Steljali na voznika ker je bežal

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.128
12
38
In? A kdo v tej temi zagovarja divjanje policistov brez razloga? Mislim da nihce, ce je pa nekdo v prekrsku pa je prav, da se pozenejo za njim in ustrezno ukrepajo. Ce debilcka ne gre ustavit na lep nacin so ocitno potrebni drugi nacini. Ne mesat hrusk in jabolk, vsakrsno norenje policistov brez razloga je neupraviceno in bi ga morali sankcionirat. Ce je na nujni voznji zaradi "zmedenca" pa je upraviceno. Popolnoma neupraviceno je brezglavo divjanje navadnih voznikov v prometu. Kaj torej ni jasno?

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Marsikej je popolnoma neupravičeno.
Samo tko pač je.

Sicer je pa zgoraj lep primer kakšne so sankcije ko modri kršijo predpise, kakšne pa ko nekdo drug.

Meni osebno je vseeno za ene in za druge, važno da zase poskrbim
grin1.gif

s22b

Fizikalc
1. sep 2007
3.199
1
36
39
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Je policajem dovoljeno povoziti otroka, če nenadoma stopi pred njihov avto ko ta po naselju divja 100+ ?

In sedaj bom jaz tebe nekaj vprašal: A je tebi dovoljeno, da kršiš cestne prometne predpise? A je tebi dovoljeno, da ne ustaviš oziroma zbežiš policaju, ki te je hotel ustaviti?

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik s22b pravi:
Citat:
Je policajem dovoljeno povoziti otroka, če nenadoma stopi pred njihov avto ko ta po naselju divja 100+ ?

In sedaj bom jaz tebe nekaj vprašal: A je tebi dovoljeno, da kršiš cestne prometne predpise? A je tebi dovoljeno, da ne ustaviš oziroma zbežiš policaju, ki te je hotel ustaviti?
Seveda meni to ni dovoljeno. In tud bom plačal kazen, če me dobijo.
Ampak če jaz kršim predpise ali ogrožam prometno varnost, to dejstvo še ne daje pravice komu drugemu, da jih zato sme kršit še on ali ogrožat varnost še on. Še toliko manj, če jih on krši brez bojazni, da bi ga čakala kazen.

Skratka, če je za vaščane nevarno, da se jaz peljem 100 skoz vas, je pravtoliko nevarno, če 100 pelje tud policaj.
In če je meni prepovedano vozit nevarno in je to kaznivo, je to isto prepovedano tud policaju.
Če pa policaj smatra, da on ne vozi nevarno za vaščane, potem ne vozim nevarno tud jest in naj me pusti pri miru.

s22b

Fizikalc
1. sep 2007
3.199
1
36
39
Hm, saj so te dobili, ko si naredil prekršek, ampak si zbežal. Torej se greš igro "Žandarji in Ravbarji". Skratka, oni te morajo dobesedno ujeti, ker se ti ne boš oziral na njih.

Da najprej razčistim tole. Jaz govorim za policaja, ki se "zažene" za zločincem, ker je storil kaznivo dejanje. Če temu sledi sledenje z visoko hitrostjo, potem ni v prekršku policaj, ker mu pooblastila to omogočajo, dopuščajo.
Poskus preprečitve uradnega dejanja je kaznivo dejanje in temu primerno policaj odreagira.

To, da policaj v službenem času krši zakon o varnosti cestnega promet, ni moj predmet debate.

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.345
765
113
Ko bodo take, kot si ti (ki si zakon razlagajo po svoje, namreč, policaj ga ne sme kršiti, in te ne sme loviti, če ga ti kršiš...) postrelili, obstrelili ali kako drugače zaznamovali, bo tudi teh pizdraij manj. Upam, da v kratkem poskusiš zbežati kakšni patrulji, da bomo lahko tvoj beg v živo spremljali preko kakega TV programa in da ti na koncu pošljejo kakšen metek v trebuh. Live on TV. Aja, pa v koleno, da drugič ne boš poskušal peš pobegniti.

