Strešna okna

WolfSLO

Pripravnik
20. avg 2007
183
0
16
Pozdravljeni
cheer.gif

Ker se zanimam za nakup in vgradnjo strešnih oken, me zanima, kako zakomplicirana je vgradnja. Kalkuliram kaj se mi bolj splača. Nakup samih okenj z 20% davka in samovgradnja ali nakup z vgradnjo ter 8,5% davka.

Lp

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
vgradnja ni komplicirana, vsaj velux je tako enostavno, da bolj ne more bit....

durgace pa cista racunica??? kaj bi rad dal vec davka? te žuli? :D

WolfSLO

Pripravnik
20. avg 2007
183
0
16
Računica kaže 500€ prihranka s plačilom 20% davka in samovgradnjo. Zato me zanimajo izkušnje ljudi, ki so jih sami vgradili.

Veluxova navodila so resnično full podrobna in sama vgradnja ne zgleda zahtevna. Vendar me zanima, na kaj je potrebno posebej paziti!

ishtar007

Majstr
31. avg 2007
1.365
235
63
Jaz sem do sedaj vgradil 3 Veluxova okna, do konca meseca pa jih moram še kakšnih 7-8. Vgradnja je povsem enostavna (slediš navodilom). Za prvo vgradnjo okna računaj, da boš porabil kakšne 3-4 ure, kasneje pa tam okoli 2 uri (vedno se kaj zakomplicira). Pozoren bodi predvsem na razmak med špirovci, da ne boš kupil prevelikih oken, kajti potem se ti zadeva močno zakomplicira (o tem raje kdaj drugič). Pa seveda imej pripravljeno še flexarico, da boš porezal strešno kritino na stiku z oknom oz. pločevino okoli okna.

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
aja, tam se mors potem majstre placat :S

no ce nisi tehnicno levi tip, nimas kej falit, tako kot je predhodnik napisal, ne kupovat prevelikih, ker potem bo res praviprojekt, mal poglej na Velux strani mislim da so celo navodila gor itd, pa potem se izbereš prave obrobe in to je to, jaz sem jih tud vgradil ze ene par naknadno, in ni bilo zapletov. Vzet si moraš pa čas.

WolfSLO

Pripravnik
20. avg 2007
183
0
16
Citat:
Uporabnik ishtar007 pravi:
Te smem vprašat kje jih boš kupil, kakšno dimenzijo in kateri model?

Mislim da leti name
d055.gif

Vzel jih bom v Merkurju- dobim največ popusta (15+4%). Druga možnost bi bila Dom Žabnica, kje ti dajo na gotovino 12% popusta. So Velux GGL (9kom), velikosti 118x78 in 140x78. 10kom z vsemi obrobami, paraprepustno folijo in setom za vgradnjo.

logistik

MODERALTER 2007
Osebje foruma
Administrator
7. maj 2007
7.521
5
38
Če poznaš kakšnega krovca in je poblaščen za montažo oken imajo 20% rabata.

Če je dober znanec/kolega se bo odpovedal temu rabatu in bo tako še najcenejša varjanta
wink-1.gif

ishtar007

Majstr
31. avg 2007
1.365
235
63
Hm, razmišljam, da bi se kar jaz ponudil, da ti jih pomagam vgradit za kakšno pivo ali dve.
smile-1.gif
Si morda preveril cene teh oken še v Obnovi (Top dom), ker mislim, da se jih tam še najceneje dobi (vsaj jaz jih imam v planu kupit tam).

WolfSLO

Pripravnik
20. avg 2007
183
0
16
Dom Žabnica je član skupine Top Dom- ponudili so mi 12% na gotovino. Koliko so pa tebi v Obnovi?

ishtar007

Majstr
31. avg 2007
1.365
235
63
Uf, ne vem lahko pa preverim in sporočim (trenutno nimam predračuna pri sebi). Vem pa, da kolega vsakič zatrjuje, da je Obnova njacenejša, tko da morda pa je kaj na tem.
smile-1.gif

indianx

Zelenc'
3. nov 2010
2
0
1
Hoii...
pazi pri vgradnji strešnih oken. Če dobiš z montažo okna po 8,5% DDV stopnji daš še nekaj malega zraven in ti okna vgradi strokovnjak. Sicer pa je montaža in kvaliteta delovanja odvisna tudi kako imaš narejeno strešno kritino, izolacijo, paraprepustno folijo v končnio fazi tudi knauf. Pri naknadni vgradnji zna dostikrat ob nepravilni namestitvi in upoštevanju toplotnih mostov priti do problemov kondeza...zato je pomembno v končni fazi tudi ogrevanje, kje postaviš radjatorje. Fasadna okna so v primerjavi z strešnimi res enostavna za vgradno. Jaz bi ti svetoval, da kupiš vse skupaj v paketu in okna in montažo od enega prodajalca, da ga lahko pol haklaš. Preveriš lahko tudi še druge proizvajalce oken tukaj maš Roto, Fakro in pa tudi slovenski proizvajalec GLIN Nazarje...pri njih zagotovo dobiš cel paket rešitve in za zelo konkurenčen denar, kar Velux in Fakro ziher niso.
Tule si malo poglej... http://www.glin.si/stresna_okna.aspx

Je za pretuhtat a ti v žepu ostane 25% al ne, vsaj jaz sem...
lp,
Indi

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.821
6.784
113
pri taščici
ugotavljam da je absolutno ceneje okna dati zmontirat obrtniku kot pa da se sam hebeš. (lep rabat dobijo, kot fizična pa se pod nosom ponavadi obrišeš, pa še 20% ddv)

Nazadnje urejeno: