bedaki na cesti

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.188
3.639
113
Marlbor
Daj malo znake poglej. Tovornjak ima prednost.
Že, že, ampak je tovornjakar namerno zapeljal čez polne črte otoka, samo da bi preprečil, da modri avto pobegne pred njega. Zakaj že bi nek poklicni voznik s počasnim neokretnim vozilom z idiotskimi manevri preprečeval, da dinamični voznik pelje pred njim? Potem pa je še namerno rinil v njega, samo da ga je izsilil na nasprotni pas.

• Objave ne odobravam
Reactions: koliko in delavec44

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.188
3.639
113
Marlbor
Nov post, ker ne morem urediti predhodnega: Na podlagi teh manevrov sem prepričan, da ta tovornjakar vsakemu, ki ga prehiteva, stopi na gas in mu preprečuje varno prehitevanje. Mentaliteta pač ...

• Žalosti me
Reactions: motofrik

JakeTheSnake

Fizikalc
16. okt 2016
414
148
43
A to drugače gledamo isto sliko ? Saj ne, da vsi tolčete po tovornjakarju, ki tukaj absolutno ni naredil nič narobe, medtem ko je dejanski kreten v modrem vozilu, ki se je, mimogrede, pripeljal po nasprotnem voznem pasu in je izsilil osebni avto in kasneje je še hotel izsiliti tovornjakarja, pa mu to nekako ni uspelo ! To so kakšna nova pravila, pa da jih še ne vem ? Vprašam, za prijatelja.....:rolleyes:

vogel

Majstr
1. sep 2007
1.548
280
83
Tukajle se to vsakodnevno dogaja, ker te ki pridejo iz primorke (smer LJ) pogosto spregledajo trikotnik in se brez ustavljanja kar peljejo. To da zapeljejo čez polno črto, se pa tudi dogaja, ker drugače (ob konicah) skoraj nimajo variante priti na levi pas, kljub temu, da imajo (tako kot tovornjakar) prednost.

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi in delavec44

krko

Guru
5. sep 2010
2.764
1.447
113
Na tovornjakarjevem mestu bi podal prijavo na PP in priložil posnetek. Policija bi pozvala lastnika vozila, da se izjasni o okoliščinah.
Če bi bilo potrebno, bi šel tudi pričat na sodišče. Pač z debili na cesti ne gre drugače.

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi

motofrik

Majstr
24. dec 2009
3.053
457
83
tam ko se terc po tori rola
Roko na srce, našla sta se 2 prepotentneža. žalostno pa, da tovornjakar, kot nek poklicni voznik, želi namerno povzročiti prometno nesrečo. V bistvu se je tovornjakar sam na silo vključeval na cesto, kar čez polno črto. Na koncu pa še na silo rinil v njega.
Tudi jaz sem dobil vtis, da je modri normalno pripeljal, kamionar pa je uveljavljal ''silo močnejšega'' in rinil... Ampak, dobro, zaželimo mu dobrodošlico v našem klubu. Z osebnim pa dvomim, da se bo upal tako vsiljevati. Čeprav bi pa oni v osebnem tudi lahko spustil nogo z gasa in ga spustil predse.... Jaz to velikokrat naredim, pa mi še ni padla krona z glave. Je pa res, ko spustiš enega, bi jih še pet zraven skočilo za njim...

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
6.703
2.779
113
Fakt tam je (po moje), da je gostota/število vozil iz smeri LJ dooosti večje kot iz smeri Vrhnike in je tole križanje dejansko eno veliko ozko grlo, sploh ker večina iz Vrhniške strani verjetno zavije v križišču desno. Dejansko bi v špici glede na znake lahko "Vrhničani" čakali "pol ure" ali več, da bi lahko šli naprej.

Nov izvoz/uvoz bo marsikaj rešil.

krko

Guru
5. sep 2010
2.764
1.447
113
(6) Na cesti, ki ima dva ali več označenih prometnih pasov za vožnjo v eno smer, ni dovoljeno voziti po smernem vozišču, namenjenem vožnji v nasprotni smeri.

(8) Z globo najmanj 1.200 eurov se kaznuje za prekršek voznik, ki ravna v nasprotju z določbo šestega odstavka tega člena. Vozniku motornega vozila se izreče tudi 18 kazenskih točk.

Tako, da definitivno bi šla prijava na PP. Za odvzem izpita bedaku, se splača iti tudi na sodišče.

• Wow
Reactions: Hanzi

jello

Guru
22. sep 2008
10.273
3.910
113
Odkdaj snežinkice vozijo kamione? Saj ima prav, ampak samo do trenutka ko iz dokaj vsakdanje situacije začne delat dramo.

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.265
153
63
Celje
Me zanima kaj se je dogajalo tistih 20 sekund katere so izrezane iz posnetka.
(med 13:51:52 in 13:52:12)
Moje predvidevanje... Tovornjakar je ob 13:51:52 pripeljal do točke, kjer se je ustavil, ker je na semaforju bila rdeča luč. Če bi se zapeljal naprej, bi namreč blokiral tiste, ki bi se pripeljali iz njegove leve in bi želeli v križišču peljati naravnost ali desno. Ko pa je na semaforju zasvetila zelena, pa je zapeljal naprej. Zdaj pa se postavimo v vlogo voznika osebnega avtomobila...zapelje se v križišče, kjer vidi, da kamionar stoji. Ja, nima prednosti, ampak kamionar stoji pri miru. In ravno ko želi peljati mimo njega, kamionar spelje. Ja, še enkrat, kamionar ima prednost, ampak če malo razmisliš...a je potrebno na takšen način "vzgajati" ostale? Itak....voznik osebnega avta je kreten, brez debate. Ampak kamionar je tudi (po moje) imel druge opcije...

• Všeč mi je
Reactions: Samo Svoj

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.600
1.126
113
Titograd
Hm, ko greš v kako državo, ki je malo bolj razvita od nas, ni to nič posebnega da ti kdo pove da izsiljuješ na cesti, npr.

Balkanci pa si razlagamo zadeve malo po svoje, v vsem najpametnejši. Iz petnih žil vlečemo vse mogoče teorije, da upravičimo svoje dejanje, čeprav nam je jasno da delamo malo kontra.

• Všeč mi je
Reactions: koliko