Mr_Orange

Pripravnik
15. avg 2007
723
3
18
49
Murgle
Citat:
Citat:
Uporabnik s22b pravi:
Citat:

Seveda meni to ni dovoljeno.
Zakaj pa boš torej to naredil? In peljal skozi vas 100 km/h in povozil pešca ali dva? V čem si ti boljši od policaja, da ti lahko noriš po cesti, on pa ne bi smel poskušati preprečiti tvojega idiotizma?
In tud bom plačal kazen, če me dobijo. Glede na tvoje pisanje upam, da te bodo kar največkrat! Pa če si tak frajer, jim gotovo lahko pobegneš in ob tem upoštevaš prometne predpise ...
aplauz.gif

Ampak če jaz kršim predpise ali ogrožam prometno varnost, to dejstvo še ne daje pravice komu drugemu, da jih zato sme kršit še on ali ogrožat varnost še on.
Še enkrat, kaj si pa ti boljši, da jih pa ti lahko? Pa verjetno, da ta policaj, ki se bo zapodil za tabo, ima kakšen tečaj varne vožnje oz. obvladovanja vozila. Kakšne izkušnje pa imaš ti? 60 ur v avtošoli, da je pol le šlo naredit izpit? In zdaj če imaš tri mesece izpit pa si king of the hill???
stupid-1.gif

Še toliko manj, če jih on krši brez bojazni, da bi ga čakala kazen. On to dela v javno dobro! Pri tem ga popolnoma podpiram! Zakaj kazen? Ker je ustavil norca na morilskem pohodu - spomni se koliko pešcev boš povozil, ko boš brezglavo divjal pred policajem. In ne, ni on kriv, da ti bežiš, ampak si ti kriv, da mora on tebe zasledovati!

Skratka, če je za vaščane nevarno, da se jaz peljem 100 skoz vas, je pravtoliko nevarno, če 100 pelje tud policaj. Še enkrat, policaj definitivno bolje obvlada vozilo kot TI, ni tako obupan kot TI, ne gleda 75% časa v vzvratno ogledalo, če mu še vedno kdo sledi, ampak gleda naprej, poleg tega je njegovo vozilo opremljeno z zvočnimi in svetlobnimi signali, ki okolico opozarjajo na njegovo prisotnost oz. izredne okoliščine. A ti tudi blendaš in hupaš med begom, da si bolje opazen?
In če je meni prepovedano vozit nevarno in je to kaznivo, je to isto prepovedano tud policaju. Če pred njim ne bi bežal tak imbecil, bi se s tem še strinjal, tako pa, ne, ni mu prepovedano. Sicer pa kdo si ti, da boš govoril, kaj je policaju prepovedano? Si se na pamet naučil zakonodajo?
Če pa policaj smatra, da on ne vozi nevarno za vaščane, potem ne vozim nevarno tud jest in naj me pusti pri miru.

Pa še en primer, na primer da se je v mestni park zavlekel do zob oborožen manijak (recimo mu Synthman), ki sicer še nikogar ni ustrelil. Kriminalnega dejanja torej sploh ni bilo, ker kdo pa bo našemu Synthmanu govoril, da se ne sme tako "oblečen" sprehajati po parku (seveda pa Synthman obenem dobro ve, da se tak ne sme sprehajati po parku). Naenkrat pa našega Synthmana opazi policaj, ki je ravno v parku - ali naj ga začne loviti in ga poskušati spraviti tja kjer mu je mesto (za zapahe) in s tem tvegati, da bo prestrašeni Synthman aktiviral kakšno bombo, ki bo porušila dve drevesi in ubila tri race, ki nič hudega sluteče plavajo v ribniku, ali naj ga pusti, da se dalje tako "oblečen" sprehaja in tvega, da se bo Synthmanu na peščeni potki, ki vodi mimo igral (kjer je mimogrede polno otrok) spodrsnilo, padel bo in s tem aktiviral tistih par bomb, ki jih ima namesto brezrokavnika in pobil 50 otrok?

uf-1.gif

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.415
2.372
113
Pomurje
Kaj bo že kdo temu otroku, vzel računalnik vstran oz. ga vsaj z neta vrgel.

Lepo zapri Alter in idi policaje streljat v nek VL.

Lp

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.345
765
113
Zakaj bi pa šel policaje streljat. Samo zagovarjam uporabo potrebne sile pri preprečitvi kriminalnega dejanja. Pa če je to solzilec, pendrek ali pištola. V stari dobri Jugi so imeli policaji precej več pooblastil (ali pa so jih samo bolj izkoriščali) in je bilo kriminala precej manj.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik synthman pravi:To je kako preprečit, da do nevarnih situacij ne bi prihajalo. In ko se policaj odloči enga pobeglega ulovit, se odloči tud za to, da bosta povzročila nevarne situacije, kjer je verjetnost, da koga povozita velika.
Zgolj v info: policist prižge luči in sireno, tako da je ta nevarnost bistveno manjša, kot jo ti predstavljaš. Namreč vsi so opozorjeni, da se nekaj dogaja in se tudi umaknejo.
Citat:
Policaj je tisti, ki za par € ogroža življenja drugih. ko se poda v lov za denarjem, pardon voznikom.
Ti si res nor: par postov gor si trdil, da si za tistih par EUR ti pripravljen narediti vse, tudi pobiti kogarkoli. Torej? On ogroža?

