Študentski boni

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Mislim da je to bolj "HA, ker rabiš telefon, se bom delal, da nimam telefona, da vidim, kaj bo pa sedaj."

LP,
PIC

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
Citat:
Uporabnik ThaShizznitt pravi:
Zmer se najde nekdo, ki mu nekaj ne ustreza. Zakaj se pac ne prilagodi?:

in zakaj se potem drugi ne prilagodi njemu, če se že moramo prilagajat?
bonk.gif

Bedno si to napisal

Mozakar je v manjsini.....zato naj bi se prilagodil.....get it?
bonk.gif

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Citat:
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
Citat:
Zmer se najde nekdo, ki mu nekaj ne ustreza. Zakaj se pac ne prilagodi?:

in zakaj se potem drugi ne prilagodi njemu, če se že moramo prilagajat?
bonk.gif

Bedno si to napisal

Mozakar je v manjsini.....zato naj bi se prilagodil.....get it?
bonk.gif

moj sosed ima mercedeza, prav tako drug sosed in ker se moram jaz prilagat ga moram imeti tudi jaz in moram zhamenjat BMW ja?
Oprosti ampak to o prilagajanju pa je kretensko!
bonk.gif

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
moj sosed ima mercedeza, prav tako drug sosed in ker se moram jaz prilagat ga moram imeti tudi jaz in moram zhamenjat BMW ja?
Oprosti ampak to o prilagajanju pa je kretensko!
bonk.gif

Ne... vsi tvoji sosedje imajo prevozno sredstvo. Torej si ga boš omislil tudi sam, da lahko prideš v službo, do trgovine, na dopust... Nihče ne pravi, kakšen avto potrebuješ, ga pa dandanes (razen če živiš v kakšni svetovni metropoli, kjer je javni prevoz tip-top) enostavno rabiš.

Enako pri mobitelih. Nihče ne pravi, da študentski boni delajo samo z najnovejšimi iPhone-i 4G, ampak si lahko kolega omisli rabljen telefon za 10 EUR.

Tvoja logika ne štima čisto.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
torej po tvojem človek enostavno rabi telefon za preživetje?
res ne razumem kaj res nekateri ne morejo živeti brez mobilnega telefona, interneta fejbuka.....? Če pa to nekdo lahko pa je čuden?
confused-1.gif

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
jop to smo že rešli zdaj rešuje o še samo kako "nor" je ker nima telefona.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Svet gre naprej. Kdor temu ne more slediti, je bodisi upokojenec (kjer je nekako razumljivo in pričakovano, da se ne morejo dovolj hitro adaptirati) bodisi malo čez les (Amiši in podobne skupine ter očitno tudi nekateri posamezniki).

Kaj bi si mislil o človeku, ki bi perilo pral v Ljubljanici na roke?

Kaj bi si mislil o človeku, ki bi vsako leto hodil na morje s kočijo?

Kaj bi si mislil o človeku, ki bi pljučnico zdravil s puščanjem krvi?

Tako nekako....

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
torej na kratko: Preživetje brez mobilnega telefona ni možno? Torej on sploh ne živi? Torej on ni normalen, če reče antakarici, da mu pokliče taxi ker se ga je s kolegi spret preveč napil v gostilni? Torej on ni normalen, ker pač sexa? torej on ni normalen, ker živi?
confused-1.gif

Saj svet gre res naprej ampak telefon ni primarna življenaska potreba ali pač?

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:

Svet gre naprej. Kdor temu ne more slediti, je bodisi upokojenec (kjer je nekako razumljivo in pričakovano, da se ne morejo dovolj hitro adaptirati) bodisi malo čez les (Amiši in podobne skupine ter očitno tudi nekateri posamezniki).

Kaj bi si mislil o človeku, ki bi perilo pral v Ljubljanici na roke?

Kaj bi si mislil o človeku, ki bi vsako leto hodil na morje s kočijo?

Kaj bi si mislil o človeku, ki bi pljučnico zdravil s puščanjem krvi?

Tako nekako....

Ja samo to so počeli pred 100 leti, brez mobitelov smo pa naokoli hodili pred komaj 12imi leti... (Ajde 17 če štejemo hude poslovneže)

Evo tako nekdo ne hodi v solari ker škodi koži, tako nekdo noče met mobitela, bodisi zarad zdravja bodisi ker se nemore kontrolirat in ima abnormalne račune.

If ain't broke, don't fix it.

Nevem zakaj niso to mobilno kupovanje le vključili v ponudbo možnosti nakupa, pa bi fizični boni pol sčasoma sami izumrli, kdor pa jih želi kupovati po stari metodi pa si jih naj naroči preko maila in plača po povzetju. Na bone se pri nas je že več kot 50 let, nevem zakaj bi šel tako tradicijo uničevat...

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
torej na kratko: Preživetje brez mobilnega telefona ni možno?

