Študentski boni

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
torej na kratko: Preživetje brez mobilnega telefona ni možno?

Počasi... tega nisem nikjer rekel. Tudi ni primarna življenjska potreba.

Mirno preživiš, če pereš perilo na roke v Ljubljanici. Tudi pljučnico bo zdrav človek večinoma normalno prebolel tako ali drugače.

Dejstvo pa je, da je človek brez mobilnega telefona enostavno - za časom.

Torej je človek tudi za časom, če v aavtu nima Harman-kardonn sistema? Ker muziko pa ja moraš kvalitetno poslušat? Torej so za časom ljudje, ki imajo v hišah centralno ogrevanje na drva, saj to že že pred 100 leti imeli zdaj moraš imeti na olje,ker drugače ne moreš ogrevati?
Enostavno ne morem arumeti da se brez telefona ne da preživeti?

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Poizkusi ločiti prestiž (pa napiše se Harman-Kardon) od stvari, ki jih enostavno potrebuješ za normalno življenje v današnjem svetu.

Ogrevanje na drva postaja počasi problematično (ampak daleč od tega, da nimaš mobitela
smile-1.gif
), ker ob neki normalni službi porabiš veliko časa za ogrevanje (čiščenje, nalaganje na ogenj), česar pri avtomatskih sistemih ni.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Če se ne motim moras se vedno pokazat studentsko. Mobitel je samo potrditev identitete in pa dokaz da si bil fizicno tam. Point tega sistema ni, da se na vsak nacin prepreci da nekdo je na tvoje bone, ampak da se gostincem prepreci crni odkup bonov.

Pa to mi je jasno. S frendi smo naredil fešto s picami in pirom na račun 50ih bonov ki smo jih pridno hranil skozi mesece, 17 komadov se nas je tako basalo na nalivalo da smo vsi obležali na vikendu.
smile-1.gif

Pa zakaj bi preprečeval črn odkup bonov, študent dobi denar ki ga zapravi za tisto kar rabi, recima da za nakup računalnika v enem letu prodaje bonov. Gostinec pa je tut naredil svoj kos pogače sebi. Črn odkup se mi načeloma ne zdi pretirano razširjen, ker za teh 50€ kaj maximalno lahko iztržiš na gotovino se mi nesplača bit lačen in si raje vsak dan na dom naročam hrano, nenazadnje je hladilnik tut treba za kosilo napolnit tekom meseca in teh 50€ nebo dovolj da si 30 dni kuham kosilo, tako pa mi bodo lepo vsak dan furali kosilo na dom...

Črn odkup se v mariboru dogaja na (meni znanih) 2 lokacijah, en evro na bon dobiš v povprečju... za 25e profita se jebat pa kuhat kosilo cel mesec, kupovat robo, namesto da ti pice, špagete, lazanje, piščanca na solati ipd vozijo na dom đabe...? Moraš bit nor.

ahmed

Majstr
23. sep 2007
2.502
123
63
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
Citat:
Uporabnik ThaShizznitt pravi:
Zmer se najde nekdo, ki mu nekaj ne ustreza. Zakaj se pac ne prilagodi?:

in zakaj se potem drugi ne prilagodi njemu, če se že moramo prilagajat?
bonk.gif

Bedno si to napisal

Najbolje da se studentska organizacija njemu prilagodi. Pa davcna tudi. Pa sluzba...
Ce je sistem za vse enak, naj ga uporablja, ali naj pa jamra.

Bit brez telefona ni biti cuden, samo glede na to da hodi na fax bi bil lahko tok zrel, da bi vedel, da brez njega tezko funkcionira,
sploh ce bo imel tako sluzbo, kjer bo moral biti dosegljiv tako ali drugace.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
jao jao ni čudno da lahko v sloveniji ovčke tako strižejo! in mi lahko prosim poveš zakaj fax težko funcionira brez telefona. Sam sem diplomiral in nekako se ne spomnim kaj je imel telefon zraven pri mojem faxu?!

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:

Poizkusi ločiti prestiž (pa napiše se Harman-Kardon) od stvari, ki jih enostavno potrebuješ za normalno življenje v današnjem svetu.

Ogrevanje na drva postaja počasi problematično (ampak daleč od tega, da nimaš mobitela
smile-1.gif
), ker ob neki normalni službi porabiš veliko časa za ogrevanje (čiščenje, nalaganje na ogenj), česar pri avtomatskih sistemih ni.

Hiše s kaminom so bolj prodaljive pa ne zaradi tega ker je to fancy, ampak ker ena familija v dvostanovanjski hiši od novembra do aprila pokuri
slaba dva jurja kurjača, drv oz. briketov za 500 pa bo še ostalo.Vsaj enkrat cenejše je kurit na drva (IN brikete; napisal sem IN brikete; za ostale ki bote spljuvali kako ponucate 20 metrov drv). Starša imata kamin (z montažo vred kr draga zadeva), armortizirala sta jo v dveh letih in pol
smirk-1.gif
Foter pravi da če se zdaj zruši in pade skupaj, kupi še enkrat istega. O viyueli pa sploh nerabimo.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
torej če povzamem, normanlno lahko človek živi samo z mobilcem?

