Število mrtvih na slovenskih cestah

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
Ma dej, itaq je bila hitrost druge ni....pa čim več kamer po AC.....vsak nadvoz naj jih ima.

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.468
1.929
113
Citat:
Uporabnik timecop pravi: Udeleženih je bilo sedem vozil, zato je tole kar si napisal samo pravljica, verjetno niso vsi zapeljali pred po možnosti zafiksanega norega morilca.

Pač špekulacija. Kolr kažejo zadnji zbrani komentarji se je kretenu ratalo zabit v bolj ali manj stoječo kolono, ki je tam nastala zaradi zožitve. Še malo pa si ne bom več upal na avtocesto.

Ja pa še to. Sam sem se peljal iz Mariborske strani, ko sta bila že oba pasova odprta. Standardno, je prišlo skoraj še do enega naleta na naši strani, ker so firbci na prehitevalnem pasu naenkrat sunkovito zavirali da so si lahko ogledali razbitine. Katastrofa!!!! Mimo smo se peljali s cca 70kmh.

Nazadnje urejeno:

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
veš kok je takih pri nas ko gledajo kaj se dogaja na nasprotnem pasu? Vsak manjši dotik in že je kolona na drugi strani avtoceste kar je sramota!

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.175
6.989
113
pri taščici
Exhairse bojim ce ne bi toyota najebala, bi pa naslednja mislim da astra. Naj po kameri v sentjakobu (kakih 500m) prej ugotovijo koliko okvirno je letel bavarc. Mogoce je se kaksna kamera kasneje.

hipnotik

Pripravnik
22. mar 2009
567
0
16
Citat:
Uporabnik erikson pravi:
Radar na ta odsek v vsako smer in vsak dan 7h - 9h, 15h - 17h krožnja vožnja Provide Šentjakob - Domžale - Šentjakob s kaznovanjem prekratke varnostne razdalje, prepočasne vožnje in tovornjakov, ki prehitevajo.

Ko Vlačič odide pa dodatni vozni pas Dragomelj - razcep Zadobrova.

Kako pa dokažejo prekratko varnostno razdaljo?

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Citat:
Uporabnik hipnotik pravi:
Citat:
Uporabnik erikson pravi:
Radar na ta odsek v vsako smer in vsak dan 7h - 9h, 15h - 17h krožnja vožnja Provide Šentjakob - Domžale - Šentjakob s kaznovanjem prekratke varnostne razdalje, prepočasne vožnje in tovornjakov, ki prehitevajo.

naši policaji imajo standardne obrazce...

hipnotik

Pripravnik
22. mar 2009
567
0
16
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
Citat:
Uporabnik hipnotik pravi:
Citat:
Uporabnik erikson pravi:

naši policaji imajo standardne obrazce...

Verjetno nekaj podobnega kot "neprilagojena hitrost"
evil.gif

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
hmm malo mi je hecno, da nekateri kar sodite, brez da bi vedeli točno kaj se je zgodilo. Zakaj ste prepričani, da je nekdo tu vozil 200 km na uro? Neprilagojena hitrost je zelo relativen pojem v naših poročilih o prometnih nesrečah in ne pomeni nujno prekoračitve omejitve.

Bil sem zadnjič v situaciji, ko sem naletel na voznico, ki se je iz pospeševalnega pasa vključevala na AC s hitrostjo 40 km na uro. Neko normalno hitrost je dosegla v kakšnem kilometru vožnje po AC. Če nekdo v tem primeru trči v takšnega voznika zgolj z omejitvijo, so posledice hude.

juris

Fizikalc
12. sep 2008
1.635
0
36
Citat:
Uporabnik YuGec pravi:
... Zakaj ste prepričani, da je nekdo tu vozil 200 km na uro? ......

Fizika, dragi Yugec, fizika! Če bi se vse to dogajalo pri predpisanih hitrostih, bi bile posledice nedvomno manjše. Tako pa se je kinetična energija, ki narašča s kvadratom hitrosti (pri 2× večji hitrosti je 4× večja) spremenila v energijo lomljenja in plastičnega preoblikovanja s posledicami, ki jih vidiš na slikah. Kaj šele bi ostalo od tvojega Yugeca?

frisk

Pripravnik
25. sep 2007
735
18
18
Domžale
Citat:
Uporabnik YuGec pravi:
hmm malo mi je hecno, da nekateri kar sodite, brez da bi vedeli točno kaj se je zgodilo. Zakaj ste prepričani, da je nekdo tu vozil 200 km na uro? Neprilagojena hitrost je zelo relativen pojem v naših poročilih o prometnih nesrečah in ne pomeni nujno prekoračitve omejitve.

Bil sem zadnjič v situaciji, ko sem naletel na voznico, ki se je iz pospeševalnega pasa vključevala na AC s hitrostjo 40 km na uro. Neko normalno hitrost je dosegla v kakšnem kilometru vožnje po AC. Če nekdo v tem primeru trči v takšnega voznika zgolj z omejitvijo, so posledice hude.

