Skatla je montirana v liniji z oknom. Dejansko so škatle nasajene na vodila rolet. Le ta pa srsvfana na okno.
Se zavedam toplotnega mostu, ampak pri adaptaciji sem pač omejen. Prvotni plan je bil točno to, da razbijem še dodatnih 5cm in bi bilo več izolacije zadaj, ampak bi s tem praktično celotno preklado stanjšal za 5cm, kar pa ne bi ravno delal, da se mi potem kaj ne poruši. Bom pa probal dati gor webertherm ultra plus, ki ima konkretno boljšo izolativnost kot stirodur.2cm stirodurja proti 20cm fasade ni nič. Čimbolj odkopat staro fasado proč in škatlo montirati na predviden zunanji rob fasade, da je za škatlo vsaj 6, 7cm izolacije. Stirodur daš preko in iz spodnje strani okna zapurpenaš ostale centimetre.
Pri meni se odpre le spodaj. Roltek q.intego.Je pa res da je tule moja skatla taka, da se odprete dve stranici.
Pri sedanjih (sploh notranjih) imas take da se odpre samo spodnja stranica.
Jaz pri moji nisem smel s fasado iti cez pokrov. Ker potem ni mozno popravljat rolete..
Definitvno je dobro te zadeve raspucat z oknarji. Da se potem ne praskas za usesi..
Zanimivo, da mi ni nihče omenil, da so lahko vodila in škatla za roleto bolj ven od okna. Za žaluzijo sem videl ta vodila. Sedaj je itak prepozno, ker je v ponedeljek montaža.Na vseh oknih imam vsaj 2cm bolj ven škatlo. Zna biti, da sem uporabil celo 3cm stirodur. Roltek. Pri žaluzijah uravnavaš s prednarejenim eps vodilom, kateri se lepi na fasado samo. Hero.1
Poglej priponko 85944
Nisem bil zraven med montažo.Kako točno so ti zmontirali okna? Z ekspanzijskim trakom ali purpenom? Pa trak na obeh straneh.
Ti si imel verjetno večjo debelino. Pri 2cm debelini je paket minimalno slabih 25m2.Weber je dobava min en paket (4.3m2) ne pa 25m2, kdo ti je to rekel?
Katero emulzijo si uporabil?Drugač pa ja spučeš dol tisto kaj se ne drži vredu, potem z emulzijo, počakaš, da se posuši in s purpenom.
Pri 2cm je grosistična cena 20eur na m2 brez ddv, kar znese čez 500 eur . Približno ista cena je tudi pri Baumitu. Še teh 8.5 m2 bo preveč . Ampak je vseeno lepa razlika.aaa to je pa drugo ja samo na koncu je tak cena ista verjetno paket dvojke al pa petke. tam okoli 200€ če se ne motim. Drago ko pr***** v glavnem.
Jaz sem dal Ceresit CT17, ker imam vse od Ceresita. Drugače pa pomojem bilokera emulzija more štimat.