No vidiš, was that so hard?

Jaz mam dva mobitela. Najbolj srečen bom, ko nebom rabil met nobenega. Ker mi ni lepšega kot pa do da me vsi pustijo čisto primiru in da nikogar ne vidim. Če mi pa bo, pa ga bom že emajliral, al pa se na fejsbook registriral.

Mobitel je meni bil kul v sedmem razredu OŠ, danes ga sovražim, ampak ga moram imet drugače nemoram opravljati svojega dela in šole.
Odkar imam mobitele se samo kregam. Si na fešti pa te baba kliče, če se ne javiš je štala, če se javiš je štala. Če ga nimaš ni štale.
"Ja kaj pa jaz vem da tebi ne paše da sem na žurki"
evil.gif

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.406
7.521
113
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Če se ne motim moras se vedno pokazat studentsko. Mobitel je samo potrditev identitete in pa dokaz da si bil fizicno tam. Point tega sistema ni, da se na vsak nacin prepreci da nekdo je na tvoje bone, ampak da se gostincem prepreci crni odkup bonov.

Pa to mi je jasno. S frendi smo naredil fešto s picami in pirom na račun 50ih bonov ki smo jih pridno hranil skozi mesece, 17 komadov se nas je tako basalo na nalivalo da smo vsi obležali na vikendu.
smile-1.gif

Pa zakaj bi preprečeval črn odkup bonov, študent dobi denar ki ga zapravi za tisto kar rabi, recima da za nakup računalnika v enem letu prodaje bonov. Gostinec pa je tut naredil svoj kos pogače sebi. Črn odkup se mi načeloma ne zdi pretirano razširjen, ker za teh 50€ kaj maximalno lahko iztržiš na gotovino se mi nesplača bit lačen in si raje vsak dan na dom naročam hrano, nenazadnje je hladilnik tut treba za kosilo napolnit tekom meseca in teh 50€ nebo dovolj da si 30 dni kuham kosilo, tako pa mi bodo lepo vsak dan furali kosilo na dom...

Črn odkup se v mariboru dogaja na (meni znanih) 2 lokacijah, en evro na bon dobiš v povprečju... za 25e profita se jebat pa kuhat kosilo cel mesec, kupovat robo, namesto da ti pice, špagete, lazanje, piščanca na solati ipd vozijo na dom đabe...? Moraš bit nor.

Ne, ne tak odkup. Ko sem se sam deloval na SOU je bil pred K4 vedno en mdoel ki je "novacil" studente, ki niso jedli na bone. In on ti je ponudil da ti dokupi bone po 120% ceni recimo. In ti je povedal katere mores kupit. No in ta gostinec je pobral subvencijo, ni pa dal obroka. Stekas?

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.406
7.521
113
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:

in on še vedno živi?
confused-1.gif

Seveda, samo ni pa normalen.
smirk-1.gif

... ker nima telefona ga bo očitno potrebno poslati v eno bolnico na zdavljenje!
crazy1.gif

Sploh ne, ampak ce ne bi bilo teh kartic, on pac ne bi jedel na bone. kjer bo za kako zadevo potrebno dat podatke od mobitela, on tega pac posledicno ne bo uporabljal. Mi se mu ne bomo cudili. Tudi amisem se ne, ko ne uporabljajo elektrike. Bi pa se nam zdelo bebavo ce bi amisi zaceli jamrat da cesa ne morejo uporabljat kot posledico lastne omejenosti.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:

smile-1.gif

Ne, ne tak odkup. Ko sem se sam deloval na SOU je bil pred K4 vedno en mdoel ki je "novacil" studente, ki niso jedli na bone. In on ti je ponudil da ti dokupi bone po 120% ceni recimo. In ti je povedal katere mores kupit. No in ta gostinec je pobral subvencijo, ni pa dal obroka. Stekas?

Kolko je v povprečju dobil € študent?

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.406
7.521
113
Pa zracunaj si sam, dobil je povrnjeno ceno bona in ene 20% zraven... tistim ki niso jedli na bone se je splacalo, ker so dejansko nekaj imeli od tistega ankupa bonov. Ampak je bila pa azdeva organizirana kraja drzavnih subvencij.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.406
7.521
113
Vsakega maldega je vprasal ce je student in ce je na bone. ni bilo glih prikrito. uni k so sami rpisli so pa itak ze poznali do kerga morjo stopit =)

ahmed

Majstr
23. sep 2007
2.502
123
63
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
jao jao ni čudno da lahko v sloveniji ovčke tako strižejo! in mi lahko prosim poveš zakaj fax težko funcionira brez telefona. Sam sem diplomiral in nekako se ne spomnim kaj je imel telefon zraven pri mojem faxu?!

Kdo pa govori da ga rabi za fax ?

Sicer pa, prej je moral najprej stopiti po bon, sele nato v restavracijo. Se je moral tud temu prilagoditi.