Svema izgubila Sony Ericsson lincenco?!

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
125
Citat:
Uporabnik coolpower pravi:
Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:
Citat:
Uporabnik schalko pravi:
Sej, a sem kje napisal da je skrivnost?

Nisi, samo tvoje sporočilo je izgledalo kot da ne smemo napisati kdo je ta oseba.
smile-1.gif

Raje RAM2 kot Svema....

RAM2 je kul. Moj bivši šef tudi tam dela.
smile-1.gif

Primus

Fizikalc
23. avg 2007
1.721
84
48
Osrednje Slovenska
1drv.ms
Žal ima Jest še kako prav in tale primer s hladilnico ni prav nič pretiran. Vzemi za primer samo dopustovanje v vročih in vlažnih krajih, medtem ko je v sobi vklopljena klima in je hladno. Ta efekt kondenzacije vlage sem prav lahko dnevno opazoval na steklu pred LCD ekranom fotoaparata (in zakaj bi bilo drugače pri GSMjih).

Je pa seveda res, da bi morali proizvajalci na to računati in naprave prilagoditi takim pogojem, pa tudi servisi vse prevečkrat "vlago" izkoriščajo kot izgovor, ko je potrebno popraviti stvari, za katere vedo, da vlaga sama ni primarni vzrok okvare.

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Nekoc nam je umrl daljinec.. Serviser je rekel, da se je to zgodilo, zaradi kondenza.. da se je prevec valjal po rokah.. Malo sem cudno zijal, a verjetno dejansko mozno.. Mogoce se podobno dogaja tudi s teljefoni..

grube386

Geek pohotnež
20. jul 2007
2.174
0
36
40
Za vogalom
Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:
Citat:
Uporabnik schalko pravi:
Sej, a sem kje napisal da je skrivnost?

Nisi, samo tvoje sporočilo je izgledalo kot da ne smemo napisati kdo je ta oseba.
smile-1.gif

Raje RAM2 kot Svema....

RAM2 je kul. Moj bivši šef tudi tam dela.
smile-1.gif

Moj tudi
grin1.gif

gogy

Pripravnik
14. sep 2007
459
0
16
Ljubljana
www.mobisvet.net
Citat:
Uporabnik Primus pravi:
servisi vse prevečkrat "vlago" izkoriščajo kot izgovor, ko je potrebno popraviti stvari, za katere vedo, da vlaga sama ni primarni vzrok okvare.

Se strinjam. Pomojem se želijo na ta način izogniti še večjim čakalnim vrstam
smile-1.gif

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Samo to še zdaleč ni isto.

Fotoaparat ima masivne steklene elemente, ki dobro prevajajo toploto in so idalen plac za delanje kondenza. Mobitel, po drugi strani, pa je kos tiskane vezja, zaprtega s plastiko. To sem že zgoraj napisal... ne pride vlažen zrak tako enostavno do vezja.

Daj v hladilnik kos stekla in kos plastike, ju kasneje vzemi ven in opazuj tvorbo kondenza.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

S hladilnikom sem samo želel ilustrirati, da je ogromna razlika med tvorbo kondenza na steklu in plastiki.

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Tu je debata o kondenzu na/v mobilniku. Ti pa se gres fizika in razlagas na kaksnem materialu se kako kondenz nahaja in kako bi moralo biti. Ce bi kdaj opazoval okoli sebe bi opazil, da fizika niso zgolj knjige. Meni je telefon ze zasvical. POzimi na mrazu nato v topel avto ali kafic. Pa plastika, steklo ali jeklo, kondenz v mobilcih obstaja in se ne rabis pretirano trudit, da ga pricaras.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Malce vlažna površina še ne pomeni, da je enako v notranjosti. Za nastanek kondenza rabiš dve stvari - hladno površino in topel in vlažen zrak. To pomeni, da se mora notranjost najprej ohladiti (kar je žepu hlač lahko praktično nikoli) in v telefon mora dovolj hitro (preden se segreje preko ohišja) priti vlažen zrak iz okolice (kar ob ustrezni zatesnjenosti tudi ni tako hitro).

Dober pokazatelj je kondenz na notranji strani zaslona, ki dejansko pomeni, da je vlažen zrak prišel v sam telefon še preden se je ta uspel ogreti na sobno temperaturo.

Torej, kako pogosto se zarosi notranja stran zaslona? Po mojih izkušnjah - nikoli. V kaki ekstremni situaciji morda... ampak to ne počneš 24/7.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.085
6.932
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik Primus pravi:
Žal ima Jest še kako prav in tale primer s hladilnico ni prav nič pretiran. Vzemi za primer samo dopustovanje v vročih in vlažnih krajih, medtem ko je v sobi vklopljena klima in je hladno. Ta efekt kondenzacije vlage sem prav lahko dnevno opazoval na steklu pred LCD ekranom fotoaparata (in zakaj bi bilo drugače pri GSMjih).