elvir_vr6

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
22. avg 2007
3.297
0
36
Ponavadi ljudje ne bežijo zaradi par EUR kazni....(samo bebci in taki, ki si hočejo s tem dvigniti ego pred kolegi-bebci)....
bonk.gif

boskosi

Fizikalc
4. sep 2007
1.423
1
38
samo eno vpršanje: a je po zakonu dovoljeno lovit nekoga ki je ustavil ali ne??? prosim odgovor nekoga ki pozna zakone, ni priporočljivo da je policaj ker ti si zakone razlagajo sebi v prid .... drugače pa če so policisti tako hrabri in oh in sploh jim ni bilo potrebno v tej akciji uporabljat strelnega orožja se vam ne zdi?

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.345
765
113
Meni se zdi logično, da se ''lov'' konča, če se lovljeni ustavi, mar ne? Razen, če misliš, da bi ga policaji še kar lovili okoli, on bi jih pa na mestu čakal? Ali pa si mogoče misli tako: lovljeni se ustavi, lov se konča, nato pa lovljeni zopet pobegne... policajem pa zakon prepoveduje dvakratni lov na isto osebo, če se je le-ta enkrat vmes ustavila...?

s22b

Fizikalc
1. sep 2007
3.199
1
36
39
Po članku, ki bore malo razkrije, je težko soditi.

Ampak recimo, da je policaj uporabil strelno orožje, ker je bilo njegovo življenje ali pa tuje življenje v nevarnosti. Lahko je pa tudi streljal čisto na koncu pregona t. i. opozorilni strel, ko je zbežal v gozd, da ga prestraši.

In, ne razumem tvojega prvega vprašanja. Ampak vseeno, če boš ti počakal, ustavil policaju, ki ti ukaže ali pokaže, potem te ne bo lovil.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Na cesti Sežana - Štanjel je zaradi neprilagojene hitrosti umrl 18-letni motorist.

Citat:
Po radiju so iz OKC poročali da so motorista ustavljali policisti vendar je zbežal nakar so mu sledili. Bil je brez vozniškega.

Ali še zagovarjate takšno lovljenje policajev ??? ker, če ga ne bi lovili bi bil danes mulc še živ.

Je policaj mislil, da gre za serijskega morilca, ali se mu je le šlo le za pokasirat nekaj 100€. Denarja na koncu ni dobil.

http://24ur.com/naslovnica/novice/crnakronika/20071106_3109428.php

Nazadnje urejeno:

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.345
765
113
Citat:
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Eno pitanjce: kako naj policist ve, da je v avtu le bogaboječ bedak, kateri bi za tistih 200 EUR ogrožal celo mesto in ne serijski morilec, ki ima v prtljažniku zvezanega otroka?

Citat:
Na cesti Sežana - Štanjel je zaradi neprilagojene hitrosti umrl 18-letni motorist.

Citat:
Po radiju so iz OKC poročali da so motorista ustavljali policisti vendar je zbežal nakar so mu sledili. Bil je brez vozniškega.

Ali še zagovarjate takšno lovljenje policajev ??? ker, če ga ne bi lovili bi bil danes mulc še živ.

http://24ur.com/naslovnica/novice/crnakronika/20071106_3109428.php
Če, če, če,.... če čebula ne bi če imela, bila bi bula. Če ga ne bi lovili in če ne bi padel in se ubil, bi pa glede na svoj stil vožnje mogoče zadel kak nasproti vozeči avto, notri pa mamica in trije majhni mulci... pa bi tam naredil masakr... Če....Če ne bi bežal, ga ne bi lovili in bi bil tudi še živ, kaj pa praviš na to? Je prav, da je bežal, in da se je zaradi tega ubil? Kaj se je prej začelo... njegov beg ali lov policije nanj... nekam čudno se mi zdi, da bi ga najprej policija začela loviti, šele nato pa bi on začel bežati...

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Seveda, edino pravilno, da so poskusili zaustaviti motorista! Pohvalno!
Ker gre očitno za sociopata, ki ne upošteva norm okolja v katerem živi, se tudi za njegovo smrt prav nič ne sekiram (žal mi je njegovih staršev*), bolje, da je odšel sedaj sam, kot da bi kdaj kasneje še koga odnesel s seboj.

*Kako hudiča starši 18-letnemu mulcu lahko dopustijo nakup motorja, če še nima izpita?