Strogo proti krznu

Baltazar

Pripravnik
17. sep 2007
955
0
16
Pa kaj se vsi delate tolk pametne, kaj vam je? Živim sredi narave. In če te zanima, mam dovolj zemlje, da je treba čez leto kar delat.

Pizda no, samo da en mal drugač razmilja kot vi, pa je že mestni [censored], ki pojma nima o naravi, pa en zajeban hipi je.

Dejte raj mal sebe pogledat, pa nehite druge sodit. Se vsaj zavedam, da je naše življenje odvisno od narave in jo spoštujem. Svet pred našimi očmi razpada, raje odprite oči.

2. sep 2007
1.535
832
113
Dolenjska
Sicer kopiram, ampak, za vsako žival, ki jo vegetarijanci in/ali vegani ne boste pojedli, bom jaz pojedel dve.

Trenutno smo na vrhu prehranjevalne verige, in jaz se ne mislim pustiti zvleči dol. Pojedel bi tudi človeka, če bi bil dobro pečen.
Ljudje smo individualistična, egocentrična bitja, kdorkoli se s tem ne strinja, je izgubil stik s samim seboj. Zaradi mene lahko žrete samo koreninice, če hočete. Ne bom vas motil in oviral. Če pa mi boste v živo najedali glede mojega prehranjevanja z mesom, vam bom razbil gobec.

Hvala in lep pozdrav.

Baltazar

Pripravnik
17. sep 2007
955
0
16
Veš kaj ti povem, dokler si še misliš, da si na vrhu prehranjevalne verige in da ti to dovoljuje pobijanje vsega in vsakogar. Vstopamo v obdobje pomanjkanja energije, surovin, hrane, ... tako da boš verjetno res imel priložnost postati ljudožerec, če boš hotel od mesa preživet. Če boš hotel mene, ker smo vegiji bolj slasten zalogaj od mesojedov, te bom pa počil.

In te bedarije, ki ste jih očitno toliko časa poslušali, da jim celo verjamete in jih imate za suho resnico. Ljudje smo družabna in skupinska bitja, ki skrbimo drug za drugega. Ker meni očitaš, da sem izgubil stik s samim seboj ti povem eno življenjsko resnico. Ljudje postanejo ljudožerci samo v obdobju pomanjkanja. V obdobju presežkov tega ni. In kako je mogoče, da smo v obdobju "blaginje" tako napumpani, da lahko trdiš, da smo individualni egoisti?

Zaradi umetno ustvarjenega pomanjkanja, kljub presežkom. In umetnih potreb, ki ti vedno dajejo občutek pomanjkanja in hrepenenja po ŠE. In to umetno pomanjkanje sproducira tebi podobne osebke, ki ne samo da bi mi odvzel mojo hrano, še ubil bi me.

Upam, da se boste enkrat zavedli manipulacije, ki vas je nagnala v sovraštvo in iztrebljanje lastne vrste.

Ateist

Fizikalc
9. jan 2009
2.254
0
36
Na svojem
Brez mesa ne gre. Zamisli si ,da otroka hranijo samo z zelenjavo. Kakšen bi bil pri 5 letih? Zacukjen
Meso mora bit na taleru, drugače si takoj lačen. Me zanima ,če bi fizično delal bi ti zadostovala vegi hrana?

Baltazar

Pripravnik
17. sep 2007
955
0
16
Veš kaj, 20 let ne jem mesa. Sem zdrav, nisem podhranjem, nimam nobenih pomanjkanj, imam kondicijo tudi za dolge napore. Moraš pa jest raznoliko in dovolj bogato hrano. Pomanjkanje različnih snovi imaš lahko pri mesni ali brezmesni prehrani. In poznam vegije, za katere lahko rečem, da se slabo in pomanjkljivo prehranjujejo.

Če rabiš energijski šus je meso res bolj skoncentrirana energija. To pa ne pomeni, da človek ne more normalno brez mesa živet. Poglej Indijo, 100tine milijonov ljudi normalno živi brez mesa. Ali pa moja mama. Lahko je cel dan na njivi delala, na kateri ni noben mesojedi sorodnik zdržal. Niso verjeli svojim očem, od kje toliko energije, pa ne je mesa.

Mislim, take očitke sem poslušal 20 let nazaj, ko ljudje niso vedeli niti kaj pomeni beseda vegetarijanec. Danes bi bili lahko toliko razgledani, da ne rabiš trdit, da človek ne more normalno živet brez mesa.

V_power

Fizikalc
15. sep 2007
1.935
0
36
Ljubljana
telo proba porabiti energijo iz ogljikovih hidratov, če jih ne dobi potem pač predelav meso za energijo, če ni hrane pa porabi za hrano telesno maščobo in na kocu lastne mišice (katere so iz? rastlin?).

meso je dobro za energijo, takrat ko si na dieti
tongue-1.gif

samo takrat s počutiš slabo in brez energije
bonk.gif

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
O faaaak.
bonk.gif

"
We're not claiming the pilot intentionally killed geese; we're saying that the media response - falling all over itself to point out that "everybody survived" - isn't actually the case. The birds died.

But we disregard the lives of the birds, because only the lives of the people matter; the lives of the birds do not.

That's speciesism."

A lahko enga tega damo v masino? IT'S A [censored] BIRD!

It's good that only birds got sucked in, and that bird-brains are well and alive to make stupid bird-brained comments on the net forums....