Je pa seveda res, da bi morali proizvajalci na to računati in naprave prilagoditi takim pogojem, pa tudi servisi vse prevečkrat "vlago" izkoriščajo kot izgovor, ko je potrebno popraviti stvari, za katere vedo, da vlaga sama ni primarni vzrok okvare.

hladilnica verjetno, klima in tropski kraji precej manj (razlika je recimo max 10stopinj)
Precej bolj verjetno je da ga boš kondenziral pozimi v naših krajih. Ga imaš nekje na mrzlem (tudi zunanji žepi bund niso kaj preveč topli) pa prideš v zakurnje objekt na 20+C. Razlike je hitro 20-40 C in kondenz zna nastat.
Sicer pa plastenka vode ko jo vzameš s hladilnika kondenzira. Je pa res da steklo še hitreje.
Verjem da jim je vlaga velikokrat zaizgovor pri garanciji oziroma popravilu. Čeprav na mojem telefonu je niso našli so pa našli vse ostale "praske" in oksidacije....

Nazadnje urejeno:

Primus

Fizikalc
23. avg 2007
1.721
84
48
Osrednje Slovenska
1drv.ms
Žal se zelo motiš! Bolj pomembna kot sama razlika v temperaturah je vlažnost toplega zraka, ki pa je pri nas sorazmerno majhna, v "vročih in vlažnih" krajih, kot sem v začetku zapisal, pa je ponavadi preko 90%. Sem vsako leto po kak mesec v takih klimatskih pogojih in zelo dobro vem, kaj dela in naredi kondenzacija.

Marburg

Fizikalc
18. avg 2007
978
63
28
Se pa z hanzekom strinjam vsaj v tem, da je serviserjem velikokrat dobrodosel izgovor "napaka zaradi vlage": kako jih naj preverim?? Ne morem.
Lp

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.509
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Lahko... na resnih servisih ponavadi tako zadevo pred posegom poslikajo... in lahko zahtevas, da ti pokazejo...

Tudi vecina boljsih mobilnikov ima v notranjosti nekje indikator vlage (nekateri cel na bateriji)... IN ce ta indikator spremeni barvo, potem je aparat definitvno bil v stiku z vlago ...

Ni pa izkljuceno, da se je to recimo zgodilo ze pri nepravilnem skladiscenju ali transportu... ceprav ce bi recimo posiljka bila na dezju, bi se to videlo tudi po poskodovani embalazi... lahko pa je samo bila izpostavljena velikim temperaturnim razlikam in/ali klimatskim spremembam...

Se pa pomoje res nekateri servisi preveckrat sklicujejo na to... vsaj kolikor se da prebrati na raznih forumih... Jaz zaenkrat se nisem imel teh problemov...

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.591
1.122
113
Titograd
Mami pred leti enega Siemensa niso hoteli popraviti pod garancijo, telefon crknil in se več ni prižgal, kao bil je v stiku z vlago....... če je bil pol je pač telefon pol klinca vreden, vedno je bil nošen v torbici, še dežne kaplje ga niso dobile. Ali pa so poiskali preprost razlog da ni bilo popravilo zastonj..... kak jim boš konec koncev dokazal ali imajo prav ali ne?

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
moj ma enake tezave in prav tako ni bil nikoli v stiku z vodo...slab stik za polnjenje in ugasanje...polek tega da na njega ne morem nic vec nalagat - izginil meni za igre in porgrame...ampak ga ne mislim dat popravljat...ampak je to bil pac moj prvi in zadnji telefon SE, ki sem si ga kupil takrat predvsem zaradi majhnosti, ko nokia ni imela nekih mali symbian telelfonov...

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.470
448
83
Citat:
To s free trade je neumnost. Od kje EU pravica, da pravni osebi prepoveduje poslovno odločitov o teritoriju prodaje?
Kaj če se meni zahoče prodajati le v Sloveniji in nikjer drugje?

Ni čisto jasno ali kaj?

Seveda EU nima pravice spreminjati tvoje poslovne odločitve, da boš prodajal samo v Sloveniji. Ampak tudi ti nimaš pravice prepovedati meni, da bi od tebe kupil izdelek v Sloveniji in ga nato preprodal v npr. Italijo. Jasno?

B.

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
jaz tudi do sedaj nikoli nisem imel problemov z vlagom, vse do tega SE 610...ali je pac telefon slabo narejen, ali pa ima kaksno napako.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Citat:
Uporabnik blazko pravi:
Citat:
To s free trade je neumnost. Od kje EU pravica, da pravni osebi prepoveduje poslovno odločitov o teritoriju prodaje?
Kaj če se meni zahoče prodajati le v Sloveniji in nikjer drugje?

Ni čisto jasno ali kaj?

Seveda EU nima pravice spreminjati tvoje poslovne odločitve, da boš prodajal samo v Sloveniji. Ampak tudi ti nimaš pravice prepovedati meni, da bi od tebe kupil izdelek v Sloveniji in ga nato preprodal v npr. Italijo. Jasno?

B.

Mogoče že. Ti pa lahko otežim življenje s tem, da nudim garancijo samo v SLO, organiziran servis samo v SLO, navodila le v SLO jeziku, nepooblaščenim serviserjem ne prodam diagnostične opreme (ki je by the way zaščitena s patenti), niti original rezervnih delov.

Nazadnje urejeno:

disco

Fizikalc
21. jul 2007
1.102
0
36
Kolikor sem jaz slisal, je sony ericsson s svojim pritiskanjem z raznimi pogoji, "prisilil" svemo, da odneha. Menda je direktor vse odpustil in odnehal s poslom.