Počasi... tega nisem nikjer rekel. Tudi ni primarna življenjska potreba.

Mirno preživiš, če pereš perilo na roke v Ljubljanici. Tudi pljučnico bo zdrav človek večinoma normalno prebolel tako ali drugače.

Dejstvo pa je, da je človek brez mobilnega telefona enostavno - za časom.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.406
7.521
113
KSZ

Čuden je v tem pogledu besede, da je pripravljen se odrekati stikom z ostalim svetom oz. mora za to vlagati veliko vec truda.

Recimo da ima od 8 zjutraj do 6 zvecer 5 opravkov. S teboj je zmenjen ob 18h v lokalu. Ampak prejsnji opravek se je zavlekel/imel je prometno/zmanjkalo mu je bencina in ob 18h ga ni, tudi ob 18.30 ne in ob 19. In ti ne ves zakaj ga ni - ker ni mogel poklicat. No jaz vem, da se naslednjic z njim pac ne bi zmenil. Nic nimam proti ljudem ki zamujajo, samo sporocit je treba. Ce je pa on tako bukov da noce imet moznosti poklicat si je pa sam kriv.

Nekako mi ni logicno, da bi imel recimo dekle in da bi se zavedal da morda nekje potrebuje mojo pomoc jaz pa ji pac ne morem pomagat ker jaz pa ze en bom imel mobilca...

get it?

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Ja samo to so počeli pred 100 leti, brez mobitelov smo pa naokoli hodili pred komaj 12imi leti... (Ajde 17 če štejemo hude poslovneže)

Svet gre naprej zelo hitro v zadnjih desetletjih... na veliko področjih.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Kaj pa če ga noče met ker se enostavno nezna kontrolirat in ima abnormalne račune?

Kaj če je tak štor da mobilnega zgubi vsak teden in se mu enostavno ne splača?

S fredni smo včasih rekli; "Ajde pubeci imam bone, povabim vas vse skupaj na mehiško kosilo!"

Zdaj pa so omogočili celo to, da mobitel posodim frendu ki ni študent in se lepo nahrani na državne...

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:

Ja ampak vseeno, danes ma vsak laptop, kdo te danes nima laptopa? Ja nekdo ki ga ne rabi. In če nekdo ne rabi mobitela ga pač ne rabi.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.406
7.521
113
Če se ne motim moras se vedno pokazat studentsko. Mobitel je samo potrditev identitete in pa dokaz da si bil fizicno tam. Point tega sistema ni, da se na vsak nacin prepreci da nekdo je na tvoje bone, ampak da se gostincem prepreci crni odkup bonov.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.406
7.521
113
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:

Ja ampak vseeno, danes ma vsak laptop, kdo te danes nima laptopa? Ja nekdo ki ga ne rabi. In če nekdo ne rabi mobitela ga pač ne rabi.

Ja ampak po tej logiki, ga pa sedaj potrebuje ker drugace (ce ne bi bilo kartice) ne more jest. In si ga bo kupil. ce pa si ga ne bi pa je tele.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Tvoji razlogi so sicer možni, ampak highly unlikely kot povod za to, da bi človek opustil mobilno telefonijo. Imaš pa dobro domišljijo, priznam.
wink-1.gif

Tudi meni gredo novi boni na živce iz podobnih razlogov. Sam kaj češ. Sedaj bodo subvencionirani točno tisti, ki jim to tudi pripada. Ti temu rečeš "ni fer", ampak po drugi strani ta sistem omogoča točno to.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Pa še druga skrajnost med obrokoma mora minit 2 al 3 ure...

Spet qrac sistem. Študentska kosila so mala in nekvalitetna. In pri enem burgeru s štacune ali meniju iz mekdonaldsa se ne najem in ponavadi sem vedno dal dva bona. Zdaj pa nemorem 2x plačat z mobičem in hodim lačen naokrog. Enega boniram enega keširam. Kaj smo naredli? Da tiste 3,5e kaj dam za dodaten burger raje vlijem v rezervar ga za en evro sprašim do doma in se doma najem.

Kaj je država naredla s tem? Prihranli so si en bon.

Svinjarija. Nikjer v mariboru se na en bon ne najem. Nažalost pojem zelo dosti glede na moje kile (ki tut niso ravno male) ampak recimo da pojem kot 120kg ded, tut vsake 3 ure tak obrok če treba, na mojo srečo moje ženšče poje malo več kot čivava, tako da jaz potem potamanim tričetrt njenega kosila da imam vsaj malo mir...

Veš kaj so mi s kantanteja na bon zadnjič pripeljali? Naročim perutničke, pa mi pripelje model 6 perutničk.
Sn mu reko "Na tu maš bon pa odpeli tote peruti pa povej šefu da ga pošiljam v PM ker je to delanje norca s folka"

Dobil sem 6 perutničk, par krompirčkov in solato v velikosti kavne šalice. 9 takih porcij pojem pa grem nato na kebap.
(