Citat:
Uporabnik Jado pravi:
sure spet je semafor kriv.
Ja verjamem, da motorist pa nikakor ne more biti nedolžen a ne...
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
sure spet je semafor kriv.
Kaj hitrost nima veze? Če se veliko nesreč dogodi zaradi neprilagojene hitrosti, potem ima država lep razlog za dvig kazni za prekrške, katere je najlažje pomerit in kaznovat.Citat:
Uporabnik Jado pravi:
5 motoristov v tednu dni. hitrost nima veze, glave so važne.
Haha tale je pa gotovo moje poste bral. Edino to še ni popolnoma dojel, ali pa upal povedat, da se kaznuje zaradi polnjenja proračuna. In da ima država finančni interes, da je več prekrškov in nesreč in temu namenu prilagaja celo zakonodajo.Citat:
Uporabnik Ytbnd pravi:
Vredno branja:
Kaznovalna strast 
je postala ena najmočnejših 
odvisnosti
http://www.delo.si/zgodbe/ozad...odvisnosti.html
Eden od mogočih zaključkov je tudi ta.Citat:
Lahko pa je v ozadju tudi polnjenje proračuna, to ne bi bilo nič nenavadnega. Dotaknil bi se nekaterih mestnih proračunov, pri katerih je bilo jasno, koliko prihodkov pričakujejo s kaznimi.
Citat:
Uporabnik stein pravi:
"Denimo fizične omejitve na cesti."
Amen.
Seveda, dokler en [censored] ne bo priletel v korito s 150 km/h in bo sintiæ tu gor napisal da je drzava zagresila umor. Pa zdej govorit da si bo tak sam kriv, ker si je potem takem sam kriv tudi vsak ki na radar naleti.Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Citat:
Uporabnik stein pravi:
"Denimo fizične omejitve na cesti."
Amen.
Se strinjam. Če res hočeš omejit hitrost nekje, narediš ležeče policaje, šikane ali pa označeno, živorumeno pobarvano kišto stacionarca.
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Pomoje se midva ne razumeva, al jaz ne dojamem kaj bi ti rad povedal s svojim prvim odgovorom meni al pa ti ne kaj jaz zelim dopovedati tebi.
O fizicnih ovirah je lepo govoriti, ker folk razmislja: bolje bi bilo da bi namesto radarja dali sikano s koriti za roze in bi folk namesto 10x priletel na radar, 10 x upocasnil in zvozil sikano. Super, ceneje za zep potencialnih krsiteljev.
Potem pa bi priletel nasekan joza, ki bi v korito priletel z 80 km/h, nepripet v starem cliu I. In joza bi umrl. In sintiæ bi napisal da je drzava umorila cloveka s tem ko mu je postavila sikano na pot. Ce sikane ne bi bilo, bi clovek prezivel.
A stekas moj point? Sedaj se lepo slisi da bi meli korita sredi ceste. Ko pa bi se jih ene par razlimalo, ko muhe na vetrobranskem steklu, bi pa isti osebki spet jamrali in naokoli trosili svoje teorije zarote
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Ja, saj, to pravim: če se postavijo korita tako, da se poveča možnost nesreč, je kriv tisti, ki jih je tako postavil.
Če pa so smiselno, pa ni problema.