Poglej si slike. Taka pašteta iz konkretnega avta, kot je Toyota Camry, še pri čelnem trku ne nastane kar tako, torej je tukaj, ko sta oba vozila v isto smer, moral BMW prileteti kot projektil.

jamiekarai

Pripravnik
26. maj 2010
667
0
16
Titovo velenje
Citat:
Uporabnik juris pravi:
Citat:
Uporabnik YuGec pravi:
... Zakaj ste prepričani, da je nekdo tu vozil 200 km na uro? ......

Fizika, dragi Yugec, fizika! Če bi se vse to dogajalo pri predpisanih hitrostih, bi bile posledice nedvomno manjše. Tako pa se je kinetična energija, ki narašča s kvadratom hitrosti (pri 2× večji hitrosti je 4× večja) spremenila v energijo lomljenja in plastičnega preoblikovanja s posledicami, ki jih vidiš na slikah. Kaj šele bi ostalo od tvojega Yugeca?

slike povejo marsikaj če prav vidiš

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik Fetici pravi:
Če bi kdo v naši lepi deželici dobil primerno kazen bi bilo veretno drugače
frown-1.gif

Natanko tako. Upam da dobi posten arest (od 15 let navzgor) in masiven udarec po denarnici (civilna tozba sorodnikov zrtev).

miha013

Fizikalc
20. jul 2007
5.204
0
36
42
lj
če je bila omejitev 80 je voznica toyote smela pričakovati da bo voznik x6 peljal toliko. če je pa peljal 120+ na omejitev ti pa tut špegli 2m2 ne pomagajo

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.156
11.033
113
kod Džej-Zija
Kako, če je pa jasno, da je ona kriva, ker je nedolžnega dirkača izsilila, ziher si je vmes še lase popravljala, pa šminkala, pa telefonirala, pa časopis brala? Pa seveda je pred njega skočila s 40 iz vključevalnega pasu, pa sekala ovinke pa ustavljala pred mostom, ki je preozek za dva. Vse, česar normalen dinamik nikoli ne bi naredil.
bonk.gif

Sicer pa, voznik X6 je vozil varno, ker nikjer ni bilo policaja v bližini, če bi bil, bi vozil pa po predpisih.
stupid-1.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
V prometni nesreči sta v Toyoti dve potnici, 86- in 58-letni državljanki Italije, za posledicami poškodb na kraju prometne nesreče umrli.
To poletje pa Balkan ni po godu Italijanom. Najprej Hrvaška, zdaj to...

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik mosseero pravi:
V bistvu je najprej opozorilo na kolone in delo na cesti, potem omejitev 100 km/h, ob sami zapori je pa omejitev celo 80 km/h. Danes sem šel tam skozi kako dobro uro pred nesrečo. Folk tam vozi zelo čudno.
No [censored] joke.
Sem se v petek zvečer dol pejla, in sem mislil, da je folk čuden, danes na poti nazaj pa je 100 krat huje.
Zanimivo, bi lahko pol milijona kazni potalali, pa nobenega inkasanta nikjer. Verjetno, ker bi morali riti iz avtomobilskega sedeža premaknit...

V petek ponoči vsi vozijo 100. A spijo?
Prehiteval sem skoraj ves čas, mene pa le enkrat policija, ki je nekoga lovila. (danes v gužvi so me redno prehitevali)
Izjema je bil fiček, ki je vozil 80. Sem ga skoraj pobasal, ker je imel slabe odsevnike.

Prosti nazaj danes pa đizus krajst...

A folku treba strip na tablo narisat, da skuži pomen "pas za počasnejša vozila"?
Čez sem obupal in vozil 110 na omenjenem pasu. Na glavnem so vozili 80...

Mah... bom nehal, ker še živčnega dobim.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik mosseero pravi: V vozilo povzročitelja BMW X6 je treščil še osebni avtomobil znamke citroën C4.
Hmm, eni pišejo, da je BMW trčil v Citrone, drugi obratno?
Second shooter???

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
veš kok je takih pri nas ko gledajo kaj se dogaja na nasprotnem pasu? Vsak manjši dotik in že je kolona na drugi strani avtoceste kar je sramota!
Visoko ograjo vmes. Ni blešča žarometov ponoči, ni Oprah show-a v primeru nesreč. Problem solved.
Aja, to stane denar, ki bi sicer lahko v kaki žep šel.
Ojoj, pa še varnost izboljša.
Še dobro da smo pravočasno ugotovili...

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
PS: Zastoj je bil še zvečer. Res je sicer bila gneča na cesti.

Kako delo so sploh imeli na cesti? Videl sem le 50 metrov dolg odsek ceste, z normalnim asfaltom (svežim?).

Nazadnje urejeno:

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik frisk pravi:
Poglej si slike. Taka pašteta iz konkretnega avta, kot je Toyota Camry, še pri čelnem trku ne nastane kar tako, torej je tukaj, ko sta oba vozila v isto smer, moral BMW prileteti kot projektil.
kje se pa da vidt slike toyote, od še preden so jo gasilci razrezali, da so spravili ven mrtve in poškodovane?