Švicarski avti na AC in njihove dajatve

spenstar

Fizikalc
2. sep 2007
966
119
43
A mogoce kdo ve v cem je fora svicarskih Ferrarijev, ki delata reklamo za Marlboro (red is on the move).
confused-1.gif
sta pa dva Ferrarija, rdec in srebrn. Vem da je lastnik Neuchatel Swiss, verjetno glavni za Evropo Philip Morrisa), ali?

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Nic posebnega. Promocija. Philipp Morris ga daje strankam za par ur dnevno. Kolega, ki ima lokal v Portorozu in je kar velik odjemalec pri njih, ga je dobil v ponedelejk za 4 ure - srebrni 458. Je pa omejen na 160 km/h.

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Se kar strinjam - po Zenevi hodit ni dobro za naso samozavest
smile-1.gif
.

LP,
PIC

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.990
-378
113
dobr, najvcje mesto itn.

ce pa pri nas vidis dober avto iz svice, je verjetno kaksen bogat poslovnez, ali pa "poslovnez" druge vrste prisel na sestanek ipd, kaj bi en delavec z meganom pocel tukaj v sloveniji? sej poleti ko hodijo na morje se pa tud povprecne avte vidi...

Nazadnje urejeno:

Nenasiten

Fizikalc
16. sep 2011
848
73
28
bo kar golf, druga octavia, tretji polo, passat je bil lani šele 19. edin kar je da kupujejo TSI motorje, 4motion, RS pa scoute

Nazadnje urejeno:

ozze

Majstr
24. jul 2009
2.137
314
83
Sem ravno v Baslu. Povprečni vozni park je približno tak kot pri nas v Sloveniji - mnogo slabši kot npr. v Nemčiji.
Po avtocesti se večinoma vozi po omejitvah (120 km/h + 10), sem in tja pa pade mimo kaka raketa.
Poleg sivega povprečja (renoji, pežoji, folkcwagni) izstopa precej ta močnih M5, S4, 911
Ob avtocesti precej odvženih plastenk in pločevink, toda ne toliko kot v Nemčiji (od Minhna proti Švici toliko smeti ob avtocesti, da sem postal pozoren na ta pojav (mnogo več kot pri nas) na vsakih 20 metrov vsaj ena plastenka!).
Hrana in nepremičnine so svinsko drage, tako da sem dobil kompleks 'finančne podhranjenosti'.

Ales

Pripravnik
7. avg 2007
403
3
18
Lichtenwald
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
ce pa pri nas vidis dober avto iz svice, je verjetno kaksen bogat poslovnez, ali pa "poslovnez" druge vrste prisel na sestanek ipd, kaj bi en delavec z meganom pocel tukaj v sloveniji? sej poleti ko hodijo na morje se pa tud povprecne avte vidi...

Žal ne bo povsem držalo. Malo poglej po počivališčih A2 ob večjih praznikih, ko se Balkan vrača iz Švice domov. Pa ne govorim na pamet, imam pač takšno službo, da vem. V večini primerov vozijo novejše avtomobile znamk Audi, BMW in Mercedes. Recimo v petek sem gledal čisto novega MB S63 AMG, itak švicarske tablice, notri pa zapaljeni "državljan" Švice. Pa ni bil noben poslovnež., na prvi pogled en bogpomagaj. Če bi ga kje srečal in bi me prosil za kak drobiž, vprašanje če mu ga ne bi dal. Pa tega imaš poleti malo morje, en vikend navalijo državljani Nemčije, drug državljani Švice, tretji državljani Francije. Skupnega jim je to, da se vračajo domov na Balkan ter da praviloma vozijo dobre avtomobile.

Lansko leto sem se najbolj smejal dvema starima Turkoma (zakonca stara nekje 60 let), ko sta se kobacala ven iz francoskega Ferrarija 360 Modena. Glavno je, da bosta v Turčiji "glavna na vasi", ne pa to, da sta do tam prišla čisto zlamana od vožnje.

Vegeta

Pripravnik
12. maj 2014
43
0
6
Ma dobr, tole ob AC ni odraz " Schweiz" kulture (tujci + popotniki)
Poznam pa avto hišo iz okolice LJ ki proda večino svojih vozil v CH , in to seveda večinoma so novi ali z zelo malo km
"baje" na močnejše avte je tm davek zelo visok in se jim izplača pripeljati avte iz tujine (ne vem kera fora) v glavnem avta šibajo iz SLO v CH

Mr_Orange

Pripravnik
15. avg 2007
723
3
18
49
Murgle
Sem imel svojčas precej opravka s Švicarji.

Njim predvsem ni bilo jasno, zakaj si proizvodni delavci z juga grejo takoj nabavljat BMW 5 in podobne zadeve ko tam neko službo dobijo. Jim ta mentaliteta ni ravno blizu...

Sicer pa je res, plača v proizvodnji tam okoli 5.000 CHF, ampak za otroka imet v jaslicah te stane 1.900 CHF, stanovanje 100m2 v bloku v kraju ranga Pragersko je 600.000 CHF, če greš v Zürich imaš kepico sladoleda ali kg jabolk tudi po 5 CHF, BigMac menu pa 15 CHF... Tam ko greš ven na pivo, greš na eno pivo, ne pa se ga napit...

Zakaj pa po večini tako pridno pazijo na omejitve na avtocestah - višina kazni je povezana z višino dohodka in kazni so visoke. Ko so bili Švicarji pri nas jim je bilo hudo nenavadno, kako "ohlapno" mi jemljemo prometna pravila.

Kot mi je enkrat ena gospa razlagala, je v Švici normalno življenje hudo drago, luksuz pa je precej poceni...

Matjaz1974

Fizikalc
10. okt 2007
1.734
33
48
50
Nekje po sloveniji
Obišči stran
Zdravo,

tole s stanovanjem za 600 sigurno ni res. Ce za 600 prides cez mesec s stroski (poloznice, hrana, ...) si dober.
Normalno stanovanje pa pod 1000 ne moreš dobit, bolj realno pa je za računat med 1500-2000 na mesec.

Mene zavarovanje avta stane okoli 1000 na leto, v sloveniji pa je podobno prislo okoli 600.

LP, M.

Floki

Guru
6. sep 2007
10.104
3.161
113
Vsi švicarski avti oz vsaj 90 % ki jih vidiš na naših cestah so od naših južnih kolegov ki živijo dol.