele klase".

Mimogrede, promet ne more teči po dveh prehodih hkrati.
Daj no, daj! Zakaj pa potem pri internetu nikoli ne veš, po kateri poti bo prišel določen IP paketek do tebe? Ker lahko vedno pride samo po eni povezavi? Kaj je potem hec optičnih ringov? Res je, da gre en IP paketek samo po eni poti, ampak vsak router na poti določi, po kateri izmed povezav ga bo poslal naprej.

"Ali na kratko: promet iz firme se že lahko uredi če pade en provider (pač firewall usmeri promet na drugo povezavo), medtem ko došli promet pade na celi črti." - to lahko narediš sam s svoji routerji, brez kakršnega koli dogovora z ISPji. Če imaš pa dejansko peering z dvema ali več ISPji na svoj blok, potem nič ne pade noben promet. To je isto, kot da bi rekel, če izpade kakšna izmed mednarodnih povezav SiOL ali T-2, da potem nista več dosegljiva iz drugih omrežij
grims-1.gif

PS: Kaj ti mešaš notri DNS?

mmx

Fizikalc
16. nov 2007
2.275
14
38
Če bodo kitajčki vstopili v T2 in spremenili njegovo poslanstvo - v testni poligon za nove tehnologije/produkte - bo stabilnost in zanesljivost dobila povsem nov pomen.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Citat:
Uporabnik mmx pravi:
Če bodo kitajčki vstopili v T2 in spremenili njegovo poslanstvo - v testni poligon za nove tehnologije/produkte - bo stabilnost in zanesljivost dobila povsem nov pomen.

Če bi se za Telemach brigal tako, kot se za T-2, bi tudi na Telemachu kaj bolje delovalo.

mmx

Fizikalc
16. nov 2007
2.275
14
38
Nakladač? Očitno ne razumeš pomena besed, ki jih uporabljaš. Kaj ima to veze s pripisom virov ali ne? Gre kvečjemu za malomarnost. Ja, pozabil se jih. In zatorej to pomeni, da je vse nakladanje?? Sicer besda v SSKJ-ju obstaja, vendar ne v pomeni na katerega ciljaš. Me imaš mar za tako genialnega, da vse te člaanke zakuham sam?? Če bi se malo pomujal, bi hitro našel omenjene članke. Slovenski medijski prostor ni velik. Imaš Dnevnik, Finance, Delo, STA,... pol se pa že konča..

mmx

Fizikalc
16. nov 2007
2.275
14
38
Seznanjen z vsemi težavami digitalnih prejemnikov, predvsem Ciscoti, uporabniškim vmesnikom ter EPG-jem in še kaj bi še našlo. Kaj to spremeni dejstvo, da Telemachu novinarji ne posvečajo toliko pozornosti kot T-2ju? A ne da to pogrešam. Ko je blo aktualno so najavili prodajo, jo izpeljaji in furajo dalje. Tukajle je pa že od vsega nastanka en sam golaž.

Nazadnje urejeno:

mmx

Fizikalc
16. nov 2007
2.275
14
38
Nihče ni popoln, vsi imamo svoje male "slabosti" . Verjetno ni skrivnost, da jim nisem naklonjen oz. mi niso všeč. Je zelo objektiven razlog za to. Gre pa za način delovanja, ker, ne želim preveč nakladati, poznam določena ozadja. To je vse. Se ne zbujam prepogosto z levo nogo.

Alex

Fizikalc
21. jul 2007
949
91
28
Ljubljana
Kot kaže pri tebi "določena ozadja" silijo naprej. Torej, na dan z besedo. Obstaja pa ena bolj pomembna zadeva: zakaj sem takoj ko je bilo možno vzel T2 in z veseljem odjavil Telemach? S tem bi se moral ukvarjati, ne pa s T2jem.

mmx

Fizikalc
16. nov 2007
2.275
14
38
Ker je bil njihov poslovni načrt: več storitve za manj €. Enostavno so morali imeti "boljšo" ponudbno, če so želeli karkoli narediti na zasičenem trgu. Danes pa je, kar je. Sicer pa, vsakemu uporabniku svoje glede na želje, potrebe in specifike.

panoramic

Fizikalc
20. mar 2010
1.837
0
36
Eno vprašanje. Klical me je tehnik od T-2, da bo prišel zamenjati modem. Rekel je, da delajo optimizacijo omrežja in da bom namesto sedanjega VDSL modema in switcha (ali karkoli že je tisto z modrimi ledicami) dobil nov modem, ki ne rabi še dodatne "škatle". Imam pa internet in 1x SD TV.

Zdaj pa me zanima, zakaj je to dobro. Mislim, T-2 že tako nima denarja, zdaj pa kar menjajo opremo, ki je povsem normalno delujoča? Ali pa je kak drug catch v ozadju? Upam, da ne bodo z novim modemom skenslali možnost gledanja TV na računalniku.

Sem skeptičen, ker se sam vedno držim pravila don't fix it if it ain't broken. Ne bi rad po zamenjavi imel kakšnih problemov.